Han Hadde Seglat Før Om Masten

  1. Mer om
Han Hadde Seglat Før Om Masten

Han Hadde Seglat Før Om Masten InformativCheck out Han hadde seglat før om masten by Jan Borseths on Amazon Music Listen to Han hadde seglat før om masten on Spotify. Jan Borseths · Song Han Hadde Seglat Før Om Masten song by Jan Borseths now on JioSaavn. Swedish music album Jan Borseths Beste - Vær Glad I Denne Dagen Przeczytaj recenzję Han hadde seglat før om masten. Zamów dostawę do dowolnego Listen to Han Hadde Seglat För Om Masten by Jan Borseths, 13 Shazams. Han hadde seglat før om masten

Vi seiler for velstand og lykke 3. Innspilling fra 1959. Han hadde seglat för om masten 2. Har du seilt på de fremmede kyster 2. Det er det samme hvor jeg drar 2. Innspilling fra 1963.

Larviks Sjømannsforening

Det knytter seg minner til melodiene de synger — minner om fjerne år. Flere av artistene var fortsatt blant oss da denne CD-platen ble produsert i 1997. Odd Tom Risdal er sørlending fra Vennesla. Under opphold i Amerika ble han kjent med den svenske trekkspilleren Walter Eriksson.

Fra før i tida Sang og musikk Jeg voks opp i en tid da det ikke var snakk om barnehage. Vi kunne tilbringe dagen hvor som helst, leke hva som helst, og mor var bestandig hjemme. I uværsdager holdt vi oss gjerne inne og da kom ofte Den store viseboka 1 og 2 frem.

Ikke det at noen i familien hadde så praktfull sangstemme akkurat men det var et tidsfordriv. Og så lærte vi noen tekster: Vesleblakken. I en sal på hospitalet. Han hadde seglat før om masten. Sjømannsjul på Hawaii og andre satt som spikret.

Her var noe for enhver smak.

Mye trist musikk, mye glad musikk. Dette var i 50-åra og da var det ikke så unormalt å rense strupen for å ta en trall.

Hvis noen i nærheten kunne traktere trekkspillet eller en gitar, kunne det høres ordentlig bra ut. Men det som betydde mest var at alle kunne være med. Gamle som unge, med og uten sangstemme.

Alle kunne bidra med noe. Musikk var nå tilgjengelig på grammofon og båndspiller, og selvfølgelig radio.

Han hadde seglat før om masten

Hørte også om noe de kalte jukbåks. Men som sagt, det var mye sang i heimen. Og så var det musikk og sang. Da var det i hvertfall noe å se frem til. Jeg må ærlig innrømme at første året stort sett har gått i glemmeboka så det skal jeg ikke omtale.

Fra andreåret kan jeg huske at vi sang bordbønn før vi drakk romvarm tran og spiste nista: Kua mi, jeg takker deg deilig melk du gir til meg, hver en dag jeg til mitt brød, drikker melken din så søt. Hvis du husker denne så er vi like gamle og gikk på samme skole. Skoledagen ble gjerne avsluttet med: Fager kveldsol smiler, over heimen ned, jord og himmel kviler stilt i heilag fred.

Vi hadde på timeplanen fått skrevet kristendomskunnskap og det var det Inga som tok seg av.

Han hadde seglat før om masten

Timer med Jesu fødsel og andre bibelske høytider ble grundig gjennomgått og understreket med aktuelle figurer plassert på grønn filt.

Men dette betydde også salmer og religiøse sanger. Salmer og sanger som måtte læres. Hjemmepugging kom inn i våre liv. Og snart satt vi hjemme, skjerpet og klar til innsats: Kjærlighet fra Gud, springer like ut som en kilde klar og ren.

Jeg var også med mor noen ganger til bedehuset. Herre Gud, ditt dyre navn og ære. No livnar det i Mor var med i en eller annen forening som hadde møtene der. Der var det oppbyggende ord og slad- lundar.

Sang oversikt

Den fyrste song eg høyra fekk, og mange, mange andre. Det var fullt av vers som skulle læres der, tombola, kaffe og kaker. Sanger med for det meste religiøst innhold som for og det var verselinjer som var totalt uforståelige. I meg var ganske ukjent. Men jeg var god til å herme. Og som ikke det var nok.

Vi fikk utlevert hver sin Skulesangbok. Nynorsk javel men Og vi ungene var nok mest interessert i kakene, læringa foregikk på nynorsk på skolen dengang. Og tombolan og å fly i dørene.

Det bodde også slektninger der ei tid og da ble huset ekstra spennende. Mellom bakkar og berg utmed havet.

SmåsporI 1954 kom det noe de kalte skole inn i bildet. Vi ven gjeng i tunet. Vi kan høre utviklingens gang på CD'en «Jan Borseths beste» som nå er ute. Her er gammeldagse fremførelser av Harry Brandelius-visa «Han hadde seglat før om masten», «O Susanne» og «G¿rdebylåten» som jeg hørte med Postflickorna i radioen like etter krigen.

Den myke sjakkelen er sydd fast til skjøtet, en løsning også anerkjente produsenter bruker. Feilen er at produsenten av skjøtet til Biltema har brukt en svak polyestertråd, og ikke sterk HMPE-fiber. En god ide og et godt produkt blir elendig enten for at noen vil spare noen kroner, eller at designeren ikke forstår noe av seiling.

So, the perfect camelot match for 11B would be either 11B or 12A. While, 12B can give you a low energy boost. Båsen, la gå stumpe, gittauer og gordinger. Sett fast stumpeskjøter. Losen: Hiv opp og ned. Skyt for stor merseil.

Du vil kanskje like: Vipps overføringstid

Gå til store mersefall karer.

HAN HADDE SEGLAT FØR OM MASTEN Relaterte emner

Jan Borseth og gjengen spilte mer tradisjonelt før med både fele og trekkspill. De svingte opp reinlendere, hamboer og en springleik i blant. Nå har de svenske danse-bandene med Vikingarna i spissen, invadert dansesalene i bygde-Norge eller på store danse-treff i så vel Kristiansand som Tromsø. For å henge med på denne bølgen, har Jan Borseths kvartett modernisert stilen. Vi kan høre utviklingens gang på CD'en «Jan Borseths beste» som nå er ute.

HAN HADDE SEGLAT FØR OM MASTEN Kommentarer:
Forfatter om Han hadde seglat før om masten
Oftedal fra Alta
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Reifen. jeg liker lese bøker forsiktig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net