Armstrong Månelanding

  1. Mer om
Armstrong Månelanding

Armstrong Månelanding Som et resultatI 1969 reiste tre menn mot månen Amerikanerne hadde jobbet i syv år for å bygge et romfartøy som kunne bringe mennesker til månen og tilbake til jorda igjen Månelanding er en hendelse der et romfartøy lander på overflaten av en planets naturlige satellitt. Det refererer som regel til landing på overflaten til jordas måne, Luna. Dette omfatter både bemannede og ubemannede fartøyer Første bemannede månelanding var 20. juli 1969, og første person som gikk på månen var Neil Armstrong på samme ekspedisjon Første månelanding med mennesker; Første månevandring Mannskapet på ekspedisjonen var Neil Armstrong, Edwin «Buzz» Aldrin og Michael Collins Det var astronautene Neil Armstrong og Edwin «Buzz» Aldrin som landet på månen en julikveld i 1969. Armstrong var førstemann ut av

Heldigvis fikk han skutt seg ut før farkosten eksploderte i et flammehav. Omtrent et år senere var han altså på vei til månen. Av de 382 kiloene med stein og partikler som ble fraktet til Jorden fra Månen, er det ifølge Tandberg mye som ennå ikke er testet skikkelig. En liten del står på museum.

Teorien om at Månen ble dannet ved at en planet kanskje på størrelse med Mars slo inn i Jorden for tre til fire milliarder år siden er styrket med det vi vet nå.

Og det rare er jo at det også utvider seg. Det kan vi måle med Doppler-effekten. Norwegian-flyver Ola Rudi er ivrig modellbygger og har bygget den månelanderen som står utstilt på Teknisk Museum.

Tandberg tror nye romferder er avhengig av kommersielle aktører og mer internasjonalt samarbeid om prosjektene, slik man har gjort på den internasjonale romstasjonen. Dette aspektet kan også få stor betydning for norsk industri. En slik ferd reiser spørsmål utover det rent vitenskapelige, blant annet hva man kan utsette mennesker for.

Les også: Sifo satser livsopphold 2017

De er alltid til stede i originalbildene. På grunn av overeksponeringen i kopieringen så blir de tynne strekene visket vekk av de lyse feltene i bakgrunnen. Det er sannsynligvis et hår som lå på den fotografiske platen under kopieringen. Foto: Nasa Påstand: I ett av bildene er en stein markert med bokstaven C. Dette er et bevis på at det skjedde i et studio, og at det ble slurvet med studiodekoren.

Sporene fra månelandingen i er der fortsatt

Forklaringen: Det som ser ut som en bokstav er ikke til stede i originalbildet. Det er mest sannsynlig et lite hår som har kommet på fotopapiret under kopieringsprosessen. Men midt oppe i dette kommer det en spørreundersøkelse fra analysebyrået YouGov. Og — hold deg fast — den forteller at en av tre hedmarkinger ville reist til Mars hvis forholdene lå til rette for det.

Saken fortsetter under Astronautene forbereder seg også til returen fra månen - hvor de landet i Stillehavet. Det var rett og slett ikke tid til å knytte sterke bånd. Collins kalte forholdet mellom de tre som «vennlige fremmede».

1 oz Perth Mint 50

I tillegg kommer astronaut Christer Fuglesang og vår egen romekspert Erik Tandberg som hedersgjest. Anne Rimmen er programleder for kvelden.

Festpremier "Apollo 11" Vil du opplev Apollo 11 oppdrag minutt for minutt? Bli med på festpremiere på " Apollo 11 " torsdag 29.

Månelanding Wikipedia

Dokumentaren om Apollo 11 er ikke som andre dokumentarer: en hører for det meste bare stemmene fra Apollo 11, mission control og stemmen til den kjente TV-ankeret Walter Cronkite CBS Evening News som snakker på de livesendt TV-sendingene.

Men det som slår en aller mest er det utrolig skarpe og detaljerte bildene. Regissør Todd Douglas Miller har laget en fantastisk film det har tatt 50 år å produsere. Filmen er basert mye på nylig oppdagede 65 mm film og mer enn 11. Filmen kommer derfor til sin rett på dagens IMAX-lerret.

Søkeresultat

Månelandingsfest Feiringene slutter med Månelandingsfest 12. Dette passer for alle over 4 år.

I relasjon: Kort hår gutt

Singelen er produsert av Bjarne Stensli, og er en del av barne- og familieplaten "Hvorfor er jeg allergisk". Foto: Bjørn Thunæs, VG Alle de tolv, og nå er de altså fire, har hele tiden vært sterkt ettertraktede. Som foredragsholdere, som inspiratorer, men mest som seg selv — som representanter for en eksklusiv klubb som det er umulig å bli medlem av. Jeg har selv hatt gleden av å møte og intervjue flere av dem.

Det er en egen aura rundt mennesker som har spasert på et annet himmellegeme. Det er et underlig paradoks at det ikke finnes et eneste godt foto av Neil Armstrong fra månens overflate. I det ikoniske bildet av en bredbent Buzz Aldrin kan man i Aldrins visir skimte en gjenspeiling av fotografen. Det er faktisk det beste fotografiet som finnes av den første mann på månen.

ARMSTRONG MÅNELANDING Relaterte emner

Høydepunkter fra ferden[ rediger rediger kilde ] Første månelanding med mennesker Ekspedisjonen[ rediger rediger kilde ] Mannskapet på ekspedisjonen var Neil Armstrong, Edwin «Buzz» Aldrin og Michael Collins. På det raskeste skjøt Apollo 11 av gårde med en hastighet på 11 kilometer i sekundet, noe som tilsvarer ca. Fire dager senere landet månelandingsfartøyet Eagle på månen, med Armstrong og Aldrin ombord. Bare disse to fikk muligheten til å gå på månen, mens Collins bemannet hovedfartøyet Columbia, som gikk i bane rundt månen. Månevandringen[ rediger rediger kilde ] Månevandringen ble gjennomført mens landingsmodulen Eagle sto på månens overflate. I de drøye 21 og en halv timene på månen, samlet Armstrong og Aldrin støv og steiner, fotograferte og filmet, og plantet det amerikanske flagget. Ekspedisjonen var en stor seier for USA i romkappløpet med Sovjetunionen.

Armstrong Månelanding
ARMSTRONG MÅNELANDING Kommentarer:
Forfatter på Armstrong månelanding
Sletten fra Bergen
Se min andre innlegg. jeg liker Amateur Geologie. Jeg nyter rapporterer norske nyheter frenetisk.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net