Beskjære Ildtopp

  1. Mer om
Beskjære Ildtopp

Beskjære Ildtopp ValgtPlanten bør vannes forsiktig og bør tørke opp mellom vanning. Ildtopp er genial å bruke både inne og ute når det er Ildtopp er en vakker og lettstelt blomst som trives godt innendørs i vinterhalvåret, men også utendørs om sommeren. Ildtopp stammer fra Madagaskar og har Jeg har en ildtopp som jeg fikk av svigermor for 2 år siden. Etter at den avblomstret har den bare stått som en grønn plante og vokst ganske Deretter skal de beskjæres og få stå ute og vokse i sommer. Den nederste julestjerna har hvite blad ved blomstene sine. Ute har jeg ryddet rundt Godt mulig å få nye skudd på en ildtopp. og skulle vaske rundt litt så fant jeg ildtoppen der bak gardina full av gule blomster

Svarthyll Vi har en praktfull svarthyllbusk. Eller nærmest et tre. Det er flere meter høyt - og dessuten omfangsrikt. Jeg beskjærer det kraftig hver vår, og det kommer like kraftig tilbake.

Blomster og allergi

Det har ikke alltid vært slik. Jeg plasserte det opprinnelig på en solfylt og forholdsvis lun plass på sørsiden av huset.

Ardisia crenata tannardisia Dekorativ plante inneplante. Stell: Filtrert sollys, plasseres varmt til kjølig, men bare kjølig om vinteren tåler temperatur ned til 7 grader. Regelmessig vanning der jorda ikke bør tørke helt ut. Gjødsles hver 14 dag fra vår til høst, hvileperiode på vinteren. Ompottes og beskjæres hver vår.

Julen: En blomstrende høytid Huseierne

Asplenium nidus redeburkne Skulptural bregne inneplante. Stell: skygge til filtrert sollys, plasseres varmt til kjølig tåler temperatur ned til 10 grader. Regelmessig vanning, men mindre om vinteren. Denne planten tåler å tørke litt ut. Gjødsles en gang per måned fra vår til høst. Bør dusjes og ompotting skjer annethvert år.

Blomster og allergi Hem Hagesenter i Tjodalyng

Beaucarnea recurvata krumponnihale Robust skulptural bladplante inneplante. Stell: Direkte til filtrert sollys, men kan tåle skygge i korte perioder. Plasseres varmt, men kjølig om vinteren der den tåler temperatur ned til 5 grader.

Regelmessig vanning fra vår til høst, men jorda tørkes ut mellom hver vanning.

Allergisk mot juleblomster

Mer sparsommelig vanning om vinteren. Gjødsles en gang per måned fra vår til høst, ompotting skjer med tre års mellomrom. Begonia elatior elatiorbegonia Blomstrende prydplante inne eller ute om sommeren. Stell: Filtrert sollys. Plasseres varmt til kjølig tåler temperatur ned til 5 grader.

Vannes fra vår til høst og må ikke tørke ut, vannes under potten. Gjødsles en gang per måned mens planten har knopper og blomster.

Slik forbereder du hagen til vinteren

Kastes etter avblomstring. Begonia rex kongebegonia Bladplante inneplante. Plasseres varmt til kjølig tåler temperatur ned til 10 grader. Regelmessig vanning fra vår til høst, men jorda må tørke litt ut mellom hver vanning.

Lite vann om vinteren. Høy luftfuktighet, og ompottes hver vår. Stell: fullt sollys men tolererer filtrert sol. Da får du et vannlager som slipper passé mengder vann i jorden. Gjenblomstring Vi du ha blomstrende potteplanter til å blomstre på nytt, så sett dem kjølig en periode før du setter dem tilbake i et varmt rom. Eksempler på arter som trenger å stå kjølig en periode før du setter dem tilbake i et varmt rom.

Planten kan også stå for mørkt. Planter som mister blader Det er naturlig at noen blader etter hvert blir gule og faller av. Mister planten derimot mange blader kan det skyldes en plutselig forandring i plantens miljø.

Det kan også skyldes tørre røtter eller overvanning. Hvis det er de nederste bladene som faller av kan det skyldes for lite lys eller for sterk varme, eksempelvis fra en radiator eller annen varmekilde. Noen planter bør ofte beskjæres slik at de ikke bruker for mye krefter på de grønne bladene, mens andre bare trenger lenger tid for å blomstre.

Jeg falt helt for de små grålige bladene med rødlige stilker. Stemor, tåler både minusgrader og snø, men bør herdes litt først. En annen luring jeg tok med hjem var stemor. Fantastisk flotte lubne stemor som hadde fått vokse opp i ett kaldt drivhus ett halvt år før de nå straks sendes ut på markedet, klare til tjeneste som gledesspreder i vårens vekslende vær.

Jeg har ikke fått plantet ut mine, men i morgen tenker jeg krukkene har tint nok til at jeg kan plante. Det gleder jeg meg til! Det er også noen som reagere på blomster vi har inne og ute. Du finner veldig mye nyttig og god informasjon hos Asma og allergiforbundet www. Vi har laget en enkel liste over de vanligst plantene som allergikere reagerer på, samt en liste med allergi sikre planter.

BESKJÆRE ILDTOPP Relaterte emner

Klikk på bildene for å se større versjon Lekre svarthyllbær som burde blitt saft eller syltetøy, men slik gikk det ikke. Massevis av nesten modne hyllebær. Forventningene var store. Bærsesongen er definitivt over for denne gang. Mens det spraker i ovnen, og gradestokken viser tre-fire kuldegrader, kan det passe å ta en kikk bakover på sommeren som var.

Beskjære Ildtopp
BESKJÆRE ILDTOPP Kommentarer:
Redaktør på Beskjære ildtopp
Volden fra Namsos
Jeg nyter lese romaner fullstendig. Les gjerne min andre nyheter. jeg er tent på kriechen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net