Ruge Egg Hjemme

  1. Mer om
Ruge Egg Hjemme

Ruge Egg Hjemme ForenkletTilbake til hønen som nå skal få egg: Du tar dine utvalgte rugeegg (se Rugeegg). Legg eggene under klukkhønen, disse vil hun gledelig ta imot Legg få egg ned i glassbollen av gangen (la ligge ca 3-5 minutter) så rett over i glassbollen med reint vann (skal også holde 41 grader,raskt dupp i det Inkubasjonstiden for rugeegg er som regel 21 dager. Den mest pålitelige måten å ruge frem eggene som gir best mulig sjanse for at de blir til friske kyllinger Egg som venter på ruging må ha temperatur rundt 14 °C. Slå på rugemaskinen med det ene stikket for varmeviften og la den stå på i to til tre døgn nsker du å ruge eggene frem til kyllinger? Å drive med fjærfe er en levende og spennende hobby og det å kunne ruge frem kyllinger er nok den mest

Se dette: Nille påskeegg

Ved fremstilling av kabinettet bør spesiell oppmerksomhet rettes mot å sikre god varmeisolasjon for fremtidens enhet. Dette vil videre unngå problemer forbundet med å observere et strengt temperaturregime i inkubasjonskammeret.

For fremstilling av huset er porøse polymermaterialer, skum polystyren med en tykkelse på 20 mm, etc. Du kan også bruke ark fiberboard eller sponplate, men du bør lage doble vegger med et fyllstoff med skumgummi, filt eller skum. Størrelsen på inkubatoren vil direkte avhenge av antall egg som planlegges plassert samtidig i kammeret.

Høyden på det indre kammeret på 50 cm vil være nok.

10 rugeegg

Arealet av den indre basen vil være lik området med eggbrettet. Men det er nødvendig å legge til omtrent 50 mm på hver side. Et slikt avstand bør være mellom brettet og inkubatorlegemet for å sikre luftsirkulasjon. Flere hull med en diameter på 10 mm må bores inn i den nedre bunnen av inkubatoren, gjennom hvilken luft vil utveksles mellom det indre av kammeret og det ytre miljø inkubatoren må kontinuerlig være beriket med oksygen.

Liten Rugemaskin 25w

For en kuvøs designet for 50 egg er 6 hull nok. De nedre hullene skal plasseres slik at de ikke overlapper pannen platen med vann, som vil bli installert i kammeret for å opprettholde et tilstrekkelig fuktighetsnivå.

For å sikre uhindret bevegelse av luft mellom bunnen av enheten og overflaten den skal installeres, må det være et gap på 30 I det øvre dekselet bør lage et inspeksjonsvindu 100x100 mm, lukket av glass. Hvis det ikke er tvungen ventilasjon i kuvøsen, bør glasset åpnes under drift, og etterlate et gap på 10 Og en nyanse til: en av sideflatene på rugemaskinen må ha en dør for utskifting av vann og andre handlinger forbundet med service av kammeret.

Inkubatorbrett For at eggene skal legges nøye i det indre av rugemaskinen, må vi lage et spesielt brett. I vårt tilfelle kan det lages på grunnlag av en treramme, som er dekket med et fint nett i bunnen. Som et nett er en vanlig mygg, brukt i konstruksjon av moderne vinduer med doble vinduer, og et metall kanskje annerledes nett med en maskevidde som kan sammenlignes med 5x5 mm men ikke mer.

For å forhindre at maskene sank, kan et par små skinner spikres til bunnen av brettet, noe som vil styrke utformingen av brettet. For å gjøre det lettere å snu eggene under inkubasjonsprosessen, bør brettet være utstyrt med et innsettbart trernett. For enkelhets skyld er det mulig å produsere flere gitter samtidig, med forskjellige størrelser på interne celler. Så for vaktelegg er et gitter med en maskestørrelse på 45x35 mm egnet, for et kyllingegg er celler nødvendig med 67x75 mm.

Hvis du vil legge gåseegg i kuvøsen, bør cellene ha riktig størrelse - 90x60 mm. Ristens bredde skal være 5 mm mindre enn selve brettet. I lengde skal den være kortere med 50 Når du beveger risten langs brettet, kan du vri eggene 180 grader.

For å varme eggene jevnt over tid, bør en lignende prosedyre utføres omtrent en gang hver 2. Eggsnakkbrett Høyden på sidene på brettet skal være 70—80 mm. Brettet skal monteres på benene 100 mm høye. Dette er mest enkel konstruksjon slik at du samtidig kan vende alle eggene. Men for å gjøre inkubatorutformingen mer moderne, kan prosessen med å snu egg automatiseres.

Og dette vil kreve noen tekniske forbedringer. Hvordan lage et kupp i en inkubator For å automatisere prosessen med å snu egg i en inkubator, er det nødvendig å introdusere en elektromekanisk stasjon i designen, som fungerer etter en viss periode som vi allerede sa, det er 2-3 timer. Nøyaktigheten av tidsperioden vil bli gitt av et spesielt tidsrelé. Reléer kan kjøpes ferdig. Tilhengere av å "grave gjennom" mikrobrikker kan gjøre det selv, og ta utgangspunkt i elektroniske eller mekaniske klokker som er enkle å kjøpe i Moskva og i enhver landsby.

Det er faktisk en elementær klokke med en plugg som stikker inn i en stikkontakt, og når det gjelder denne klokken er det en stikkontakt som en forbruker plugges inn, en liten elektrisk motor vrir klokken inne. Du trenger ikke starte dem, i sirkelen til skiven, som er trukket opp i 24 timer, er det "trykknapper" som du angir tidsintervaller.

Den elektriske motoren må overføre dreiemoment gjennom girkassen. Dette vil bidra til å gjøre gitterbevegelsen jevn og holde eggene intakte. Risten på brettet skal bevege seg langs føringene.

ruge in English

Guidenes rolle kan spille veggene på brettet. Men for å unngå utilsiktet fastkjøring, kan denne mekanismen forbedres.

For å gjøre dette, skal en metallakse som stikker ut fra begge ender festes langs gitterens sentrale akse. Hun vil spille rollen som en pålitelig guide. Aksen vil settes inn i spesielle spor som er laget på sidene av brettet.

Denne designen er pålitelig, den kan enkelt settes sammen og om nødvendig raskt demonteres. For å flytte risten med egg trenger vi en frem- og tilbakegående mekanisme som består av en elektrisk motor, girkasse, veivmekanisme og en stang som forbinder drivverket til risten på brettet.

Det vi fant ut var at ene egget ikke var befruktet, det andre fant vi en død bittelite kylling inni. Nå er det bare 1 uke igjen til klekking, så dette blir utrolig spennende.

WikiMatrix Men hunnen husker hvilken art det var som oppfostret henne, og hun velger den samme arten til å ruge ut eggene sine og oppfostre ungene. But the female remembers the species that reared her and she chooses the same species to hatch her eggs and rear her young.

David did not dwell on feelings of remorse and worthlessness. Prosessen tar omtrent en dag. Det er ikke nødvendig å hjelpe kyllingene til å bli ryddet fra skallet på dette tidspunktet, det vil håndtere seg selv.

Tross alt er denne prosessen langt fra lett og tidkrevende. For enkelhets skyld er kyllingen best igjen fra resten av pakken, slik at ingen forstyrrer den. Vil ikke anbefale å bruke kutteflis, da mange av kyllingene prøver å spise denne og kan få forstoppelse. Ønsker du tamme kyllinger vil vi anbefale at du har de adskilt fra de andre de første dagene og bruker mykje tid på å kose med de selv.

I relasjon: Sushi hjemmelaget

På denne måten får du tid til å bli kjent med hver enkelt kylling, de har også forskjellige personlegheter akkurat som oss mennesker. Får du mange kyllinger er kanskje ikke dette praktisk mulig å få til, men sørg likevel for at du kjæler og håndterer kyllingene hver for seg selv om de bor saman.

Hjelpe eller ikke ved klekkin? Er du heldig, klekker kyllingene dine mens du er borte, så du slipper å ta det valget. Det er nemlig veldig frustrerende å sitte og vente på at krabatene skal komme seg ut selv.

Kyllingene har en liten "eggetann" på tuppen av nebbet sitt som de bruker til å hakke seg gjennom både hinner og skall. Denne prosessen tar, og skal ta, litt tid. Under bruk: Eggene bør ligge rundt 12-24 timer dersom de har vært transportert eller lignende. Slik at eggene får satt seg før ruging. Man kan godt starte rugemaskinen en stund før man legger eggene i, dette for å stabilisere temperatur og luftfuktighet på forhånd.

Det er innstillinger både for temperatur, og en ventil som regulerer luftfuktighet. Hun snur, fukter og varmer eggene på en perfekt måte. Nå skal jeg prøve på det samme, med mange egg på en gang.

Jeg føler meg egentlig litt klukk selv, der jeg pusler omkring og bekymrer meg for eggenes ve og vel. Et tidligere kontor i fjøset er gjort om til eget rugerom og ny, fjong rugemaskin er innkjøpt, en Brinsea OVA-Easy 580 med fuktighetspumpe og separat klekker.

Hå Rugeri: Klekker hver tredje norske kylling

Beregn minst 20-30 cm lengde per høne. To kasser kan være nok i et lite hus. Uisolert hønsehus uten oppvarming fungerer også. Møkka komposteres i egen, lukket binge. Rangordenen blir aldri like stabil som med hane. Et begrenset hønsehold som ikke sjenerer naboene er sjelden noe problem, men hane er ulovlig mange steder.

Her kan du kjøpe rugeegg, daggamle kyllinger, unghøner og voksne høns.

RUGE EGG HJEMME Relaterte emner

Mine sider Fra egg til kyllinger 2019 Det er ikke så lenge igjen til påske, og i år som i fjor har vi fått egg fra Framnes gård som har kommet seg i rugemaskinen i dag. Dette blir like spennende som i fjor, og det blir gøy å se hvor mange egg som blir til kyllinger i år. Vi fikk god hjelp i dag til å se hvilken vei eggene skulle, da spissen skal ned å den runde siden opp, og det er faktisk ikke så lett å se på alle egg. I år skal noen av kyllingene flytte hjem til en i personalet, så disse kyllingene kan vi følge videre slik vi gjorde med kyllingene på Framnes gård i fjor Så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og se hva som skjer i rugemaskinen. Går alt etter planen skal eggene klekkes mandag 18.

RUGE EGG HJEMME Kommentarer:
Redaktør på Ruge egg hjemme
Danielsen fra Namsos
Se gjennom min andre innlegg. jeg liker Mode. jeg elsker lese om Norge tungt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
booked.net