Får Ikke Solgt Bolig

  1. Mer om
Får Ikke Solgt Bolig

Får Ikke Solgt Bolig LønnsomFor de fleste er det et mareritt hvis megler ikke får solgt bolig. Enten det er megleren sin egen feil, eller noe helt annet Den vanligste årsaken til at man ikke klarer å selge boligen sin er at man har feil megler. Det finnes en del eiendomgsmeglere som tror at boligene selger seg En del boligselgere oppnår ikke den prisen som de på forhånd hadde sett for seg. Hvis botidskravet ikke er oppfylt når du selger, får du ikke glede av Her er noen grep du kan gjøre hvis boligen er tungsolgt. gjemmer bort kvalitetene i boligen, og kjøpere får ikke anledning til å drømme Boligmarkedet er i medvind. Omsetningstiden minker og prisene øker. Men opplever du at naboene får solgt, mens du ikke får noen på visning

Da vil potensielle kjøpere lettere kunne se for seg hvordan det vil være å bo der.

Skal du selge boligen din

Når tilstandsrapport er utarbeidet og bildene er klare, går megler i gang med å lage salgsoppgave og boligannonse. Tid fra valg av megler til ferdig utarbeidet salgsoppgave og boligannonse: ca. Visning og budrunde Når du har godkjent salgsoppgaven og boligannonsene fra megler, legges annonsene ut i de medier og på de måtene du har avtalt med megler. Da er det bare å krysse fingre for at så mange som mulig ser den, og at så mange som mulig kommer på visning.

Dagen etter siste visningsdag, er det klart for budgivning. Dette er naturligvis den mest spennende dagen i hele prosessen. Hvilke lånetyper finnes? I forbindelse med at du får lån bør du også ta stilling til hvilken type lån du skal ha. Du kan velge mellom et serielån eller annuitetslån. De aller fleste førstegangskjøpere velger annuitetslån, ettersom det gir lavere innbetalinger i starten, fordi du betaler mest renter de første årene. Serielån gir imidlertid lavere totale rentekostnader på hele lånet, så om du har godt handlingsrom i økonomien din, vil det lønne seg med serielån på sikt.

Se opp for disse meglertriksene

En annen ting du bør ta stilling til, er om du skal ha fast eller flytende rente på lånet. Historisk sett har det alltid lønnet seg med flytende rente, ettersom fastrente i realiteten er et veddemål med banken.

På den annen side kan fastrenten være en god forsikring dersom du vil ha mest mulig forutsigbarhet i økonomien din. Dette avtales nærmere hos banken din.

Hva betyr de forskjellige eierformene? I hovedsak er det to forskjellige eierformer på boligmarkedet i Norge: Selveierboliger og andelsboliger i borettslag.

Dette bør du tenke på før du selger bolig

Selveier Selveierboliger gir stor frihet, hvor du kan leie ut boligen din mer eller mindre akkurat som du vil. På den annen side er «inngangsbilletten» til selveierbolig dyr, ettersom du må betale dokumentavgift i forbindelse med kjøpet.

Selveierbolig betyr at du eier hele boligen selv. Denne eierformen betyr at du kan kjøpe, selge, leie ut eller belåne boligen fritt.

Garantert Solgt

For leiligheter brukes som oftest betegnelsen eierleilighet, eierseksjon eller selveierleilighet. Det finnes to kategorier selveide boliger: Eneboliger og rekkehus hvor kjøper blir eier av bolig og tomt med eget gårds- og bruksnummer.

Last ned også: Strikke kast

Eierseksjonssameier hvor kjøper blir eier av en sameieandel i eiendommen, og får enerett til bruk av sin eierseksjon med eget seksjonsnummer i bygget. Skjøtet tinglyses i grunnboken hos Kartverket i Hønefoss.

I grunnboken blir også eventuelle panteheftelser på eiendommen registrert. Opplysningene i grunnboken er offentlige, slik at alle kan få vite hva som står om den enkelte eiendom der.

Hvor lang tid tar det egentlig å selge en bolig?

Mot et gebyr kan alle også få kopi av tinglyste dokumenter. Du slipper dokumentavgiften, og betaler bare en brøkdel i eierskifteregistrering. Du kan imidlertid kun leie ut i en begrenset periode, som oftest inn i to eller tre år. Utover det blir det aller meste av «boligting» som ikke berører selve leiligheten din håndtert av borettslaget.

Det kan være deilig når det allerede er mye nytt ved å eie sin egen leilighet. Både selveier- og borettslagsboliger kan ha høy fellesgjeld. Her kan det være lett for førstegangskjøpere å gå i fellen siden det kan gi kunstig lave prisantydninger. Rente og periode på mellomfinansiering De fleste banker tar høyere boliglånsrente på mellomfinansieringslånet enn den renta du har fra før på det eksisterende boliglånet.

Det er vanlig å avtale en periode på 6 til 12 måneder for mellomfinansieringslånet.

Hva er mellomfinansiering og når trenger man det? australiaenred.com

Hvis det tar lenger tid å selge den gamle boligen, kan lengre periode avtales på mellomfinansieringslånet. Vær da oppmerksom på at banken kan kreve at du begynner å betale avdrag på mellomfinansieringslånet som kun er avdragsfritt i en avtalt periode. Risiko med mellomfinansieringslån Hva skjer om du ikke får solgt boligen din?

Siden det ofte er vesentlig høyere boliglånsrente på mellomfinansieringslån enn vanlig boliglån, er det mange som foretrekker å selge den gamle boligen før de kjøper ny. Og hvilke taktikker de tyr til når boligen ikke blir solgt etter første visningsrunde? Det burde du, for de vil få innvirkning på hvor mye du som boligselger sitter igjen med, skriver Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr.

Så enkelt selger du boligen selv Du trenger ikke megler. Med Propr selger du boligen din på en trygg, enkel og rimelig måte. Men det holder ikke bare med det, du må også finne den megleren som kan gi deg flest budgivere. Ta inn 2-3 meglere og sjekk referansene til de meglerne du har tatt inn. Husk at en eiendomsmegler, er ikke bedre enn sitt siste salg.

Som boligselger har du en opplysningsplikt, det vil si at du må fortelle alt du vet om boligens tilstand. Selger skal dokumentere det de kan om boligen og de må også dokumentere det de ikke vet om boligen.

Trygg og god overtagelse. Megler bør ringe deg og forteller at penger er på konto. Han eller hun bør også her stille personlig for å gjennomgå overtagelsesprotokollen. Dobbel boligforsikring roer nervene Denne er perioden er slags skummel risikosport som ender godt for de fleste. Men nå som vi vet at boligmarkedet er i endring med mer å velge i, færre på visninger og roligere budrunder, kan denne risikosporten bli vel skummel for noen Alle som vurderer å bytte bolig, og som ikke har nedbetalt lånet på den nåværende boligen, kan vurdere om Dobbel boligforsikring er noe for dem Da kan forsikringene Hus best eller Innbo best være to alternativ, begge inkluderer nemlig Dobbel boligforsikring.

Det finnes flere banker som tilbyr mellomfinansiering, blant annet Nordea, Sparebank 1, Danske Bank og Skandiabanken. Hvis man vurderer en mellomfinansiering, er det viktig å sammenligne flere banker og vurdere deres tilbud ut i fra behovene sine.

For å få hjelp til å sammenligne flere banker, kan man kontakte Sambla. Sambla tilbyr personlig veiledning av erfarne rådgivere, og gjør jobben med å sammenligne opp til 20 banker, helt kostnadsfritt.

FÅR IKKE SOLGT BOLIG Relaterte emner

Mellomfinansiering Mellomfinansiering Det er ofte en kritisk tid når man skal selge en bolig og samtidig kjøpe en ny. For mange er det store spørsmålet hva som skal gjøres først: å kjøpe eller selge. Å selge før man kjøper kan skape en usikker bosituasjon, og det motsatte en usikker økonomisk situasjon. Men det finnes løsninger, og det er i tilfeller hvor man kjøper ny bolig før man har solgt sin gamle at mellomfinansiering blir et tema. Hva er mellomfinansiering? Mellomfinansiering er et midlertidig lån man kan få for å finansiere en ny bolig før man har solgt etter fått oppgjør for sin gamle.

Får Ikke Solgt Bolig
FÅR IKKE SOLGT BOLIG Kommentarer:
Forfatter om Får ikke solgt bolig
Sørheim fra Hamar
jeg liker utforske norske bøker overraskende. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Modellyachting.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net