Valgmåling Usa

  1. Mer om
Valgmåling Usa

Valgmåling Usa BestselgerJoe Biden er USAs president. januar innsatt som USAs president. USA-ekspert: Partiet har blitt en personkult for Trump Joe Biden er utpekt som ny president i USA etter valget 3. President Donald Trump har ikke villet er kjenne valgnederlaget og har utfordret det i Milliardæren, reality-kjendisen og eiendomsmogulen Donald Trump er USAs sittende president. Han stiller til gjenvalg for Det republikanske partiet Dagens Næringsliv er Norges viktigste leverandør av nyheter, historier og meninger om næringsliv, økonomi og samfunn USAs president Joe Biden innkasserte en stor seier da Senatet godkjente en historisk pakke krisetiltak

Eller rett og slett droppe den slitsomme turen bort til stemmelokalet.

Derfor tok meningsmålingene feil om valget i USA

Muligens er det i slike situasjoner den lille djevelen på skulderen får overtaket. Og hva om du befinner seg på den andre siden, og får beskjed om at kandidaten du har tenkt til å stemme på ligger langt bak.

Les også: Skostørrelser usa

Det er rett over det laveste nivået siden mars som ble nådd i forrige uke da et skikkelig oppsving i smittetilfellene førte til at investorene flokket seg til såkalte sikre havner. Analytikerne antar at franske obligasjoner kanskje vil oppleve den sterkeste konkurransen om investorenes oppmerksomhet siden de handler med samme forfall og holder en lavere kredittvurdering. Og kanskje det mest overraskende for en utlending er å se hvor sterk og lojal støtte Trump har til tross for hans lave «rating» når det gjelder håndtering av pandemien, der over 230 000 har dødd og mens viruset fortsatt herjer her med uhemmet kraft.

Riktig nok taler demografien i Trumps disfavør i dette valget, fordi det er færre lavt utdannede hvite menn som er hans tradisjonelle støttegruppe nå sammenliknet med forrige valg. Det foregår en kraftig mobilisering av flere unge, som gjerne stemmer mot ham.

Se dette: Seadrill usa

Men vippestater har overrasket før, og republikanerne har hatt stor makt de siste årene som de blant annet har brukt på å trekke opp valgkretsene på vis som tjener dem. Og Trump må, som kjent, ikke vinne et flertall av stemmene, men et flertall av valgmennene fra delstatene. Det er slettes heller ikke sikkert at dette er over denne uka. Delstatene har fram til 8.

Hvorfor blir presidentvalget ofte så jevnt?

Det kan bli nye runder deretter både i Kongress og Høyesterett der det er, eller skapes, usikkerhet om resultatet. Det har allerede vært over 300 rettssaker om prosedyrespørsmål så langt i valgkampen.

Opprøret vil fortsatt være her etter valget. Er ledelsen stor nok, vil bortfallsproblemet neppe kunne endre resultatet.

Neppe partibarometre på nett

I sammenheng med meningsmålinger blir dette av og til omtalt feil. Man sier at oppslutningen til et kandidat går opp med 5 prosent når det egentlig er 5 prosentpoeng. Siden USA har systemet med valgmenn, det vil si at vinneren av den enkelte delstat får i hovedsak alle valgmennene fra denne delstaten, så kan det faktisk medføre at taperen likevel har flest stemmer av alle de stemmeberettige, som skjedde sist i 2016.

Bård Støve, Matematisk institutt, Universitetet i Bergen.

presidentvalg i USA i West Virginia

Mange påstår at meningsmålingene igjen tok noe feil. Hvorfor kan dette skje? Barkley fra Det demokratiske parti som henholdsvis president og visepresident for perioden 1949—1953. Og årsaken er enkel: Nettbrukere er ikke representative for det norske folket. Både Gallup og MMI har gjort avtaler med de største mediekanalene, der undersøkelsene gjengis.

Direktestudio: Alt om valget i USA

Disse partibarometrene gjennomføres på telefon. Det er helt avgjørende at disse undersøkelsene er landsrepresentative. Disse fikk liten oppslutning, og Trump vant enkelt.

I noen stater vedtok det republikanske partiet å gi Trump landsmøtedelegatene uten å holde valg. Han ble formelt nominert 24.

Presidentvalget i USA

Biden hadde et bredt felt av konkurrenter i det demokratiske partiet, men stod igjen som den eneste med mulighet til å vinne flertall på landsmøtet etter at Bernie Sanders trakk seg 8.

Han kunne da gå over til å organisere sin valgkamp mot presidenten og forsøke å samle partiet omkring seg. Den demokratiske nominasjonskampen ble i likhet med valget i 2016 preget av partiets indre motsetninger mellom venstresiden og de mer moderate og sentrumsorienterte.

VALGMÅLING USA Relaterte emner

Onsdag publiserte The New York Times sine nye målinger av 3870 registrerte velgere og hvordan de planlegger å stemme i høstens presidentvalg i USA. Målingen viser at store deler av sittende president Donald Trump sin mest lojale velgermasse, hvite amerikanere, har mistet troen på ham. Dette begrunnes med måten Trump har håndtert korona-krisen og demonstrasjonene mot politivold. Hva Trump kan finne på i innspurten er også et stort usikkerhetsmoment, legger han til. Hellevik mener dette er fordi Trump-velgere ikke ville svare på målingene.

VALGMÅLING USA Kommentarer:
Redaktør på Valgmåling usa
Kopperud fra Lillehammer
Bla gjennom min andre nyheter. En av mine hobbyer er iaidō. jeg liker rapporterer norske nyheter bebreidende.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net