Hvordan Steke Ribbe

  1. Mer om
Hvordan Steke Ribbe

Hvordan Steke Ribbe BilligSett langpanna midt i ovnen og damp i 45-60 minutter dl vann og dekk langpanna med ribben i med aluminiumsfolie. Det er veldig viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket Slik steker du ribbe · Før steking, legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett (opp-ned) under, slik at ribba er litt høyere på midten, men nogenlunde Legg ribben i en langpanne og bygg opp under midten eller mot en av sidene med folie eller asjett. Det er viktig at man får en helling for Legg en asjett i bunnen på en langpanne, legg ribba over slik at asjetten ligger på midten og sørger for en forhøyning på midten

Svineribbe kjennes både fra kokebøker på 1800-tallet og fra bondesamfunnet. I bondens kosthold synes det som bruken av stekt, fersk ribbe har blitt vanligere fra slutten av 1800-tallet av.

Juleribbe med sprø svor og godt tilbehør

Da var bondesamfunnets sterke tradisjon for saltet og tørket kjøtt begynt å endre seg. Dessuten muliggjorde nå jernkomfyren med stekeovn steking i ovn for langt flere enn før, da den spredte seg fra byene utover landet fra midten av 1800-tallet.

Retten kalles Ribbensteg i gamle kokebøker, allerede i den første norske kokeboken i 1831, av Maren Elisabeth Bang, og hos den neste, store kokebokforfatterinnen, Hanna Winsnes, i 1845.

Svineribbe ble vanligvis tillaget i fersk tilstand, og det var om å gjøre at ribba var både fet og stor.

Langtidsstekt ribbe

Saken fortsetter under Stjerneriflet Jul fra Royal Copenhagen har nostalgiske elementer som gir feiringen en helt spesiell julestemning. Klikk på bildet for å se hele serien.

Klikk på bildet for å se serien. Foto: Christiania Glasmagasin Et godt tips er å kjøpe inn ribba et par dager før den skal stekes.

Dersom du kjøper frossen ribbe, trenger den gjerne to døgn på seg i kjøleskap til å tine skikkelig før du går i gang. Begynn gjerne 1-3 dager før du skal steke ribba.

Se stjernekokkens tips for å lage perfekt ribbe

Bruk en skarp, spiss kniv til å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket på ribba. Senk temperaturen på stekeovnen til 175 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. Stek ribben i 1—1,5 time til.

Gilde Slik steker du ribbe

Sett stekeovnen på 200 grader, og stek ribben i ytterligere 30 minutter, eller til svoren er sprø. Dersom svoren ikke blir sprø, kan du steke ribben på øverste rille i ovnen mot slutten av steketiden. Skru ned varmen til 90 grader, over- og undervarme.

Last ned også: Sylte av ribbe

Stikk et steketemometer i den tykkeste delen av ribben, men forsikre deg om at det ikke treffer et bein. Nå skal ribben ligge helt i ro til den når er kjernetemperatur på 80 grader.

Temperaturen bruker å øke riktig så fort og jevnt på starten, så flater kurven ut, og de siste 10-15 gradene bruker å ta ganske lang tid.

Tynnribba kommer fra siden på grisen. Godt med fett og mye smak — dette er den klassiske juleribba. Lag gjerne rutemønsteret parallelt med ribbeina, slik at det blir lettere å skjære pene stykker.

Connection denied by Geolocation

Dekk til og sett kjølig. Trinn 2 Steking: Start med ribbestekingen 3—4 timer før maten skal på bordet. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Det er her tallerkentrikset kommer inn. Fra 2019: Mye svidd svor å hanskes med for brannfolkene Og til slutt: Husk å la ribba hvile cirka 20 minutter, slik at kjøttsaften setter seg.

Da får du en saftig og god ribbe.

HVORDAN STEKE RIBBE Relaterte emner

Del Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Velg en ribbe med god fettsetting, det er viktig for en saftig og mør ribbe. Beregn gjerne litt ekstra, kald ribbe smaker godt til julefrokost eller julelunsj! Tynnribbe eller familieribbe? Familieribbe er tynnribbe med kotelettkam, ryggbenet på kotelettkammen er fjernet.

HVORDAN STEKE RIBBE Kommentarer:
Rapportert den Hvordan steke ribbe
Ervik fra Molde
Anmeldelse min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er joggen. jeg er glad i utforske norske bøker livlig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net