Pattedyr Som Legger Egg

  1. Mer om
Pattedyr Som Legger Egg

Pattedyr Som Legger Egg NyKloakkdyr (Monotremata) er en liten og særpreget orden med svært primitive Kloakkdyr er en liten og særpreget orden med svært primitive pattedyr, som består av to familier med til sammen fire eller fem arter fordelt i tre slekter. En med nebbdyr og tre eller fire arter med maurpinnsvin nålevende arter av pattedyr, som alle legger egg, i stedet for å føde levende unger. Nebbdyret tilhører dessuten de få artene av pattedyr som har gift Det å legge egg regnes som en primitiv karakter hos pattedyr, men kloakkdyrene har levd veldig lenge og er blitt veldig spesialiserte i flere Rekke Ryggstrengdyr > U.rekke Virveldyr > O.klasse Kjevedyr > Klasse Pattedyr

Men i motsetning til krypdyrene blir ungene til kloakkdyrene diet etter klekking.

Australias dyr

ArrowCollapse Pungdyrunge som suger melk fra brystvorten i morens pung. Sven Halling Bruk bildet Pungdyrene, som er det neste evolusjonære steget, legger ikke egg, men de føder veldig tidlig i fosterutviklingen. Fosteret er festet til morens patter og utvikles videre i morens pung. Morkakedyrene føder unger som i stor grad er ferdig utviklet etter et lengre svangerskap. Etter parring, går den mannlige for sin egen hule, mens hunnen graver dypere hule med plugger for å kontrollere miljøforhold og beskytte sine egg og unger.

Hun linjene hennes reir med løv og gress og legger mellom ett og tre egg vanligvis to.

Nebbdyret: Det nebbete, eggleggende pattedyret Glimt fra samlingene

Eggene er små under en halv tomme og læraktig. Hun krøller seg rundt hennes egg å ruge dem.

Eggene klekkes etter ca 10 dager. Den hårløse, blind ung drikke melk utgitt av porene i mors hud. Avkommet sykepleier for omtrent fire måneder før dukker opp fra hule. Ved fødselen, både mannlige og kvinnelige platypuses har spurs og tenner. Spør man en skoleelev hva et pattedyr er, får man ofte til svar at det er et dyr som «føder levende unger». I tillegg til at definisjonen er feil mange fisker, reptiler og insekter produserer også avkom som ikke pakkes inn i et eggeskall, er ordvalget uheldig.

Rent definisjonsmessig vil ikke det motsatte være å legge egg, men å «føde døde unger». Kanskje hjelper egenskapen nebbdyr å se hverandre bedre? Eller kan det være en form for kamuflasje?

Pelsen tar opp ultrafiolett lys og sender det ut på en annen måte. Det kan kanskje gjøre nebbdyrene vanskeligere å oppdage for rovdyr som kan se i ultrafiolett lys. Men her kommer den vanskelige delen, skriver Erik R. Olson på e-post til ung. Han har vært med på studien og er forsker ved Northland College.

Det Norske Akademis ordbok

Furene kan lukkes når arten dykker. Nebbdyret er utbredt langs den australske østkysten, Tasmania og langs innsjøer og elver i Bendigo området. Nebbdyr har pels, korte lemmer og fem tær med svømmehud mellom på hver fot, samt flat hale som en bever. Halen fungerer som ror og fettlager, slik at den kan overleve vinteren når det er lite mat. De mannlige og kvinnelige kjønnscellene kombineres for å produsere zygotecellen.

I flercellede organismer deler zygoten seg deretter på en organisert måte i mindre mer spesialiserte celler, slik at dette nye individet utvikler seg til et embryo. Hos de fleste dyr er embryoet den sittende startfasen i den individuelle livssyklusen, og etterfølges av fremveksten det vil si klekking av et bevegeligt stadium. Zygoten eller selve egget eller det sittende organiske karet som inneholder det utviklende embryoet kan kalles egget.

Se dette: Ruge egg hjemme

En nylig forslag tyder på at phylotypic dyre kroppen planer oppsto i celleaggregater før eksistensen av et egg stadium i utviklingen. Egg, i denne oppfatningen, var senere evolusjonære innovasjoner, valgt for deres rolle i å sikre genetisk ensartethet blant cellene i begynnende flercellede organismer.

Eggstørrelse og eggeplomme Vertebrate egg kan klassifiseres etter den relative mengden eggeplomme. Enkle egg med lite eggeplomme kalles mikrolecithal, mellomstore egg med litt eggeplomme kalles mesolecithal, og store egg med en stor konsentrert eggeplomme kalles macrolecithal. Mikrosecitalt Microlecithal egg fra flatworm Paragonimus westermani Små egg med lite eggeplomme kalles mikrolecithal.

Plommen er jevnt fordelt, så spaltingen av eggcellen skjærer gjennom og deler egget i celler av ganske like størrelser. I svamper og cnidarians utvikler de delende eggene seg direkte til en enkel larve, snarere som en morula med cilia. Hos cnidarians kalles dette stadiet planula, og utvikler seg enten direkte til voksne dyr eller danner nye voksne individer gjennom en prosess med spirende. Slike egg finnes i flatorm, rundorm, annelider, muslinger, pigghuder, lansetten og i de fleste marine leddyr.

Disse små eggene kan produseres i stort antall.

PATTEDYR SOM LEGGER EGG Relaterte emner

Om oss Hikke at hikke skyldes en ufrivillig sammentrekning av muskelen diafragma, også kjent som mellomgulvet? Sammentrekningen fører til en rask strøm av luft inn i lungene, som resulterer i at strupelokket, kalt epiglottis, i svelget lukkes fort og lager et «hikk». Strupelokket står vanligvis åpent, men ved svelging lukkes lokket for å hindre at mat og væske kommer ned i luftrøret. Kloakkdyr At det finnes en type pattedyrorden, kalt kloakkdyr, som legger egg fremfor å føde levende barn? Du trodde kanskje at kjennetegnet til pattedyr var nettopp det å føde levende barn fremfor å legge egg? Vel, det stemmer ikke helt.

Pattedyr Som Legger Egg
PATTEDYR SOM LEGGER EGG Kommentarer:
Redaktør på Pattedyr som legger egg
Sunde fra Sørum
Jeg trives lese om Norge interessant. Se over min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Breakdance.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
booked.net