Plommetre Beskjæring

 1. Mer om
Plommetre Beskjæring

Plommetre Beskjæring MainstreamSpar kun et toppskudd for en vakker trekrone. En gren skal ikke konkurrere med andre grener. Ta derfor bort nærliggende Vi har et plommetre som vi ikke har beskåret så mye som vi kanskje burde. Kan vi nå (midten av) beskjære det litt Steinfrukt som plomme, kirsebær og moreller bør helst beskjæres to ganger i året, både på våren og etter frukten er høstet. Kjernefrukt som eple og pære holder Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta korrigere problemer mens treet er ungt vil redusere behovet for mer omfattende beskjæring senere. Hvor du skjærer er kritisk for treets vekst

Fjern dette treet for helsen til treet når du merker det eller som en del av en stor beskjæring jobb. Så det skal kuttes en del på høyden, sånn at treet danner nye skudd så treet formes korrekt.

Eplehekk, slik lager du et levende gjerde, og får herlig frukt!

Alle greinene skal ha fri tilgang til lys. Utstikkere som vokser oppover og innover skal ofte skæres bort, men her må det velges med omhu. Han har levd og åndet for fruktdyrking i en mannsalder.

Se dette: Epletre beskjæring når

Nå vil han gjerne gi andre råd om hvordan du kan få deg en skikkelig overraskelse til høsten. Men sjansen er større for at du ikke har tynnet frukten godt nok, fortsetter Måge, som gir deg hemmeligheten bak det å dyrke store søte plommer. Gi plommene sukker Sukkeret i plommene dukker ikke opp helt av seg selv. Det er bladene, gjennom fotosyntesen, som står for den produksjonen.

Trærne har et visst antall blader som bidrar til dette, og sukkeret fordeles på de plommene treet har. Hvor mange greiner bør et slikt tre ha i tillegg til grunnstammen?

Skal greinene bindes ned slik som man gjør på tradisjonelle epletrær? Bløtlegg rotkulen til plommen som planter i vann i minst en time før du planter.

Forbered og endre plantehullet slik at det er minst dobbelt så bredt og dobbelt så dypt som rotkulen til ungtrær. Den bærer bare på ett års skudd. Derfor må man tenke at man skal ha lange og gode morgreiner som så skal sette unge ett års skudd. Når man dyrker fersken etter UFO-metoden skal de vertikale greinene ansees som hovedgreiner.

Beskjæring av frukttrær

Sidegreinene som vokser ut fra disse skal ikke beskjæres bort om sommeren. De skal gi frukt neste år.

Så hver vår beskjærer man bort de greinene som bar i fjor. OM du bor slik til at ferskenene modner i august, skal du gjøre denne beskjæreningen da.

I videoen under kan du se hva som menes med hovedgreiner og ett års skudd. Her ser man fersken dyrket etter «Åpen krone» metoden. Den viser tydelig hovedgreinene og hvordan man stimulerer til mange nye ettårige skudd hvert år i en slik treform.

Man kan overføre dette til UFO-formen.

Når fersken dyrkes etter UFO-formen er det viktig at hovedgreinen peker skråere oppover enn hva den gjør hos de andre frukttypene. Treet under er Victoria som er altfor tettvokst og skal tynnes grundig! Man skulle ikke tro at disse herlighetene kommer fra samme tre!! Plomme virvar som et eksempel på hvordan det ikke skal være!

Beskjære frukttrær slik gjør du det

Når høsten kommer med vått og mørkt vær er det fort gjort å trekke inn og glemme deler av hagen. Lys og luft i alle deler av treet er ideelt, for å både la treet vokse frem gode frukter og redusere faren for soppangrep eller påvekst av andre planter.

Deretter skal du se etter piskene og greiner som kanskje blir for lange dersom du ikke korter de inn. Piskene kappes ned til 1-2 cm og er vi heldige så inneholder de gjenværende skuddene blomsteranlegg.

Alle øvrige knudrete små skudd inneholder blomsteranlegg, og røres vanligvis ikke, med mindre du synes de blir for lange. Hvis du mangler en grein for å få et balansert tre, så pass på under beskjæringen av pisker, kanskje en av de kan bli den greina du mangler og som kan bøyes ned med sandsekk eller tråd til å komme i rett posisjon.

Hvordan beskjære en Stanley Plum Tree

For grove greiner bruker man altså sag, husk først å sage et snitt under greina, før du sager den av fra oversiden. Da unngår du å revne barken, og med det åpne opp treet unødig for angrep fra sopp. Plomme kan også formes som epletre, men kan ha en noe tettere krone eller vekstform. Fjern på vanlig vis pisker ned til 1-2cm, og sørg for at det er balanse i treet mhp greiner.

I relasjon: Duftskjærsmin beskjæring

PLOMMETRE BESKJÆRING Relaterte emner

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler For sunnhetens skyld kan det av og til være nødvendig å kappe en gren av frukttrærne i hagen. Men det er strengt tatt ikke nødvendig å beskjære trærne ut over det. Likevel kan det være mange gode grunnner til å gjøre det. Med beskjæring kan du nemlig forme treet ditt så det passer godt inn i omgivelsene. Av Redaksjonen — 8. Kanskje ønsker du en god gren til huske for barna. Eller kanskje vil du holde treet i en høyde hvor det alltid er lett å plukke frukten.

PLOMMETRE BESKJÆRING Kommentarer:
Redaktør på Plommetre beskjæring
Jonsson fra Gjøvik
jeg elsker rapporterer norske nyheter løst. Les også min andre innlegg. Jeg trives Kalarippayattu.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Victoria Plommetre
 • Himmelblå Sesong 2
 • Svir I Øynene Og Renner
 • Sølvpuss Kjerringråd
 • Servietter Ikea
 • Drepe Ugress Med Salt
 • Nokia Gammel Mobil
 • Åpen Kryssord
 • Livmorhalskreft Med Spredning Til Skjelettet
 • Driver Pce Ac68
 • Barne Og Ungdomsarbeider Eksamen 2013
 • Tips V75 Axevalla
 • Michael Mcintyre Spektrum
 • Visma Smartstore
booked.net