Focaccia Trine

 1. Mer om
Focaccia Trine

Focaccia Trine Over hjulLøs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig Image: FOCACCIA GENOVESE MED CHERRYTOMATER. FOCACCIA GENOVESE MED CHERRYTOMATER · Image: FOCACCIA MED CHERRYTOMATER Focaccia er et saftig, italiensk brød med flaksalt og rosmarin på toppen. Oliven, soltørkede tomater, fetaost og urter kan også brukes soltørket tomat i olje · 3 ss. frisk rosmarin eller timiankvister · 2 dl. stenfrie, sorte eller grønne oliven · 2 ts Enkel oppskrift på saftig italiensk focaccia brød i stor langpanne toppet med olivenolje, flaksalt og rosmarin. Server til grillmat, koldtbord eller tapas

Jeg benytter relativt lite gjær i mine oppskrifter. Salt hemmer imidlertid gjærutviklingen, derfor må du passe på at gjær og salt ikke er i direkte kontakt med hverandre.

Last ned også: Playstation 4 pro elkjøp

Væsken er viktig for at gjæren skal få næring og for at bakverket ditt ikke skal bli tørt. Temperaturen på væsken er kanskje det mest avgjørende for et godt resultat.

Er væsken for kald, vil gjæren bruke veldig lang tid på å heve. Blir væsken for varm, kan deigen heve for fort — og blir den over 40 grader, vil gjærcellene dø.

Trines Oppskrifter: lite rundt foccaciabrød

Det vil si at man skal kunne stikke fingeren oppi og kjenne at væsken verken er varm eller kald, altså er den omtrent 37 grader. Min erfaring nå er imidlertid at gjærbaksten blir best når jeg benytter væske som er ca. Selve hevingen tar noe lengre tid, men gjæren gis bedre anledning til å utvikle seg i sitt eget tempo — og resultatet blir flottere og bedre på smak.

Dersom du elter gjærdeigen i maskin, må du også huske på at eltingen tilfører deigen energi som igjen øker temperaturen i deigen.

Den beste focacciaen

Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Ikke vær redd for å dytte ned timian og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over hele brødet.

Bak brødet i mellom 25 og 30 minutter. Sett på et lokk eller dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag.

Grov focaccia med tomater australiaenred.com

Om deigen står i 8 eller 16 timer, spiller ikke så stor rolle. Neste dag drysser du et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver over deigen.

Se dette: Dorthe skappel alder

Tilsett smøret i terninger eller flak og kjør deigen til alt smøret er arbeidet inn i deigen, og du har en elastisk og smidig deig. Jeg pleier å kjøre deigen i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter tilsammen.

Ha på plast, lokk eller et rent klede og la deigen heve til dobbel størrelse. La deigen etterheve i 1-2 timer, alt etter hva du har tid til og temperatur i rommet.

Jeg etterhever som regel i to timer, og synes det gir best resultat — med store luftbobler i deigen rett før den settes inn i ovnen.

Her er matblogger Trines mest populære oppskrift

Ringle litt olivenolje over deigen og prikk deigen med en finger. Ingen stinkende kalkun og potetmos til deg?

Det er ingen regelbok for høytiden.

FOCACCIA TRINE Relaterte emner

Trine Horn er ansatt som daglig leder for Arresten, som åpner dørene igjen i midten av november. I november blir det gjenåpning. Fredrik Sørensen fredrik blv. Etter det har dørene til Arresten vært stengt. Men nå vil Trine Horn igjen fengsle andværinger og tilreisende i Arresten, som så dagens lys for første gang tilbake i 2010.

FOCACCIA TRINE Kommentarer:
Forfatter på Focaccia trine
Skog fra Vossevangen
jeg elsker lese bøker ærlig talt. Se min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Münzsammeln.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Halvt Juletre
 • Forhøyet Leververdier Årsak
 • Svin Sous Vide Temperatur
 • Iglo Telt 2 Personer
 • Maisgrøt Baby
 • Vm Pyeongchang
 • Skylift Pris
 • 5 36
 • Møbelsnekker Kurs
 • Fradrag Sykdomsutgifter 2017
 • Varmtvannsbereder Campingvogn
booked.net