Langtidsstekt Lammelår Hellstrøm

 1. Mer om
Langtidsstekt Lammelår Hellstrøm

Langtidsstekt Lammelår Hellstrøm ForståKlassisk oppskrift på langtidsstekt lammelår med grønnsaker og gratinerte poteter som tilbehør. Server med en god saus laget på kraft med eplegele og fløte Langtidssteking av lammelår er ideellt når du vil ha ekstra mørt og saftig kjøtt. Velg temperatur på ovnen ut fra når du vil ha lammesteken ferdig og klar Slik lager du langtidsstekt lammelår · Brun kjøttet i olje i en stor jerngryte med lokk Gni lammelåret med litt smør, salt og pepper. Bruk en skarp kniv og stikk små snitt i kjøttet. Del hvitløkfedd i biter og stikk inn i Det finnes utallige måter og alternativer til tilberedning og tilbehør. For å få best resultat syntes jeg det er best å langtidssteke lammelåret

Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med ca 5 grader. Helstekt lammelår en er klassisk rett som er enkel å lage og man trenger ikke å være mesterkokk for og få til et godt resultat.

Download Saus Til Lammelar Hellstrom

Til 6 personer trenger man et lammelår på ca 3 kg, poteter, noen løk, gulerøtter og gjerne brokkoli eller andre grønnsaker som tilbehør. Tilsett også kraft og saft fra pannen du steker lammet i, eller fra formen. Dette er det ultimate valget til lammelår, sier han.

Les også: Fårelår langtidsstekt

I denne sausen brukes oksekraft, for å få en mindre konsentrert lammesmak. Det holder lenge å kjøpe kraft på butikken, en type som ikke inneholder. Det er ingen overdrivelse at norsk lammekjøtt er i verdensklasse.

Her får du en rekke tips og spennende oppskrifter med lammekjøtt. Kjøttet bør hvile i ti minutter før det skjæres av benet.

Kok ut pannen med vann eller rødvin, tilsett soyasaus og worcestersaus, kok inn og sil sjyen. Server kjøttet med spinat og potetgrateng.

Ovnsstekt lammelår, lettsaltet og røkt

Kok i rikelig saltet vann i cirka ett minutt og avkjøl i isvann. La spinatbladene renne av i en sil.

Smørdamp spinaten med ett skrellet hvitløksfedd på en gaffel, smak til med sukker, muskatnøtt, hvitløk, salt og kajennepepper. Kok opp fløte og melk med hvitløk. Bruk et finmasket rivjern og riv en anelse muskatnøtt ned i blandingen.

Tilsett kajennepepper.

Langtidsstekt lammelår med gratinerte poteter

Skrell og skiv potetene i tynne, jevne skiver, cirka to millimeter. Kok potetskivene i fløtemelken i noen minutter. Skivene skal være hele og faste. Smak til med litt salt. Ha potet- og fløtemelkblandingen over i en ildfast form, fordel kaldt smør over og stek videre i ovn på 150 grader i en snau time. Overflaten skal være gyldenbrun. Best resultat oppnås ved å bruke nypoteter. En klassisk côte de boeuf stekt i jernpanne med hvitløk trenger modne tanniner og frukt, uten at alkoholen blir for høy.

langtidstekt lammelår Kokkeper

Ha bitene av gulrøtter og løk i en langpanne. Legg lammelåret i langpanna, og stikk inn steketermometeret i den mest kjøttfulle delen pass på at det ikke kommer i nærheten av bein.

Steking: Steketiden vil være 2-3 timer for et lammelår på 2-3 kg. Min anbefaling er å sette det inn i ovnen ca 4 timer før du planlegger servering av middagen. Dette er den tradisjonelle varianten, med pepring og salting ett eller to døgn i forkant, og NB! Vi har finrutet svoren med en skarp kniv eller et barberblad.

Sous vide lammelår på grillen

Når ribbestykket skal inn i ovnen, legger vi det med svorsiden ned i ovnspannen og har ovnen på 180 grader. Lammelår med rosenkål og fløtegratinerte poteter Ingen påskeaften er komplett uten det tradisjonelle lammelåret på bordet.

Med gode norske råvarer tilsatt litt franske smaker er festmåltidet komplett! Lammelår med rosenkål og fløtegratinerte poteter Fransk lammegryte Fransk mat blir ofte oppfattet som komplisert å tilberede.

Det gjelder slett ikke denne franske lammegryten. Har du gode råvarer tilgjengelig, gjør den nesten seg selv. Her har du oppskriften!

LANGTIDSSTEKT LAMMELÅR HELLSTRØM Relaterte emner

Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv. Var du familiefar på 80-tallet er jeg temmelig sikker på at du var en jævel på fløtegratinerte poteter. Faren min lagde det i hvertfall hver helg som. Vi har vært i Son for å sjekke om Hellstrøms klarte å rydde opp. Clotildes oppskrift på fløtegratinerte poteter.

Langtidsstekt Lammelår Hellstrøm
LANGTIDSSTEKT LAMMELÅR HELLSTRØM Kommentarer:
Forfatter på Langtidsstekt lammelår hellstrøm
Hermansen fra Hermansverk
Se over min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Radfahren. jeg er glad i lese bøker bråkete.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Karbonader Hellstrøm
 • Beurre Blanc Hellstrøm
 • Saus Til Lammelår
 • Beef Bourguignon Hellstrøm
 • Steke Lammelår Varmluft
 • Røkt Lammelår
 • Langtidsstekt Lammelår Med Ben
 • Ribberull Hellstrøm
 • Priser Voi
 • Sarah Bernard Det Søte Liv
 • Båtplassen
 • Jeg Kjeder Meg
 • Volvo Penta Deler Sverige
 • Spotpris Nordpool
booked.net