Langbein Nevø

 1. Mer om
Langbein Nevø

Langbein Nevø lysFerdinand er først og fremst kjent for å være Langbeins nevø og er ofte den som må hjelpe Langbein ut av leie kniper og andre vanskelige situasjoner som Privatdetektiv, noen ganger driver han Zoom flyttebyrå sammen med Mikke Mus Sammen med bestevenn Mikke Mus løser de mysterier for politimester Fiks. Langbein har en nevø som heter Ferdinand. Han har en rekke mer eller mindre fjerne Sist oppdatert 01/05 2017. Han dukket første gang opp i heftet ”Goofy” nr. Slektninger: Langbein (onkel Langbein på andre språk: Norsk: Langbein Svensk: (Jan) Långben Dansk: Fedtmule Finsk: Hessu Hopo Engelsk: Goofy Tysk: Goofy Fransk: Dingo Goufy

"Utdøde" figurer i DD&Co

Malcolm II var den siste konge av huset Alpin. Han forsøkte å la seg utrope til konge allerede ti år før Kenneth IIIs død, men det var først i 1005 at han virkelig kom til makten. Det ser dog ut til at han aldri fikk full kontroll over Skottland. Han møtte motstand blant annet fra ledere i Moray, som Findláech mac Ruadrí død 1020, antagelig Macbeths far og Máel Coluim mac Máel Brigte død 1029, som begge ble kalt konge av Alba Skottland i de irske annaler.

Ingen av dem er i moderne tekster anerkjent som konger av Skottland, men de må ha hatt kontroll over enkelte områder. I 1006 ble Malcolm slått av northumbriske styrker ved Durham. Angelsakserne viet så sin oppmerksomhet mot danene, og Malcolm benyttet anledningen til å marsjerer sørover.

I 1018 beseiret han, sammen med Owen den skallede av Strathclyde, angelsakserne i slaget ved Carham, og tok dermed tilbake kontrollen over Lothian. Hans datter Bethóc giftet seg med Sigurd digre, jarl av Orknøyene, noe som økte Malcolms innflytelse nordover.

Han klarte også å ta områder ved elven Tweed og i Strathclyde. Da Owen den skallede døde uten arvinger tok Malcolm Strathclyde og satte inn sitt barnebarn, Donnchad mac Crínáin Duncan som konge der. Dette skapte splid og strid, som førte til at Malcolm ble myrdet i Glamis 25. Han ble gravlagt på Iona.

Malcolm hadde ingen sønner, men Bethoc, hans eldste datteren av Malcolm ble gift med den norske jarlen Sigurd Lodvesson, jarl på Orknøyene. Deres sønn Torfinn Sigurdsson Rike ble jarl etter faren.

Det synes som om Bethoc deretter var gift med Crínán av Dunkeld. Den første sønnen av dette ekteskapet ble Duncan I av Skottland som overtok den skotske tronen i 1034.

På dette tidspunkt begynte fikk Skottland en ny tronfølgeordning, slik at tronen gikk til eldste sønn, mens det tidligere var slik at kongen selv valgte hvem som skulle bli hans etterfølger. Han er blant annet kjent for å ha felt London Bridge på en av sine vikingferder og for å være en sentral skikkelse i kristningen av Norge.

Olavs skrin i Nidarosdomen var et viktig nordisk valfartssted til reformasjonen i 1537. Han ble født på Ringerike, og var sønn av Harald Grenske, og dermed tippoldebarn av Harald Hårfagre på farssiden. Hans mor var Åsta Gudbrandsdatter. Harald Grenske døde da Åsta gikk gravid med Olav. Hun giftet seg senere med Sigurd Syr, som var en fredelig mann som likte bondeyrket sitt. Han var en rolig, sindig mann, klok og lovkyndig.

Snorre Sturlason skildrer ham slik: «Han ble snart en kjekk kar. Han var vakker å se til, middels høy av vekst. Han var svært tettvoksen, hadde store krefter, lysebrunt hår, bredt ansikt, lys hud og rødlett ansikt.

Han hadde usedvanlige gode øyne, de var vakre og så kvasse at en kunne bli redd for å se ham i øynene når han ble sint. Olav var svær i idretter og kunne mange ting. Han var god til å skyte med bue og siktet godt. Han kastet spyd bedre enn de fleste, var hendig og hadde et sikkert øye for all slags håndverk. Han ble kalt Olav Digre. Det norrøne ordet kan bety tykk eller grovbygd, mest sannsynlig det siste, siden han selv likte dette tilnavnet.

Han talte djervt og kvikt, var tidlig voksen i alle ting, både i styrke og vett, og alle frender og kjenninger var glade i ham. Han var ærekjær i leik, ville alltid være den første. Trolig var Olav veldig klar over den slekten han kom fra, og så litt ned på Sigurd Syr som var en slik ivrig bonde. Oppvekst og impulser fra utlandet. Med aner fra Hårfagre-ætten hadde han både villskap, griskhet, hevnlyst, grusomhet og et lettferdig forhold til kvinner, men også mer positive egenskaper som evnen til å organisere, styre og samle.

Alt dette er egenskaper som gjorde at han likte livet som viking.

Langbein Andeby Wiki Fandom

Som tenåring dro han på tokt i Austerveg. Først noen år i Østersjølandene, deretter møtte han en jomsviking i Danmark som het Torkjell Høge, som han slo seg sammen med. Deretter herjet de sammen i England. De forsøkte å ta London, og i år 1011 tok de Canterbury.

Se dette: Pc deler

Olav så det som sitt kall å samle Norge til ett rike, slik som hans forfar Harald Hårfagre i stor grad greide. På vei hjemover - etter en snartur nedom Spania og Karlså sannsynligvis dagens Cadiz - overvintrer han hos hertug Richard II av Normandie 1013-1014 Frankrike. Denne regionen hadde normannerne norske og danske vikinger erobret i år 881, og de fikk beholde området i lovnad mot å ikke angripe resten av landet.

De skulle også forsvare landet mot fremmede makter. Her fikk Olav mange kristne impulser. Hertugen selv var en ivrig kristen, og normannerne var også kristnet. Siden Olav knapt hadde bodd hjemme, hadde han også liten tilknytning til Åsatroen, noe som nok gjorde ham mer åpen for disse impulsene.

Carl von Linné (9)

Han lot seg etterhvert døpe i Rouen hovedstaden i Normandie. Under tiden sin her hørte han mange historier om gamle hendelser og helter, og særlig én gjorde inntrykk på ham - Karl den Store Karla-Magnus ca. Han ble i stor grad Olavs forbilde som konge. På vei mot Norge dro Olav innom England.

I år 1014 hjalp han anglo-sakserkongen Adalred II med å gjenvinne London fra danene, og rev i den anledning ned London bro. Den engelske barnereglen «London Bridge is falling down» kan ha sin rot i denne hendelsen.

Olav ble rikt belønnet av Adalred for hjelpen. Han la igjen langskipene her, og reiste videre med handelsskip. Dette var høsten 1015. Tilbake til NorgeOlav kom da til et politisk og religiøst splittet Norge. Etter Olav Tryggvasons død ved slaget ved Svolder ble landet delt mellom seierherrene: danskekongen, svenskekongen og ladejarlene.

I tillegg var Norge i stor grad et ættesamfunn. Man tjente da først og fremst familien, som ble styrt av familiens mannlige overhode.

Blodhevn var også vanlig. Det var lite som lignet på et samlet rike, og det var lite grobunn for innføringen av kristendommen. Imidlertid var ættesamfunnet noe på tilbakegang da Olav kom til Norge, og det hadde vokst fram bygdesamfunn og småriker, med høvdinger og småkonger.

Herredsting og lagting var også etablert. Likevel skulle det bli en vanskelig jobb å kristne og samle et slikt rike, der selv jarlene og høvdinger som Erling Skjalgsson, Kalv Arneson, Hårek på Tjøtta og Tore Hund først og fremst tenkte på ættens fremgang.

Noe av det første Olav gjorde, var å ta Eirik Jarl 963 - 1024 sin sønn, Håkon til fange, og ga han grid mot at han forlot landet og reiste til sin far, Eirik jarl, i England. Disney Channel har bl. Det skulle vise seg at hans innsats som stemmelegger fort ble utvidet til tilstedeværelse på sett, slik at alle scener hvor Gollum deltok ble spilt inn med Serkis i kroppsnær trikot som referanse for de andre skuespillerne.

I tillegg ble det etter hvert bestemt at Serkis skulle spille Smeagol i film nummer tre, hvor hele historien om hvordan Ringen kommer i hans besittelse og metamorfosen fra Smeagol til Gollum gjenskapes. Før dette hadde Serkis gjennom sin innlevende måte å gi lyd til Gollum, allerede blitt brukt som hovedreferanse hos animatørene. Dette kjenner man igjen fra tegnefilmproduksjon hos blant annet Disney, hvor kameraopptak av stemmeleggerne er viktige forelegg for illustratører og animatører.

I tillegg til animasjonsteknikker som rotoscope og key frame animation, ble motion capture avgjørende for å skape Gollum. Kort fortalt dreier motion capture seg om gjengivelse av levende bevegelsesmønstre gjennom en teknikk hvor en skuespiller eller hva som helst bare det puster og kan bevege seg tar på seg en drakt utstyrt med små sendere som avgir signaler til sensorer i et avgrenset rom og fanger opp bevegelsene til skuespilleren.

Disse registreres i en datamaskin som gjennom 3D-animasjon simulerer bevegelsene til skuespilleren. Det betyr at når Gollum hopper på lerretet er det en reaksjon på den samme bevegelsen av Andy Serkis ikledd tettsittende lycra. I følge produksjonsteamet som var ansvarlig for animasjonene i Ringenes herre, og regissøren Peter Jackson, var det viktigste kriteriet for valg av teknologi det som til enhver tid ville gi best resultat.

Prislappen for filmtrilogien bærer også preg av det, uten at noen bekymrer seg nevneverdig over den i dag. Gollum, Smeagol, Andy Serkis I et så storslått og visuelt overveldende filmverk som Ringenes herre er det uunngåelig at enkeltkarakterene til tider blir underordnet, og kanskje til en viss grad drukner i filmens dimensjoner.

Dette er ikke en kritikk av filmen, for som filmatisk grep er nettopp dette med på å understreke karakterenes sårbarhet og de voldsomme utfordringer brorskapet står overfor. Likevel skiller Gollum seg ut. Det ble en stund diskutert om det var mulig å tildele en Oscar til Andy Serkis, og paralleller ble trukket til nominasjonen John Hurt ble tildelt for sin innsats i The Elephant Man 1980 regissert av David Lynch.

Her var Hurt skjult under lag på lag med maske, og skillet mellom ham og Serkis blir teknisk. Men er det riktig at Serkis skulle motta prisen for en kollektiv unnfangelse som Gollum? Hvorfor klarer han, en brannmann fra Hurdals dype skoger, å slå konkurrenter med flere hunder og mye større ressurser? Hvorfor klarer han å vinne der ungguttene på Team Norway ikke når helt opp?

Er det nødvendig å ta en sjanse og gamble, så er jeg villig til det. Og så klarer jeg å holde humøret oppe, uansett hvor sliten og nedkjørt jeg er, så går det ikke ut over hundene. Alle de tre som sto på pallen sist, har passert 50, sier Sørlie. Og så er det én grunn til - hovedgrunnen. Robert Sørlies helt spesielle forhold til bikkjene som han har jobbet så mye med og kjenner så godt.

De må like det, og de må ville det. Robert Sørlie kom inn til og forlot White Mountain med åtte hunder. De to nærmeste konkurrentene, Iten og Seavey, hadde begge 11 hunder til å dele byrdene inn, men satte igjen to og fullfører med ni hver.

Bjørnar Andersen har for alvor fått dampen opp mot slutten av løpet, og da han dro fra White Mountain med ni hunder 2. Nærmest foran seg hadde Andersen Iditarod-kjempen Ramy Brooks 26 minutters forsprang. Tekst: Anja Haug Tronrud. Den store sjekken ble gitt til Barnekreftforeningen fredag 28. I år har Team Rynkeby God Morgen samlet inn svimlende 9,8 millioner kroner som skal gå til forskning på barnekreft.

Barnekreftforeningen var over seg av begeistring da de fikk vite resultatet.

Det er ingen tvil om at Barnekreftforeningen er imponert over årets bragd. Det var stor applaus i salen da Country Manager, Kenneth Baltzersen røpte summen på årets innsamling.

Feiring på Gardermoen Overekkelsen ble markert på Gardermoen. Der var deltagere fra Team Rynkeby med sine lagkapteiner og familier samlet sammen med Barnekreftforeningen. Rett før sommeren overrakte han staffettpinnen som landslagssjef videre til Kenneth Baltzersen, som fikk lede de norske lagene på reisen til Paris for første gang i år.

Han er stolt over årets resultat. Han røpte at det i 2019 blir hele ni lag som skal sykle til Paris. Pengene går til forskning Barnekreftforeningen takket Team Rynkeby på det varmeste for innsatsen under seremonien. Team Rynkeby er den viktigste samarbeidspartneren til Barnekreftforeningen og de har for femte år på rad bidratt med en betydelig sum til forskning på barnekreft.

Leder i Barnekreftforeningens forskningsfond, Eva Widing, holdt innlegg om barnekreft, for å synliggjøre hvor midlene trengs. Lars-Espen fortalte til syklistene at han må klype seg selv i armen for å forstå hvilken utvikling som har skjedd siden han bestemte seg for å starte opp Team Rynkeby i Norge.

Leder av Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen, forklarte at pengene skal — Kenneth er en bra arvtager, avsluttet gå til den økte satsingen på forskning han. Målet er at alle barn og ungdommer som får kreft skal bli friske.

Hverdagen på sykehuset artet seg så uendelig annerledes enn hverdagen med skole, familie, venner og aktiviteter. Plutselig var det sykehusavdelingen, behandlingen og bekymringer om alvorlig sykdom som var blitt den «normale» hverdag, og det vanlige livet til en ærgjerrig og aktiv ungdom kom helt i bakgrunnen. I en hektisk sykehushverdag der livstrengende behandling står i fokus, er det gjerne ikke så rart at livet utenfor sykehuset blir glemt.

Det er to ulike verdener, og så lenge en pasient er under behandling, så er det nettopp sykdommen som styrer dagens gjøremål. Det er uavhengig av om pasienten er barn eller voksen, men for et barn virker gjerne omveltningen større og kan føre til flere traumatiske opplevelser enn hos en voksen.

Barn og ungdom har en stor innlevelsesevne og de merker fort hvordan omgivelsene reagerer. Sjelden setter de seg ned for å snakke om det som er vanskelig og de er helt avhengige av kloke voksne som lytter, leser kroppsspråk og som spiller på lag med dem.

Barn og ungdom tester oss voksne ut og forholder seg til oss ut fra det. De oppfører seg slik de vet omgivelsene kan takle, og for å skåne de voksne rundt seg, gir de gjerne utrykk for at de forstår situasjonen. Ulike former for kommunikasjon med barn og ungdom om det som er vanskelig er av stor betydning for barnets mulighet for å takle sin nye hverdag.

Når et barn får en livstruende sykdom, blir vi gjerne som voksne minnet om vår egen sårbarhet. Det at barn og ungdom faktisk kan dø av sin sykdom, er en brutal side av livet. Trygghet er en betingelse for at barn og ungdom skal vokse opp til et modent menneske. Hun er utdannet sykepleier med viderutdanning i blant annet pedagogikk og veiledning. Britt Ingunn har i mange år jobbet direkte med barn og ungdom og deres familier som er rammet av kreft. Det kan bidra til at pasienten bevarer sin tillit til tilværelsen, selv ved alvorlig sykdom og tøff behandling.

Gjennom lek, skole, aktiviteter og en normalisering av en hektisk sykehushverdag, bidrar sykehusene til at deler av det «normale» livet flyttes inn i sykehuset. Det er med på å skape trygge rammer og en forutsigbarhet i en ellers så uforutsigbar tilværelse. Mer informasjon fås på Foreldrerådet podcast, Rubicon, 18. Britt Ingunn har også vært med på å etablere det nasjonale fagnettverket for sykepleiere.

Tekst og foto: Lina Tørum. På ekstraordinært landsmøte den 28.

I relasjon: Inkpro erfaringer

En gjeng som virkelig gleder seg til å ta fatt på oppgaven. Hovedstyret består av familiemedlemmer og støttemedlemmer i Barnekreftforeningen.

Fire av medlemmene i hovedstyret har selv hatt et barn med kreft, en har mistet og tre har barn som er ferdigbehandlet. Felles for alle er kunnskap og erfaring med barnekreft.

Utenom sitt verv har dagens styre erfaring fra næringsliv med ledelse, økonomi, barneonkologi, sykepleie, organisasjonsutvikling, salg, markedsføring og frivillighet. Han håper å kunne gjøre foreningen enda mer synlig for folk og politikere. Gaute er støttemedlem i Barnekreftforeningen, og har en nevø som har hatt kreft. Han har de siste 15 årene sittet i styret i Røde Kors, både i lokallag, fylkeslag og nasjonalt.

I tillegg er han veileder for lederutviklingsprogrammet som Røde Kors har utviklet for sine frivillige ledere, og han har vært mentor i Norges Røde Kors sitt mentorprogram.

Omtale av 55 Disney

Vi ønsker Gaute og resten av styret lykke til med de viktige vervene. Samtidig takker vi avgått hovedstyre for tiden og innsatsen de har lagt ned. Målet var å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Tilsammen klarte de å samle inn over 700. Drivkraft og arrangør av Løp for meg var Springtime, og Skogstad var hovedsponsor.

Alle som deltok fikk en t-skjorte og medalje. Mange steder stilte hele familien opp, og på flere av arrangementene ble det mat, drikke og underholdning, i tillegg til løpet. Engasjerte lokalsamfunnet Løp for meg ble arrangert i hele landet, fra små bygder på bortgjemte steder, til de største byene. Sigrid Ekran la ut fra Ophir rundt to timer foran Robert. Hun tok også sin 24-timershvil der.

I nekrologen skrev Arne Hestenes at Rolf Just Nilsen kunne «få det til å lysne mellom dystre graner i sørpevær, og få oss til å glemme at vi lever i ullunderbuksenes traurige fedreland av gul misunnelse og grå granitt».

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag 2013. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.

LANGBEIN NEVØ Relaterte emner

Nesten hele styret er nytt, og vi ser med ærefrykt på oppgavene våre fremover. Barnekreftforeningen er en forening som består av frivillige. Våre 14 fylkesforeninger er bærebjelken i foreningen vår. Alt det flotte som de gjør og all den fritiden som brukes på dem vi er til for, er det bare å bøye seg i støvet for. Som ny leder av hovedstyret er det viktig for meg at vi tar vare på det som er bra i Barnekreftforeningen, og frivillighet er noe av det viktigste vi har.

LANGBEIN NEVØ Kommentarer:
Redaktør på Langbein nevø
Solhaug fra Svolvær
Jeg har lyst rapporterer norske nyheter varmt. Les også min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Eggenfußball.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Tv Program
 • Praha Attraksjoner
 • Billigste Billån
 • Bauhaus
 • Høyeste Fjell I Bergen
 • Nydalen Wok
 • Takstmann Lønn
 • Hfk Itslearning
 • Lekkasje Hjerteklaff
 • Oslomet Logg Inn
 • Bup Molde
 • Hotmail Oppsett Iphone
 • Www Yr Oslo
 • Brannstige Pris
booked.net