Content [hide]
Hvor: Nardo skole, Trondheim. Tonje Raavand Ovesen liker dette · 16 snakker om dette Juridisk navn: CEREBRAL PARESE FORENINGEN AVD. TRØNDELAG; Org nr: 976 700 864; Selskapsform: Forening/lag/innretning; Tidl. navn: FORENINGEN TIL BEKJEMPELSE Kontaktinformasjon for Cerebral Parese Foreningen avd. Trøndelag Trondheim, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer Cerebral Parese Foreningen Avd. Trøndelag har besøksadresse Solvangen 85, 7027 Trondheim og postadresse C/o Lise Løkkeberg Solvangen 85, 7027 Trondheim
Vil dere satse på at rent vann, mat, grunnleggende helsetjenester og utdanning garanteres i hele verden? Vil dere løse konflikter med andre land ved hjelp av fredelige midler, ikke ved militære tiltak eller trusler om slike? I delegasjonen deltok også Edward Kennedy og Yoko Ono. Men verden viser oss at det egentlig alltid er enkeltmenneskene som virkelig får utrettet noe.
Ingeborg Skjåk Bræks livsverk bekrefter også dette. Diabetes Sammen med ortopeder, sykepleiere og fotterapeuter ved St. Olavs Hospital inngår Trøndelag Ortopediske Verksted i et tverrfaglig diabetesteam som jobber spesielt med fotkomplikasjoner hos personer med Diabetes Mellitus. Diabetesteamet gjennomfører poliklinikk hver onsdag. Ved langvarig høyt blodsukker vil de små nervetrådene i føttene bli skadet noe som fører til redusert følelse og feilstillinger i føttene. Denne nerveskaden Perifer nevropati vil ofte føre til man ikke kjenner at det for eksempel ligger en stein i skoen eller at man av annen grunn går på seg et sår.
Vi har nå startet arbeidet med å rekruttere flere telefonkontakter til foreningen. Her kan man få en innføring i hva likemannsarbeid er, hva oppgavene til en telefonkontakt konkret består av og også få mulighet til å øve seg på å kommunisere med andre.
Etter kurset vil vi formelt oppnevne nye likemenn, som da forhåpentligvis er klare for å være telefonkontakter og vil representere foreningen på en god måte. CP-foreningen vil likevel, i likhet med de fleste organisasjoner og foreninger for funksjonshemmede og kronisk syke, ha ambisjoner om å styrke likemannsarbeidet framover. Dette skyldes en økt satsing på dette feltet fra myndighetenes side, og Barne- og likestillingsdirektoratet har blant annet endret kriteriene for å kunne søke om offentlig støtte.
Endringene gjør at vi trapper opp likemannsarbeidet i foreningen samt at vi må systematisere arbeidet vårt bedre for å tilfredsstille et økt krav til innrapportering og dokumentasjon av aktiviteten vår.
Til tross for endrede rammevilkår er vi veldig positive til å øke satsingen på likemannsarbeid. Vi tror likemannsarbeid er av stor betydning både for foreningen og medlemmene. Foreningen vil få et økt og mer tilpasset medlemstilbud, og det enkelte medlem vil få flere felles møteplasser og muligheten til kunne dele erfaringer og opplevelser med andre som er i samme situasjon. Nysgjerrig på «foreldretreff» og «seniortreff»?
Vil du å vite mer tilbudet vårt om «foreldretreff» og «seniortreff»? Vil du bestille vårt nye informasjonshefte til foreldre, som også kan være til inspirasjon til å starte nye samtalegrupper? Har du lyst til å være telefonkontakt i CP-foreningen og delta på opplæringskurs?
Eller kjenner noen som vil egne seg godt? Bidra i prosjektet «På kanten av jobben»?
Har du nyttige erfaringer fra arbeidslivet eller andre konkrete innspill til prosjektet vårt om arbeid, «På kanten av jobben»? Eller har du bare lyst til å få mer informasjon om CP-foreningens likemannsarbeid og tilbud?
Seniorrådgiverne Margaretha Nicolaysen og Randi Væhle er i full gang med planleggingen av årets kurshelg og lover et variert og spennende program. Som i fjor blir det program i plenum fredag og søndag. Lørdag blir den store kursdagen, hvor det foregår parallelle kurs hele dagen. Det blir både fag og moro, og vi planlegger 11 parallelle kurs på lørdagen.
Det blir stor variasjon i kurstilbudene, slik at alle kan finne noe de ønsker å delta på, sier Margaretha, og legger til: Vi synes det er bra hvis det blir vanskelig å velge kurs. Det betyr at vi har et godt tilbud. CP-foreningen ønsker også å nå en ny målgruppe i år. Nytt av året er at vi på tenåringskurset retter oss mot dere med «usynlig» CP.
Nå har dere mulighet til å komme sammen og treffe hverandre.
Det blir også et foreldrekurs for foreldrene til disse tenåringene. Dette er en spissing vi tidligere ikke har gjort og håper det er mange som benytter muligheten, sier Randi.
Oppfordringen i år er derfor klar: Finner du et kurs du synes er interessant, meld deg på i god tid! Duoen jobber nå på spreng for å få tak i de beste interne og eksterne kurslederne til Storsamlingen.
Bare det beste er godt nok, og vi er så heldige at flere av våre egne likemenn og fagfolk tar utfordringen år etter år og stiller med nye kurs, sier Margaretha. Erfaringsutveksling Storsamlingen er en likemannssamling hvor erfaringsutveksling står i sentrum.
Folk fra alle deler av landet og i alle aldre samles på Storsamlingen.
Det å treffe andre i noenlunde lik situasjon som deg selv, er av stor verdi. Noen ønsker mer fag, mens andre ønsker mer tid til å prate med likesinnede vi skal legge godt til rette for begge deler.
Mer informasjon om program, kurs og påmelding legges ut på våre nettsider og vår facebook-side «Cerebral Pareseforeningen i Norge» i løpet av de neste månedene. Stillingen innebærer noe ettermiddags- og helgearbeid, samt en del reisevirksomhet.
Vi søker etter ny rådgiver Vår erfarne seniorrådgiver går av med pensjon ved årsskiftet. Ved å skru av markedsføring vil du få helt generiske annonser i purehelp som kan oppleves som lite interessante og kjedelige.
Treffene gir foreldrene mulighet til å møte andre som er i samme situasjon og dele erfaringer, gleder og bekymringer. Eksempler på samtaletemaer kan være ulike behandlingstilbud, skolesituasjon, avlastning- og støttemuligheter, fritidsaktiviteter, hjelpemidler og så videre.
Vil du støtte journalistikken vår, kan du sende oss 25 kroner eller et annet beløp på Vipps, nummer: 526030 Du kan også bruke bankkontonummer: 8200 02 03277 Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt». Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag. Hilsen oss i redaksjonen.
Tonje Raavand Ovesen tro1986 hotmail. Ulike samtale- og gruppetilbud Foreldregrupper Foreldregrupper er organiserte treff mellom foreldre til barn som har CP. Som oftest er de organisert som samtalegrupper, men felles aktiviteter kan også være utgangspunktet for treffene. Treffene gir foreldrene mulighet til å møte andre som er i samme situasjon og dele erfaringer, gleder og bekymringer. Eksempler på samtaletemaer kan være ulike behandlingstilbud, skolesituasjon, avlastning- og støttemuligheter, fritidsaktiviteter, hjelpemidler og så videre. Treffene gir ungdommen en mulighet til å møte andre som er i samme situasjon og dele erfaringer, gleder og bekymringer. Noen ganger er treffene organisert med utgangspunkt i samtaler rundt temaer som ungdom er opptatt av, mens andre ganger møtes ungdommene for å gjøre felles aktiviteter og sosialt samvær.
‹ | › | |||||
Mo | Tu | We | Th | Fr | St | Su |