Content [hide]
Si det med et kjøttstykke! Her snakker vi verdens kuleste tilbehør til alle grillmestere der ute; et svijern med bokstaver som gjør at du kan merke kjøttet Alt fra ett stempel med egen tekst, til svijern, sjabloner, gatebukker, rollups, skilter, plakatrammer, storformatprint m.m BBQ Svijern i Stål med Bokstaver / Til Kjøkkenet. Si det med et kjøttstykke! Varenummer: 8718182078794 Kategori Til å utforme dekoren ble det brukt svijern med forskjellige geometriske figurer i enden. Ordfakta: Svijern er 7 bokstaver langt og inneholder I forkant har svijernet et hode formet som et stempel med speilvendte bokstaver eller en logo. Fra denne delen går en stang som ender i et
Brennemerking Brennjern med galgesymbol som har tilhørt skarpretterfamilien Lædel i Christiania. Brennjern med galgesymbol Lisens: Begrenset gjenbruk Brennejern ble også brukt til å brennemerke slaver eller forbrytere. Brennemerking inngikk som en del av straffen for tyveri av verdier av en viss størrelse. Du er klar til å svi! Ikke la svijernet være tilkoblet strøm mer enn en time i strekk uten spenningsregulator.
Dra ut kontakten når det ikke er i bruk! Til svijern med 400 watt styrke eller mer, anbefales bruk av spenningsregulator. Instruksjonsvideo, slik svimerker du. Lengde 15,6 cm, bredde 12,4 cm, sammenslått. Giver: Nelly Grinnen i 2006. YHL6731 Pren Ei pren til å skrive, eller prege, blindeskrift med.
Lengde 6,5 cm, bredde 2,2 cm, høyde 1,8 cm. Klisjeene ble brukt under trykking av 50-årsjubileumsheftet i 1956. Se ett av portrettklisjeene. YHL6767 Hånd-Trykkeri Dette håndtrykkeriet ble kjøpt inn for å lage plakater, prismerking, kransebånd, osv.
Utstyret er laget i Trondheim, av Torbjørn Wold. Lengde 46 cm, bredde 32,5 cm, høyde 3,7 cm. YHL6782 Klisjeer til trykking av datoer.
De er som regel laget i bjerk, og på bakgrunn av dateringer og dekor antar historikerne at de er laget i en norsk by i tidsrommet 1570-1650. Utover på 1600-tallet etterligner laggerne denne høye, slanke typen, før de vide, lave barokkannene gjør sitt inntog.
Det må her nevnes at det fantes noen mesterskjærere som etterlignet de lave europeiske sølvkrus med bibelske motiver og fremstillinger av den antikke gudeverdenen. Disse praktkannene i valbjerk, som ofte ble laget på bestilling til adelen, kjennetegnes ved en enestående detaljrikdom og en ytterst presis gjengivelse av motivene. Norsk ølkrus fra flatbygdene på Østlandet, merket «1747» under lokket.
Lagget med tulipanskurd og halvbuer øverst. Lokk dekorert med sju bukler. Disse kannene er som regel lagget av lokale håndtverkere, som har utstyrt kannene med hvelvet lokk, og rundt korpus er det skårne ornamenter i form av blomsterknopper, buer med tulipanmotiver og lignende planteornamenter.
De få som er datert tyder på at disse i det vesentligste ble laget i første halvdel av 1700-tallet. I Gudbrandsdalen kan man finne lignende ølkrus, enten med bibelske motiver, skåret av Jakup To, eller med praktfulle akantusranker som ble så populær i folkekunsten, særlig nord i dalenes dal. Annen halvdel av 1700-tallet var preget av sterke oppgangstider, og det ble på mote med såkalte «løvekanner» i valbjerk.
Et viktig produksjonssted var Ringebu, der valbjerka hadde særlig fin patina og en struktur som egnet seg utmerket til denne type kanner. Disse lave og forseggjorte krus har ofte tre liggende løver som bærer korpus, en løve som «gjekk», og rikssymbolet den norske løve på hellebard på lokket.
Denne typen ølkrus ble etter hvert også laget i et stort antall på Toten, og utover på 1800-tallet ble disse benevnt som «Totenkrus». Produksjonen av disse løvekrus avtar etter 1850.
Gedigen tankar med to håndtak. Rommer 10-12 liter øl. Tankar med to håndtak. Legg merke til håndtaket utformet som en drage som kryper oppover og med en kjeft som biter over kanten og vil drikke av tankaren. Dette store skjenkekaret kunne romme mer enn ti liter øl, og noen var så digre at de var utstyrt med et ekstra håndtak for å lette bæringen fra tønnene i kjelleren og opp til langbordet.
Ordet «tankar» har et noe uklart opphav, men kan muligens være avledet av «tank un guard» eller «tankard», et fransk eller engelsk mål på antall liter øl. Tankaren er som tutekannen lagget idet staver er satt inn i bunn og topp som på en tønne, og de er utstyrt med helletut i form av en uthult gren. Håndtaket kan enten være formet som et firfotet dyr som klatrer oppover skjenkekaret bilde nederst t. De eldste bevarte tankarer har form som en bøtte, idet korpus er videre oppe enn nede, og denne varianten er særlig konsentrert til Nord-Trøndelag, der den eldste daterte bærer årstallet 1640 bilde under t.
Utover på 1700-tallet endrer formen seg slik at tankaren blir videre nede enn oppe, og dette blir da den vanlige formen fremover. Tankaren finnes i mange varianter over det ganske land, og er også utbredt i Sverige fra Värmland i sør via Dalarna til Jämtland i nord. Tankar datert 1640.
Fra Meråker i Nord-Trøndelag.
Diameter uten tut 24 cm. Dekorert med svijern. Som tidligere nevnt er noen av de aller største tankarer utstyrt med to håndtak bilde øverst t. Det fortelles at de største tankarene var så store at hele brygget ble satt i dem, slik at de faktisk fungerte som en øltønne. Mange tankarer er trehvite, noen har fått svidekor og atter andre er rosemalt av mer eller mindre kjente rosemalere.
Mye tyder på at tankaren fantes allerede i middelalderen, men de eldste daterte eksemplarer skriver seg som nevnt fra første halvdel av 1600-tallet. Dette store skjenkekaret er rikelig representert i norske museer og har nok tidligere vært i bruk på de fleste store bondegårder. Tutekanne fra Buskerud ca. Tilhører Norsk Folkemuseum.
Tutekanne med konisk korpus fra Numedal, skåret av Iver Gundersen Øvstrud omkring 1750. Laggete se forklaring under, koniske kanner av tre med tut ser ut til å være et nordisk fenomen, med hovedvekt på de norske dalfører og Trøndelag-fylkene. Mye tyder på at formen er påvirket av kanner i metall, som særlig finnes i Rhin-traktene i Tyskland. Ølet var oppbevart i tønner som gjerne sto i kjelleren. Fra tønnene kunne man så tappe ølet over i tutekanner, noe som gjorde det enklere for kjøgemesteren eller vertskapet å helle det videre over i ølboller eller andre kar som gjestene kunne drikke av.
I følge tradisjonen skal det også ha forekommet at man kunne drikke direkte av tuten, men det har neppe vært særlig vanlig. Håndtaket på en stor gruppe sørnorske tutekanner er S-formet, og noen varianter er utstyrt med et dyrehode nede, noen øverst og enkelte eksemplarer er overdådig preget med dyrehoder både oppe og nede.
Mange tutekanner har et enkelt, flatt lokk, mens enkelte særlig forseggjorte eksemplarer er utstyrt med et utbuket, høyreist lokk med dekor og lokknapp. Til denne gruppen hører en type tutekanner fra Valdres, med syv bukler rundt lokknappen og et dyrehode med spiss snute og sagtakket «tanngard» nederst på håndtaket. Noen tutekanner er utstyrt med et håndtak formet som et firfotet dyr som klatrer oppover stavveggen med lang, utstrakt hals og hale, samt et hode med en kjeft som vil bite over kanten og drikke av ølet i kannen.
Mange av tutekannene er prydet med svidekor i form av border og forskjellige geometriske motiver bildet øverst, mens noen få eksemplarer er utstyrt med praktfulle utskjæringer med motiv av mennesker og dyr som omkranser tutekannene bildet i midten.
I en særstilling står tutekannene lagget og skåret av den navngjetne og merkverdige bygdekunstneren Iver Gundersen Øvstrud fra Rollag i Numedal, som levde fra 1711 til 1775. Det er bevart et lite antall praktkanner som tilskrives ham.
Mange tutekanner er dekorert av kjente bygdekunstnere og rosemalere, og disse finnes i ulike varianter over hele landet. Det antas at det fantes tutekanner i middelalderen, mens de eldste daterte eksemplarer bærer årstall fra 1600-tallet. Naturlig nok er hovedtyngden av det bevarte materialet fra 17- og 18-tallet, og fra disse århundrer finnes det et stort antall i norske museer, bondegårder og i private samlinger.
Håndtverk av ypperste klasse: Vakker, utbuket tutekanne fra Sunnfjord. Antagelig fra midten av 1800-tallet. Utbukede tutekanner En gruppe utbukede tutekanner, som hovedsakelig kommer fra Sunnfjord og tilgrensende områder, har en karakteristisk form nesten som en kobberkjele. De er som regel laget av et utsøkt materiale, nemlig einer eller rauselje, som gir et rødlig ytre og en særlig eksklusiv patina. Stavene som utgjør korpus ble håndplukket i skogen som rette emner, og ble så skåret til og lagt i kokende vann i to-tre døgn.
Dette gjorde at treet ble mykt og formbart, og stavene ble så presset inn i en form som kalles «lo». Tørketiden for de S-formede emnene var mellom ett og to år, da var treverket knusktørt og hadde fått den ønskede form. Bøkker- og laggerhåndtverket er her drevet til et teknisk sett meget høyt nivå, idet knekken mellom korpus og hals utgjør ca. Under bunnen finner en gjerne en karakteristisk seksbladsrosett.
Få eksemplarer er datert, men det antas at de eldste er fra 1700-tallet, og denne meget avanserte form for tutekanner ble faktisk i enkelte bygdelag laget helt til 1960-årene. Tutekannen som er avbildet er antagelig fra midten av 1800-tallet. Forklaring: Lagging er en teknikk som brukes til å lage bøtter, baljer, stamper og kar av breie trestaver, oftest forbundet med vidjebånd. Håndverket er i slekt med bøkring, det vil si å lage tønner, men atskiller seg fra denne på noen måter.
En håndverker som utfører lagging, kalles en lagger, mens en tønnemaker kalles bøkker. Ølhøne fra Hjartdal, Telemark. Antagelig 1700-tallet. Har opprinnelig hatt føtter.
Ølbolle med svømmende fuglekar, til å øse med eller drikke av. Ølbollen stammer fra Sauherad, Telemark. I bollen ser vi tre ølender, to fra ukjent sted, én fra Oppland. Ølgås fra Telemark, 1700-tallet. Foran skåret dobbeltmonogram: «ATS». Dyrebare «flyvende» ølkar De fugleformede ølkar utgjør en stor og viktig gruppe av de norske drikkekar av tre. De fleste er uthult slik at korpus danner selve ølkruset, mens endene er forsynt med et fuglehode og -stjert.
Fuglehodet kan tolkes som alt fra høne til hane, and, pelikan, hakkespett, gås m. Enkelte fugleformede drikkekar bør henføres til middelalderen, mens de eldste daterte er fra 1600-tallet.
Dog tyder forskningen på at man kan tale om en ubrutt linje fra jernalderen til 1800-tallet.
Utbredelsen i Norge er særlig konsentrert på Østlandet og Sørlandet, men vi finner også eksemplarer i det indre vestland og så langt nord nord som Møre, Nord-Gudbrandsdalen og Sør-Trøndelag. De minste av de fugleformede ølkar er typisk enmannskar, og enkelte er ikke konstruert for å stå på bordet, men flyte rundt i et større ølkar, for eksempel en kjempestor ølbolle eller en meterlang ølgås. Fugleformede drikkekar er nevnt i Håvamål, en samling oldnordiske gudedikt og visdomsdiktning som ble nedskrevet på Island på 1200-tallet, og urgamle forestillinger og folketroen tyder på at det var fuglene som brakte den hellige livsdrikken fra gudene til menneskene.
En gruppe forholdsvis små ølhøner og -haner finnes i Setesdal, Telemark, Numedal og Hallingdal. Innpakningen er produsert av resirkulert kartong. Som følge av en nøye planlagt og optimalisert produksjons prosess er alt overskuddsmateriale og energibruk minimalisert.
Valgfri tekst innenfor dette feltet. Dette er et lite utvalg av alt som kan leveres. Leveres med mm tallhøyde, og 6-12 siffer.
Komplett pakke leveres inkludert stempel, farge og pute.
Ønskes farge til blanke papriposer kontakt oss! Selvfargende stempler med løse bokstaver, tall og symboler i 3,5 mm høyde. Lor L separat existentie en es un myth.
Por rscient scientie, e musica, sport etc, litot Europa usa li sam vocabular. Li lingu- - es differe solmen in li grammatica, li i pronunciation n n e li plu commun vocabules.
Stephans Angues differe Li Europan lingues es membres del sam familie. Lor separat existentie es un myth. Por scientie, musica, sport etc, litot Europa usa li sam vocabular.
Li lingues s differe solmen in li grammatica, li pronunciatione li plu commun vocabules. Omnicos directe al desirabilite de un emark. Styrt av en egen App på en mobil enhet, eller en stasjonær PC, har den nesten ubegrensede muligheter for å skape og designe egne avtrykk.
Ferdige maler og spesielle funksjoner er også tilgjengelige. Dette inkluderer en tekst eller bilde, f.
E-mark er en elektronisk og mobil batteri drevet enhet for merking hvor du kan skape og endre egne avtrykk og printe de med en sideveis bevegelse. Styrt av en egen App på en mobil enhet, eller en stasjonær PC, har den nesten ubegrensede muligheter for å skape og designe egne avtrykk. Ferdige maler og spesielle funksjoner er også tilgjengelige. Dette inkluderer en tekst eller bilde, f. Alle absorberende overflater som papir, konvolutter, bøker, papp og papirposer kan lett bli merket direkte med e-mark. Dette gjør e-mark til ikke bare til ett perfekt verktøy for ditt firma eller kontor, men tilbyr også store muligheter for å lage ett personlig uttrykk.
‹ | › | |||||
Mo | Tu | We | Th | Fr | St | Su |