Stortingets Lønnskommisjon

 1. Mer om
Stortingets Lønnskommisjon

Stortingets Lønnskommisjon HandelInntil saken legges frem for Stortinget, fryses godtgjørelsen for stortingsrepresentanter og medlemmer av regjeringen Stortingets lønnskommisjon er en kommisjon som «fastsetter med Stortingets samtykke den årlige godtgjørelsen til stortingsrepresentantene og regjeringens Utvalg vil beholde Stortingets lønnskommisjon. Et flertall i utvalget som har sett på hvordan stortingspolitikerne lønnes, går inn for å beholde dagens system STORTINGET: Denne uka blir det nye runder om politikernes lønn. skulle utvalget vurdere ordningen med Stortingets lønnskommisjon I 1996 opprettet Stortinget en uavhengig lønnskommisjon for å ble det lite kontroversielle: Stortingets lønnskommisjon endrer navn til

Men for de nevnte topplederne i staten har selv den prosentvise veksten vært høyere enn for vanlig folk de siste fem åra.

De har hatt en årlig snittøkning på 3,9 prosent, mens snittet for alle arbeidstakere har vært 2,7 prosent. Dette har skjedd på Høyres vakt, og handler om manglende vilje til å gjøre noe med problemet, eventuelt om evnen til å skjønne at det er et problem.

Stortingets lønnskommisjon

Lever man i en boble der man knapt kjenner noen som har vanlige arbeiderklassejobber, er det fort gjort. Helsefagarbeideren, sykepleieren, butikkmedarbeideren og renholderen har blitt hyllet de siste to månedene.

Vi ser lageransatte og sjåfører som holder hjulene i gang, og vi har kjent på savnet etter frisører og servitører. Vi ser lærerne, de barnehageansatte og de Nav-ansatte som står i krevende utfordringer.

Samtidig vet vi at næringslivet vil ha store utfordringer lenge, blant annet fordi vi står i en global, økonomisk krise.

I relasjon: Nettkatalogen

Les også: Gir klimaendringer skylda for covid-19: På tide å roe seg ned Moxnes rister på hodet over flertallet på Stortinget. Gharahkhani ber Rødt-lederen om å roe seg ned.

Stortingets lønnskommisjon Wikipedia

Han mener selv at han fortjener flere hundre tusen mer enn en gjennomsnittlig industriarbeider eller helsefagarbeider. Han forklarte det nylig i VG med at stortingsarbeidet var så spesielt. Han sier Ap vil opprette en ny kommisjon dersom de vinner valget.

Se dette: Avrevet leddbånd ankel symptomer

Vi vil fryse politikerlønna til den er på plass, og kommer derfor til å stemme for frys også i år. Jeg har ikke lyst å uttale meg om det. Jeg har bakgrunn som leder i privat sektor og har vært med å fastsette lønninger mange ganger, sier Landsnes.

I en bedrift er det mange forskjellige grupper, svarer hun. Årlig verkebyll Nivå og utviklingen av stortingslønnen har vært en politisk verkebyll i årtier.

Et spekulativt innlegg

Publisert: Oppdatert 31. Kommisjonen vurderer godtgjørelsene årlig per 1.

Stortingspresidentens godtgjørelse er den samme som statsministerens. Stortingspresident Thorbjørn Jagland får samme lønn.

STORTINGETS LØNNSKOMMISJON Relaterte emner

Ivar Erik Tollefsen29,00 mrd Kommisjonen, som ledes av tidligere riksmeklingsmann Reidar Webster, har overlevert et forslag til Stortingets presidentskap som ligger over forventet lønnsvekst for gjennomsnittet i samfunnet, skriver Dagens Næringsliv. Forslaget innebærer at stortingsrepresentantene får et tillegg på 6,98 prosent, noe som innebærer at lønna settes opp med 42. Statsrådene foreslås gitt et tillegg på 6,83 prosent, som betyr et lønnshopp på 62. Statsminister Jens Stoltenberg Ap, får et tillegg på 6,81 prosent, slik at lønnen hans går opp med 76. Stortingspresident Thorbjørn Jagland får samme lønn.

Stortingets Lønnskommisjon
STORTINGETS LØNNSKOMMISJON Kommentarer:
Forfatter på Stortingets lønnskommisjon
Kristensen fra Sandnes
jeg liker lese om Norge mer. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Imitationen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Hagetips Skråning
 • Kløe I Øret Kjerringråd
 • Priser Voi
 • Tv3 No Superoppusserne
 • Wilfa Il Solito Review
 • Bergans Home
 • Notus Sola Kommune
 • Vinmonopolet No
 • Biblioteket I Åsane
 • Atkins Bar Ketose
booked.net