Kapla Klosser

 1. Mer om
Kapla Klosser

Kapla Klosser konfidensiellI denne solide esken får du 200 avlange, naturfargede byggeklosser som alle er like, så her er det virkelig bare fantasien som setter Kapla Challenge er en liten utgave av de populære og klassiske kaplaklossene hvor du skal stable eller balansere klossene. Det følger med 12 kort med Kapla er genial leke, på den enkle måten. Man kan bygge hva som helst, for klossene blir kun holdt sammen av tyngdekraften Det er en kloss i én størrelse Kapla er en trekloss fremstilt i Eurpa og som måler 12 x 0,8 x 2,4 cm. Den er glatt på alle sider Den billigste prisen for Kapla 200 Box akkurat nå er 529. Dette er det mest populære produktet i kategorien Treleker. Prisjakt sammenligner priser og

Det øker kreativiteten og støtter utvikling av finmotorikk, strategisk tenkning og koordinasjon. I tillegg velger barnet hvilken vanskelighetsgrad det vil legge seg på, og utvikler teknikker for å bygge alt som faller det inn. Vi gir dem Lego, Jovo, Magnatiles og all verdenes konsept-klosser.

Fagerholt skole

Det er vel og bra, men barn kan mer. I mitt virke som kursholder og «lekeromhvisker» har jeg lagt merke til at barnas lyst til å bygge monumentale verk ikke får den oppmerksomheten den trenger. Jeg ser små drypp av materialer her og der, men få gjennomført inspirerende byggerom.

Hvor vi plasserer byggearealet, hva de får bygge med og hvordan vi presenterer det er av stor betydning for hvor lenge barna kan skape og hvor viktige og store byggeprosjektene blir. Noen presenterer bilrom og byggearealet som «guttekroken» i barnehagen. Hvem har sagt at jenter ikke bygger?

Det blir dobbelt provoserende når jeg ser at rommene er knøttsmå fra før. Da har man halvert lekearealet for barna. Det er bedre å reflektere over hva kan man berike denne leken av materialer som inspirerer alle?

Kapla Box Stykker med Stykker Farget Tilbud på australiaenred.com

Byggearealet For at vi skal kunne se mulighetene i det materialet mange barnehager har fra før liker jeg å skille mellom «bygg og konstruksjon av liten verden» og «bygg og konstruksjon i stor skala» Den første kan innbefatte all lek der barna lager en verden rundt togbanen, dyrene, bilene og dukkehusmøbler og små dukker. Den andre er bygg av steder der rolleleken foregår – hytter, biler, romskip og båter. For at dette innlegget ikke skal bli evig langt konsentrerer jeg meg her om «bygg og konstruksjon av liten verden» Den andre sparer vi til et seinere innlegg Et godt råd er å samle alt man kan leke «i liten verden» med i et skjermet område.

Les også: Bremseklosser fra biltema

Det bør ikke være på trafikkerte områder, eller der rolleleken plutselig farer over. Her om dagen var jeg i en barnehage og la merke til at ei jente var i gang med de høyt verdsatte kapla-stavene. Plassen å bygge på var rett foran døra til et trafikkert område. Det tok ti minutter, så ble ikke bygget større fordi det var plassert midt i vandringsarealet og fordi hun hadde lite annet materiale, eller figurer å berike verket med.

Hvis barna kun bygger i korte seanser, må man gjøre noe.

Last ned også: Smil tannlegesenter nydalen

Gang på gang har jeg sett hvordan barna bygger togbane, deretter går toget et par runder, så stopper leken fordi det ikke finnes materialer i nærheten til å bygge byen den går gjennom, stasjonen og dyrehagen i nærheten. Bilene lider samme skjebne. De blir kastet omkring fordi de bare har en ferdig bilbane og et bilteppe å utfolde seg på.

Kapla Box

Velg derfor ut et rom, eller en vernet krok med god golvplass og lite trafikk. Ved Det sorte hav ble publikum møtt av Ingunn Amble som leste poesi. Thaulow Ole Johan Sandvand lytter i bakgrunnen. Lagkonkurransen bød på ulike utfordringer. Her er det vedstabling som gjelder.

Det er mye triveligere for barn å leke når de blir inspirert og lett finner rekvisittene de trenger for å sette i gang leken. Opplevelsen vil for foreldre og besøkende også være en helt annen i denne barnehagen. Man opplever et personale som har kontroll og orden og man kjenner på en ro når man er der.

Velkommen til Åfoss skole : australiaenred.com uke 48

Man kan se at barna er i fokus og at de voksne er aktive i leken og at barna finner sin plass og noe å holde på med. De får lyst til å leke i familiekroken eller bygge i konstruksjonshjørnet. I den første barnehagen er det ikke like lett for barna å se for seg en aktivitet, selv om de har all verdens av utstyr og leker, når alt ligger blandet litt her og der.

Jeg kan selv kjenne på uro i kroppen om pulten på kontoret er fylt med papirer og oppgaver, jeg er mer rolig om dette ligger sortert i hyller på pulten og at jeg kan ta for meg en ting av gangen. Det er ikke slik at vi ikke skal kunne snu benkene opp-ned og bygge piratskip om ungene får lyst til det, det er viktig at rommene også er levende og kan endres om en spennende ide dukker opp.

Men utrykket rommet gir til vanlig, bør rope «Kom og lek» eller «Her kan du male, klippe, lime», det skal ikke være usikkert hverken for barn eller foreldre hva rommet er til for. Hvis du ikke allerede vet hva Kapla er, så kan du nå finne ut av det Det er en kloss i én størrelse

KAPLA KLOSSER Relaterte emner

Forsiden Konstruktive konstruksjoner Ved et par fredager har en av stasjonene for 1 og 2 trinn vært ulike konstruksjonsoppgaver med bruk av kapla klosser. Dette har vært morsomt og i tillegg til gitte oppgaver har samarbeidet elvene i mellom vært god. Det har vært fine samtaler elevene imellom,om hvordan de skal løse oppgaven og ikke minst hvordan de eventuelt kan løse oppgaven en gang til for å for eksempel få et høyere eller enda finere resultat. Første runde var å samarbeide om å bygge et høyt tårn. På hvilken måte kunne man få det så høyt som mulig ved bruk av bare 50 klosser? Neste runde besto i å bygge et hus med vindu.

Kapla Klosser
KAPLA KLOSSER Kommentarer:
Redaktør på Kapla klosser
Solbakken fra Lillehammer
Jeg trives lese romaner fullstendig. Se gjennom min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Cyclo-Cross.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Aldersgrense Energidrikk Norge
 • Oljeprisen Nå
 • Expert First Aid Wow Classic
 • Telenor Pante Mobil
 • Skattekort 7100
 • Bilkjøp Spania
 • Diavelo Momentum 200 Elsykkel
 • Spar Ensjø
 • Rødvin Uten Histamin
 • Mercedes Fredrikstad
 • Tøyen Burger Meny
 • Torskeloin I Ovn
 • Menssmerter Tidlig Gravid
 • Magneter Biltema
booked.net