Pusse Bunadsølv

 1. Mer om
Pusse Bunadsølv

Pusse Bunadsølv ForskningFyll ein plastbolle med lunka vatn, nokre dråpar Zalo og 1 ts salmiakk for kvar liter vatn. La sølvet liggja oppi i ca Vask det forsiktig med ein liten kost (f Vask av med reint vatn og tørk med ein mjuk klut. Gå gjerne over med ein hårfønar for å vera sikker på at det er heilt tørt Om du berre skal pussa beltespennet kan du laga deg eit pussebrett som i praksis fungerer på same måte som pussebrettet til knappar Du kan enkelt vaske sølvet i vann, zalo og salmiakk blandingen som står nevnt over, bruk en liten børste for å komme til i små kriker og kroker

Eggen Når sølvet har ligget så lenge du har tid til at det kan ligge, skyller du det i rennende, lunkent vann. Ta så frem den brukte eller flunka ny tannbørsten, og puss over søljene med en lett hånd.

Du kan også tørke sølvet med en hårføner, sier Andresen.

Stell og puss av bunadsølv Gullsmed Sando

Da slipper du de små dråpeskjoldene, og søljene dine blir strålende blanke og fine! Siste frist for innlevering hos Klondike og Aseco er 13. Om du er usikker på hva du bør gjøre med sølvet ditt, ta det med deg inn til din nærmeste gullsmed for gode råd.

Om du trenger hjelp med småreperasjoner av bunadssølv, er det lurt å levere inn i god tid, i tilfelle disse delene må bestilles. Dypp gjenstandene eller la de ligge i kummen et par minutter. Etterpå må de tørkes godt med en myk klut og blåses helt tørre med en hårføner. Etter bruk av bunaden, kan også sølvet tørkes av med en klut fukta i Zalo-vann, for å få bort fettholdige fingermerker. Maljer, hekter og spenner som er sydd fast på f.

Les også: Sølvpuss kjerringråd

Dette kan du gjøre ved behov. For at sølv skal holde seg fint over tid, bør det oppbevares tørt i en syrefri og lufttett plastpose. Ikke bruk gummistrikk når du pakker bort sølvet.

Prosessen med en skikkelig oppussing innebærer møysommelig arbeid. Vi legger blant annet på ny forgylling og forsølving. Mange leverer bunadssølvet til profesjonell reinsing hos gullsmeden.

Slik pusser du bunadsølvet

Bruk dobbelt så lang tid attpå! Greitt med kjerringråd I vel 25 år har fagmannen Waage pussa og stelt bunadssølv for folk flest til festmånaden mai. Underleg nok er det øyredobbar til bunaden som lettast blir flekkete og stygge.

Noko forklaring på fenomenet, har Waage ikkje. Kjerringråd og andre råd Ekspandér faktaboks Gullsmed Arild Waage er open for bruk av ulike kjerringråd, og her er nokre av dei han Tannkrem: Det er jo ein slipe- og poleringskrem så teoretisk skal du klare å pusse det nokolunde.

Pusse bunadsølv

Men viss du brukar det, må du vere nøye på å skylje svært godt etterpå, for kremen festar seg lett til krikar og krokar på søljene. Deretter bør du oppbevare det så mørkt, tørt og lufttett som mulig, slik at du forlenger tiden før sølvet oksiderer. Gullsmedbutikker i hele landet kan hjelpe deg med å få sølvet blankt igjen, men det er også mye du kan gjøre selv for å holde det fint, sier butikkmedarbeider Sunny hos Bjørklund sør på Kvadrat.

For å tørke sølvet legger du det bare på et håndkle, du skal ikke gni eller pusse vekk vannet — da du kan risikere å lage riper i sølvet. Ønsker du å tørke søljene raskt, kan du bruke en hårføner, tipser Nautvik. Ikke gå i denne fella Men det er ikke alt bunadsølvet som kan legges i et vannbad.

PUSSE BUNADSØLV Relaterte emner

Sju tips til stell av bunadsølvet Sølv er det viktigaste tilbehøret til bunaden. Men korleis halde det fint? Å pusse sølvet er ikkje noko ein treng å gjere kvart år, men synes du det er på tide å piffe opp søljene litt, har vi nokre triks: Bruk ein mjuk tannbørste, gjerne ein barnetannbørste, og puss lett over med litt lunka vatn med ein dråpe zalo og ei teskei salmiakk per liter vatn. Skyll og tørk godt etterpå, bruk hårfønar for å vere sikker på at alt er heilt tørt. Skal du pusse sølv som er sydd fast i bunaden, bør du bruke ein sølvpussklut.

PUSSE BUNADSØLV Kommentarer:
Redaktør på Pusse bunadsølv
Forsberg fra Narvik
jeg elsker utforske norske bøker blindt. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Krocket.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Tv3 No Superoppusserne
 • Lettvint Pussing Av Sølvtøy
 • Oppussingsobjekt Til Salgs
 • Sølvpuss Triks
 • Spesielle Jentenavn
 • Defa Varmer
 • Billige Senkesett
 • Ryobi Sirkelsag Test
 • Molde Kamp
 • Hvor Mye Vann Skal Jeg Drikke Kalkulator
booked.net