Pondus Stripe

  1. Mer om
Pondus Stripe

Pondus Stripe AvbrytTrykk på tegneseriestripa for å zoome. Under annonsen finner du flere striper Av Frode Øverli - få din daglige stripe her. Facebook · Twitter · Instagram · Youtube · RSS · Bli abonnent yeblikket er illustrert av tegneserieskaper Frode Øverli i hans ikoniske Pondus-stripe om Gud, Jesus og Champions League-finalen i Istanbul Hver dag publiserer vi en ny stripe, og hver serie kommer på faste dager. Pondus får du hver fredag, mens en annen leserfavoritt - Rocky Nå kan du lese tegneserien Pondus på Framtidinord.no. andre land siden første stripe kom ut i 1995, signert bergenseren Frode Øverli

Zimmerknaben, en lokal pyskiater som alltid får hetta når Jokke forteller om sine problemer. Han blir som regel da avhengig av Trallala-drops, eller smurfedrops. Han har også blitt observert naken mens han ruller rundt på gulvet hvilket også er et symptom fremkalt av Jokkes problemer. Zimmerknaben opptrer også i Riskhospitalet, en annen av Frode Øverlis serier. Jakob Jakobsen Jakob Jakobsen er faren til Jokke og driver antikvitets-, plate- og tegneseriebutikk sammen med sønnen.

Har du lest dette? Led lys stripe jula

Han har en karriere som bankraneren Bonzo. Han er den som ga Günther bowlerhatten han alltid går med når Jakob og Else har blitt venner.

Pondus Eliteserien 1

Bjarne Bjarne, Påsans hund av svært blandet rase. Bjarne er ikke akkurat Lassie, men ligner mer på en ku.

Bjarne har opplevd mye, blant annet å hoppe fallskjerm utfor et stup! Han har 26 flere tenner enn det en normal hund har og liker verken å bade eller å få klørne klippet. Roger Roger er en heller mislykket tegneserietegner som Øverli bruker en smule selvironisk. Roger har både pågangsmot og idéer, men ulempen er som oftest at poengene i seriene hans flyter ut som en «fjert i en kurvstol», for å sitere redaktøren ved det lokale tegneserieforlaget. En av seriene hans som går igjen i Pondus, handler om den heller tvilsomme superhelten «Tanga-Trond».

Stor feiring av Pondus' 20

Roger er stamgjest på Pondus' pub og bruker ofte puben som tegnestue. Den syv sider lange historien som er laget spesielt til boken viser også en ny potensiell vending. Historien tar hovedfigurene tilbake til 1980-årene og den første kvelden Pondus møtte Beate. En scene fra denne historien har også fått forsideplass på boken. Omslaget ser friskt ut, men historien er skuffende normal.

Kun tretten av de trettini rutene pågår i fortiden, og den hele ender med intetsigende mimring. Lek med stereotyper Det som gjør Frode Øverli til Norges fremste viderefører av den humoristiske stripeserien er den skamløse leken med stereotyper.

Stripen er kun ment som underholdning og kanskje en oppskrift på hva man ikke skal gjøre i en slik situasjon.

Få din daglig dose Pondus

Serien er i farger. Ved å se på blidene kan man se at det er i en bar. Serien inneholder fantastiske iakttagelser av arbeidslivet, med alle sine ritualer og absurde situasjoner.

Alle som har jobbet med budsjetter, sittet i endeløse personalmøter, deltatt i forhandlinger eller jobbet i nær sagt hvilken som helst bedrift, kjenner seg igjen i Lunch. Spennende og lærerikt Frode Øverli forteller til NRK at tiden som Pondus-skaper har vært veldig spennende, og at jobben har lært han mye som tegneserieskaper.

Fotballidioten Pondus er en av de kjæreste moderne norske tegneseriefigurene. I flere årtier har nordmenn kastet seg over stripene til Frode Øverli. Pondus-skaper Frode Øverli har etablert en del faste innholdselementer, men foreløpig er det ingenting som tyder på en nært forestående idétørke innenfor de etablerte rolle- og situasjonsmønstrene. Det kan virke som om Frode Øverli ikke ønsker å gi leserne overdose innen segmentet «dei faste postane». Ettersom Frode Øverlis Pondus-arbeider nå også er gjort tilgjengelig gjennom De norske Bokklubbene - og her befinner seg i godt litterært selskap med forfattere som Lars Saabye Christensen - er det derfor på sin plass med en gjennomgang av seriens «leitmotifs».

Under følger en gjennomgang av de åtte vesentligste temaene innenfor Pondus-universet: 1. Pondus er bussjåfør i slutten av trettiårene, han har en vakker kone, en dum hund og to vakre barn. Men vi snakker ikke om en familie på linje med familien Sørensen Blondie. Livet i Pondus-familien preges av ironiskskeiv lykke.

Hovedpersonen Pondus, barna og hunden lever ut sine fantasier. Bare kona har fingeren i jorda.

PONDUS STRIPE Relaterte emner

Skolebøkene hans var rikt dekorert, til lærerens store fortvilelse, ettersom bøkene skulle brukes av neste kull med elever. Det er i dag Norges mest leste blad med 468. Vi var tre kompiser som tegnet mye og kjørte hverandre litt, og det lå en konkurransebit der. Selv om det gjerne ikke var uttalt oss imellom så ble det til at vi skjerpet oss litt og pushet hverandre. Øverli husker hvor spesielt det var å få treffe Midthun og se på nært hold hvordan han jobbet. Da formet det seg en drøm og en plan i hodet mitt om at dette kunne jeg også tenke meg å holde på med, forteller Øverli.

Pondus Stripe
PONDUS STRIPE Kommentarer:
Rapportert den Pondus stripe
Bekkevold fra Haugesund
jeg liker studere dokumenter riktig. Se gjennom min andre innlegg. jeg liker eton College.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net