Unhcr

  1. Mer om
Unhcr

Unhcr BlendendeContent [hide]

FNs høykommissær for flyktninger er en stilling og et program innenfor FN-systemet med hovedkvarter i Genève i Sveits, og har som formål å beskytte og støtte flyktninger. desember 1950 og fikk Nobels fredspris i 1954 og UNHCR: Verdensledere må ta grep for å stanse økningen av mennesker som tvinges på flukt UNHCR leder og koordinerer det internasjonale arbeidet med å beskytte og hjelpe flyktninger. I tillegg jobber organisasjonen med internt fordrevne Pure joy This little boy and his family received a new solar lamp as part of our latest distribution in Mbera camp, Mauritania UNHCR, the UN Refugee Agency, Geneva, Switzerland. 3 733 593 liker dette · 6 358 snakker om dette. UNHCR, the UN Refugee Agency, protects people forced

Mandatet ble opprinnelig fornyet hvert tredje år av FNs generalforsamling, men fra 2003 ble tidsbegrensningen satt til å være «fram til flyktningproblematikken er løst».

Ulike giverland står for størstedelen av midlene, men de får også viktige bidrag fra organisasjoner, privat sektor og fond og enkeltpersoner.

Organisasjonen ber om midler for hvert år, i tillegg til ved enkeltsituasjoner.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR Store norske leksikon

Siden 2010 har ulike konflikt- og krisesituasjoner særlig i Afrika og Midtøsten ført til stadig økning i antall flyktninger og stadig høyere budsjettbehov.

UNHCR jobber for å ivareta flyktningers rettigheter UNHCR logo UNHCR jobber for å ivareta flyktningers menneskerettigheter gjennom å informere om det internasjonale regelverket som gjelder, og gi stater som tar imot flyktninger råd om hvordan de skal overholde sine forpliktelser.

UNHCR er organet som skal følge med på om flyktningkonvensjonen blir overholdt av landene som har sluttet seg til den. Målet er å sikre at alle har mulighet til å be om beskyttelse i et annet land, og at ingen flyktninger blir returnert til et land der de vil bli forfulgt.

UNHCR The UN Refugee Agency

Dette kan for eksempel være å returnere frivillig til hjemlandet sitt når det er trygt, å bli integrert i landet de har fått opphold i, eller å bli bosatt i ett tredje land som kvoteflyktninger. De deler ut telt, lakener og tepper, og sørger for at flyktningene har mat, vann og medisiner. Der det er mulig får flyktninger kontanter eller kuponger, slik at de kan gjøre sine egne innkjøp.

Målet er å sikre at flyktningers rettigheter blir ivaretatt. Arbeidet inkluderer beskyttelse mot HIV og andre sykdommer, behandling for skader og sykdommer, tilgang til prevensjon, råd om mat og ernæring, og gode vann og sanitærforhold. UNHCRs hjelp har vist seg å være avgjørende for flere millioner flyktninger, asylsøkere, internt fordrevne og statsløse personer, som i mange tilfeller ikke har noen andre å ty til.

I et nettseminar med tittelen «Undervise om flyktninger» fikk 200 eTwinnere anledning til å fordype seg i dette viktige, men likevel kontroversielle temaet. I året der eTwinning setter søkelys på Medieliteracy og desinformasjon er det svært viktig med en åpen diskusjon om denne type temaer, slik at man kan få innsikt i migrasjonsfenomenet og skjønne de grunnleggende konseptene flyktning, asyl, migrasjon og det å være statsløs.

UNHCR Relaterte emner

I tillegg jobber organisasjonen med internt fordrevne, statsløse, og personer med omstridt nasjonalitet. UNHCR jobber for å ivareta flyktningers rettigheter UNHCR logo UNHCR jobber for å ivareta flyktningers menneskerettigheter gjennom å informere om det internasjonale regelverket som gjelder, og gi stater som tar imot flyktninger råd om hvordan de skal overholde sine forpliktelser. UNHCR er organet som skal følge med på om flyktningkonvensjonen blir overholdt av landene som har sluttet seg til den. Målet er å sikre at alle har mulighet til å be om beskyttelse i et annet land, og at ingen flyktninger blir returnert til et land der de vil bli forfulgt. Dette kan for eksempel være å returnere frivillig til hjemlandet sitt når det er trygt, å bli integrert i landet de har fått opphold i, eller å bli bosatt i ett tredje land som kvoteflyktninger. De deler ut telt, lakener og tepper, og sørger for at flyktningene har mat, vann og medisiner.

Unhcr
UNHCR Kommentarer:
Rapportert den Unhcr
Hillestad fra Hermansverk
jeg elsker lese om Norge naturlig. Bla gjennom min andre nyheter. jeg liker Formelrennen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net