Egg Holdbarhet

  1. Mer om
Egg Holdbarhet

Egg Holdbarhet PremierSom produseres her i landet er Norske egg smaker godt og er helt trygge Hardkokte egg som er kjølt ned med en gang og oppbevart i kjøleskap, holder i minst fire dager. Del det i to og sjekk om det fortsatt lukter friskt Ifølge en undersøkelse fra matforskningsinstituttet Nofima er det ikke farlig å spise flere måneder gamle norske egg I følge datostempling har egg en holdbarhet, best før dato på 28 dager, men norske egg har mye lenger holdbarhet enn datostemplingen tilsier

Ifølge datostemplingen har egg en holdbarhet på 28 dager, men det skyldes et europeisk regelverk. Tørker inn Det er ikke farlig å spise egg som er et halvt år gamle, selv om de kan ha en liten bismak. Det viser en undersøkelse som ble gjort noen år tilbake av Matforsk, nå Nofima.

I tillegg til bakterieanalyse, ble eggene testet på et trenet og profesjonelt dommerpanel, som fikk egg servert både som eggestand, eggedosis og i bakverk som sukkerbrød og marengs.

Bærekraftig bruk av egg

Om eggene blir oppbevart lenge, vil de etter hvert begynne å tørke inn. Luftlommen i den butte enden av egget vil bli større, og når du legger egget i vann vil det løfte på enden og etter hvert flyte. Det kan bety at egget begynner å bli gammelt, men det er fortsatt helt brukbart. Eggtesten er ikke til å stole på, mener Havre.

Også Matvett støtter henne. Når egget flyter, er det kanskje luftbobler i det. Det er en risiko for at egget er vondt, men ofte er det bare snakk om ufarlige luftbobler.

Testen kan være nyttig i et land med mye salmonella, fordi mengden salmonella øker når eggene blir eldre, ifølge Matvett. Hvis egget er dårlig, vil det ikke være tvil.

Hvor lang holdbarhet har hardkokte egg?

Lukten er intens, sier Havre. Mange er engstelige — Folk er blitt tøffere, men mange har datoskrekk, sier Havre.

For noen er det helt utenkelig å smake på mat etter best før-datoen. Men vi må bli flinkere til å bruke sansene hvis matsvinnet skal gå ned på hjemmebane.

Holdbarhet på egg?

En del jeg snakker med, har kanskje drukket klumpete melk som barn. Men det skal mye til å bli dårlig av mat, sier Havre. Dette er typiske varer som er gode etter best før-datoen.

Men de kan ikke fryses hele i skallet, opplyser Matmerk.

Enten kan du vispe sammen hele egg og fryse ned, eller du kan skille plomme og hvite og fryse dem hver for seg. Kokte og stekte egg bør heller legges i kjøleskapet og spises innen noen dager, for de får en gummiaktig konsistens når de fryses.

GENIALT triks: Slik sjekker du om egget er gammelt

Store isbitformer eller plastposer med låsefunksjon er smarte måter å oppbevare eggene på i fryseren, for da kan du ta ut akkurat så mange egg som du trenger, og de tiner ganske raskt. Husk å merke posen med antall egg. Har du hørt om eggtesten? Skepsis rundt holdbarhet er en av de to største årsakene til matsvinn i norske hjem. Den andre er at vi glemmer mat vi har liggende. Så hva gjør du hvis du har glemt noen egg i kartongen bakerst i kjøleskapet, og datoskrekken kicker inn når du oppdager dem noen uker senere?

En enkel test kan nemlig vise deg om egget fortsatt er ferskt etter holdbarhetsdatoen, eller om du bør bruke sansene for å dobbeltsjekke at det kan spises: Fyll en bolle med vann, og slipp egget forsiktig oppi.

Rett før eggene skal brukes, er det smart å ta de ut av kjøleskapet og oppbevare dem romtemperert. Da blir de nemlig lettere å skrelle etter de er kokt, samtidig som de ikke vil sprekke så lett. Det blir også lettere å piske dem.

EGG HOLDBARHET Relaterte emner

Denne lisensen gir deg rett til å dele og bruke dette innholdet på visse vilkår. By Du må alltid oppgi hvem som har laget innholdet. Nc Du kan ikke tjene penger på bruk av dette innholdet. Sa Du kan bare dele innholdet med samme lisens som det opprinnelige innholdet. John Loo Bruk bildet Egg og holdbarhet Ifølge datostempling har egg en holdbarhet på 28 dager, men norske egg har mye lenger holdbarhet enn datostemplingen tilsier. Derfor kan du trygt spise egg flere uker etter at de har gått ut på dato om de er oppbevart på et mørkt og kjølig sted. Bruk av egg og rester av egg Egg tilfører en rett smak, tekstur og næringsstoffer.

EGG HOLDBARHET Kommentarer:
Forfatter på Egg holdbarhet
Mathiassen fra Skien
jeg elsker lese bøker forsiktig. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av baskischer ländlicher Sport.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net