Content [hide]
Muligheter for små og store møter enten på fjellet, i møterommet eller ved bassenget En god atmosfære skapes av gjestfrihet, nydelig mat, lyse og åpne møterom Vakkert beliggende som kongsgården i eventyrene ligger historiske Lysebu. Vi gir deg uforglemmelige opplevelser - fantastisk mat, herlige senger På Lysebu skreddersyr vi konferansen etter deres behov, og konferansevertene Lysebu var det første hotellet i Oslo som kunne tilby Grønn konferanse og 1111, tidligere gnr. 443) er et hotell, kultur- og konferansesenter på Voksenkollen i
Det er 20 møterom og en anerkjent restaurant. Det opprinnelige tunet ble oppført 1916—18 og tegnet av ark. Hovedbygget, som ble oppført 1916 og senere utvidet, er nå helt ugjenkjennelig i forhold til slik det så ut før og under krigen. Det var oppkalt etter legionæren Ragnar Berg 1913—42 som falt på Østfronten. Det offenlige pristaksten var 280. Skjøte ble utstedt 30.
De omfattet ominnredning av hovedhuset, bygging av en fløy og innlemmelse av vaktmesterboligen i hovedbygget. Dessuten måtte det anskaffes alt av innbo og utstyr.
I slutningen av november ble det meddelt byggetillatelse, og det ble så 2. Igjen var det Magnus Poulson som var arkitekt. Når det gjaldt utsmykning og anskaffelsen av innbo og utstyr la Gudrun Collett ned et stort arbeid med hjelp av sin stab av medarbeidere.
Den norske Husflidsforening lot forarbeide stoff til møbler og andre stoffer ved vevere rundt om i landet etter tegninger av Else Poulsson.
Gavebrevet[ rediger rediger kilde ] Tanken var opprinnelig at Lysebu skulle være en egen stiftelse underordnet Fondet for dansk-norsk samarbeid. Dette ble vedtatt i Innsamlingskomiteen 6. Gavebrevet underskrevet av Nicolai Rygg, Dagfinn Hauge og Gudrun Collett I gavebrevet heter det: «Det norske folk føler en dyp trang til å vise sin takknemlighet mot Danmark for all den hjelp som det ga oss i krigsårene.
Offerviljen og brorskapet hos danskene reddet mangfoldige nordmenns liv og holdt motet oppe i fengslene, konsentrasjonsleirene, i hjem og i skole.
I en tid da sult og sorg knuget norske hjem, kom gavepakkene i hundre tusener. Det ble en umåtelig verdifull hjelp for folkehelsa og ikke minst for barnas helse.
Hjelpen fra Danmark følte vi i disse årene som en trøst og et lys i mørke. Moralsk sett hadde den også stor betydning og var en god styrke for motstandsånden. Etter krigen har vi her i Norge ønsket å gi uttrykk for vår takknemlighet i form av en gave i samme levende ånd som den danske hjelpen viste. En folkeinnsamling blant de mange tusen som har nytt godt av hjelpen fra Danmark ga på få uker en sum på ca.
Av disse midler er 60 000 kroner avsatt til et monument som vil bli reist i Danmark. Resten er bruke til innkjøp og utbygning av en eiendom - Lysebu gnr. Vestre Aker med utsyn over Nordmarka og Vestmarka. Eiendommen er ment som et aktivt bindeledd mellom Danmark og Norge. Danske kvinner og menn av: alle yrker, som innbys til å besøke Norge, skal ha et hjem her for å arbeide eller studere.
Likeledes danske som innbys fordi de har gjort seg særlig fortjene ved dansk-norsk samarbeide. En kan likeens nytte eiendommen til mindre dansk-norske kongresser og møter. Ved dette gavebrevet med vedlagt skjøte på eiendommen Lysebu overgir Innsamlingskomiteen eiendommen med alle rettigheter og herligheter og med innbo og utstyr til Fondet for dansk-norsk samarbeide.
Giverne ønsker uttrykkelig at de verdier som eiendommen representerer alltid må tjene sitt rette formål som gave til det, danske folket - til minne om dansk brorskapsånd i krigsårene.
Med takknemlighetsgaven fra det norske folket følger ønsket og håpet om at LYSEBU alltid må være et levende sentrum for dansk-norsk samkjensle.
Denne forvandlingen fører Poulsson videre i sitt arbeid for nasjonalgaven Lysebu. Hun kommer senest fra stillingen som direktør for Grand Hotel by Scandic i Oslo, der hun ledet hotellet gjennom en omfattende omstilling- og fornyelsesprosess. Hun er utdannet på BI og har nesten 30 år lang drifts- og ledererfaring. Hotellet har 85 rom og 20 møterom.
Lysebu er kjent for god kokkekunst, og har blant annet egen kjøkkenhage, bikuber, en av Norges beste vinkjellere og eget mikrobryggeri.
Julius Fritzner måtte slåss beinhardt om seieren med fjorårets vinner, L''Elysée, Hotel Park Vossevangen som fortsatt har et imponerende vinkart, 502 viner som er en kraftig utvidelse fra fjorårets 317.
Dessuten er prisene eventyrlige og utrolig gunstige. Harmonien til matmenyen var klart forbedret siden i fjor, men juryen savnet noe større dybde i vintilbudet, og ikke bare bredde, samt en del toppårganger.
Julius Fritzner vant imidlertid fordi den har et mer helhetlig produkt selv om prisene er langt høyere enn på Voss. Stor bredde og tilsvarende dybde, meget gode produsenter i de ettertraktede årgangene.
Omtrent ikke skrivefeil, veldig god lesbarhet og ikke minst svært god harmoni mellom mat- og vinmeny. Kjøkkensjef Kjell Arne Johnsæter og restaurantsjef Nils Harald Haugli har all grunn til å være stolt av det de kan by gjestene sine. Påmeldingen til gourmetklassen var konkurransens svake punkt.
Hun kommer senest fra stillingen som direktør for Grand Hotel by Scandic i Oslo, der hun ledet hotellet gjennom en omfattende omstilling- og fornyelsesprosess. Hun er utdannet på BI og har nesten 30 år lang drifts- og ledererfaring. Fredrikke har også vært nordisk HR direktør for Radisson Hotels i 6 år - Etter mange år som leder på store hoteller, ser jeg frem til en annen type oppgave på et litt mindre sted, der det er mulig å ha tettere kontakt med både gjester og medarbeidere. Jeg tiltrekkes av kvalitetene Lysebu står for, både når det gjelder interiør, servicenivå og kvalitet, og jeg gleder meg til å være med på å løfte Lysebu ytterligere, sier Fredrikke Næss. Lysebu er et hotell og konferansesenter, beliggende i Voksenkollen i Oslo.
‹ | › | |||||
Mo | Tu | We | Th | Fr | St | Su |