Stryke Bunadskjorte Lin

  1. Mer om
Stryke Bunadskjorte Lin

Stryke Bunadskjorte Lin EffektivDu bruker cirka 15 minutter på å stryke skjorten, men sett av bedre tid dersom du ikke har gjort det så mange ganger før Det finnes ingen enkel snarvei til en pent strøket bunadskjorte – det finnes ikke noe som heter strykefri lin, for de som skulle tenke den tanken Lin tåler mye varme, mens bomull tåler mindre Og du kan velge bort strykejernet! LES OGSÅ: Gjør du denne tabben, blir tøyet skittent i vask. Har du bunadsskjorte i lin Vaske bunadskjorte i maskin. Hvite bunadskjorter i lin eller bomull og uten broderier bør vasker med et blekemiddelholdig vaskemiddel, men har du skjorte med

Jeg gjør også slik, men har da aldri sett på meg selv som en strykefantast. Hadde ho gjort det, ville heile stasen ha blitt øydelagt. Det same gjeld for bunadskjorta. Den må vaskast for hand etter kvar bruk, seier Åse Karin Gjære. Til alle som har ei eller fleire bunadskjorter som skal strykast til 17.

Slik tar du best vare på bunaden din

Strykeråd: Dynk skjorta med reint vatn. Rull den saman i ein handduk, og la den ligge slik ei stund. Her får du hennes tips, steg for steg: Vask Har du en helt hvit skjorte med hvite broderier og den har gulnet litt, legg den i bløt i ett-to døgn i kaldt vann med Blenda Hvit-vaskepulver.

Tøm ut vannet etter dette, og skyld så skjorten i lunkent vann.

Bunadskjorte: Slik gjør du bunadsskjorten din klar for fest

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører. Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Ifølge Plusstids vaskeekspert, Malin Skaar, er dette riktig måte å vaske på: Bruk varmt vann, på rundt 60 grader Rør jevnlig i vannet for å holde skjorten i bevegelse Når vannet har sunket til en temperatur hendene tåler, kan skjorten krystes forsiktig Ikke gni på skjorte eller broderi, og ikke vri før skylling Skyll bunadskjorten i lunkent vann, deretter i kaldt vann.

Gjenta denne prosessen omtrent fem ganger skjorten kan nemlig gulne om du slurver med skylleprosessen La skjorten ligge i det siste skyllevannet i 10 — 15 minutter Vaske bunadskjorte i maskin Hvite bunadskjorter i lin eller bomull og uten broderier bør vasker med et blekemiddelholdig vaskemiddel, men har du skjorte med broderier bør du unngå blekemiddel. Omo Ultra Hvitt Flytende er da å anbefale.

Oppbevaring/stell

Høye temperaturer bør unngås da det kan løse opp linfibrene, men har du flekker på skjorten anbefales 60 graders maskinvask Ikke sett på sentrifugering.

Fruktflekker fjernes med kokende vann.

Slå kokende vann gjennom flekken. Vask deretter skjorten i maskinen.

Bunadskjorte til Nordlandsbunad dame. Velg Lin eller Strykefri

Melk- og fløteflekker, samt te- og kaffeflekker legger du i kaldt vann før vask. Et brunt og klissent strykejern kan sette stygge og varige merker på skjortens, sier Lindemann som selv foretrekker dampstrykejern.

I relasjon: Bryn klinikken

Ikke gi opp En ny bunadskjorte har hardt og stivt lin.

STRYKE BUNADSKJORTE LIN Relaterte emner

Men hvordan får man den egentlig kritthvit og glatt? Da er det lettere, sier Hilde Lindemann, som er bunadsansvarlig hos Husfliden i Moss. Det første sjekke før du begynner å stryke, er hvordan strykejernet ser ut på undersiden. Et brunt og klissent strykejern kan sette stygge og varige merker på skjortens, sier Lindemann som selv foretrekker dampstrykejern. Ikke gi opp En ny bunadskjorte har hardt og stivt lin. Men dette blir bedre med årene.

Stryke Bunadskjorte Lin
STRYKE BUNADSKJORTE LIN Kommentarer:
Redaktør på Stryke bunadskjorte lin
Nerland fra Tønsberg
Se min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til jeu de paume. Jeg nyter studere dokumenter seirende.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net