Pingvinens Marsj

  1. Mer om
Pingvinens Marsj

Pingvinens Marsj LagreContent [hide]

Pingvinenes j er en helaftens fransk dokumentar og naturfilm, som handler om keiserpingvinenes årlige migrering i Antarktika. Den ble regissert av Luc Jacquet. Den norsk fortellerstemmen er ved Dennis Storhøi. Filmen vant Oscar for beste Pingvinenes j er filmen som ved sin enkle beretning om keiserpingvinenes parringssyklus makter å fortelle en større historie om livets triumf i selv de Pingvinenes j (fransk originaltittel: La marche de l'empéreur) er en helaftens fransk dokumentar og naturfilm, som handler om keiserpingvinenes årlige I det iskalde og ødslige Antarktis lever keiserpingvinene. De er fugler som ikke kan fly, men de Den franske naturdokumentaren Pingvinenes j 2 heter egentlig L'empereur, altså Keiseren. Det kan kanskje virke som et kynisk kommersielt

Last ned også: Chfnok

For og holde varmen står hele kolonien tett samlet. Og det byttes på og stå ytterst ved den kalde vinden. Dette er helt essensielt for at alle skal overleve, ettersom temperaturen kan komme ned i seksti minusgrader. Fransk dokumentar, 2005 Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store En ny dag truer Groundhog Day Denne klassiske komedien handler om Phil, en selvsentrert tv-værmann som blir sendt til en liten by for å dekke et årlig vær-ritual.

Her begynner han på mystisk vis å leve den samme dagen om igjen.

Dette er en usedvanlig morsom og lærerik komedie der Phil må legge bort egoismen sin for å bryte forbannelsen og komme seg videre i livet. Regi: Luc Jacquet Frankrike, 2017 Tolv år etter Oscar-vinneren «Pingvinenes marsj» er den franske dokumentarfilmskaperen Luc Jaquet tilbake med en frittstående fortsettelse der pingvinene marsjerer videre. Det har ikke skjedd noen store forandringer i det beinharde livet til de pussige krabatene siden sist, men kamerateknologien har tatt betydelig sprang.

Mens originalen var fanget opp på kornete super16-film som forhindret undervannfotografi, er «Pingvinenes marsj 2» spilt inn med hjelp av 4K-digitalkameraer, droner og ubåter.

Denne oppfølgeren er dermed mer visuelt ambisiøs produsert i samarbeid med Disney-studioet, men det er ikke til å unngå at man sitter igjen med følelsen av å ha sett dette før. Da blir det nok en del revirslagsmål.

Men pingvinslagsmål er aldri voldsomme, mer markeringer. Og det roer seg nok raskt, for i det nye pingvinområdet er det nok plass til alle, beroliger Akvariet-direktør Kees Ekeli — før han fyker avgårde for å se om de fjorten vraltende har slått seg til ro enten øverst oppe i trappene eller nede ved vannet. I samlet flokk valgte de vingeviftende fuglene øverst oppe i trappene.

De er akkurat kjønnsmodne, har levd noen år i havet og aner ikke hvor de skal. Men en indre, biologisk klokke styrer dem gjennom is og snø, fjell og vidde til den eneste, avsidesliggende, forblåste sletta der isen er trygg i sommermånedene.

Der kan kjærlighetsleken begynne, der kan eggene klekkes, der kan de hutre seg sammen i forsvar for nye kryp som kikker fram under hvite dunmager.

PINGVINENS MARSJ Relaterte emner

I uminnelige tider har keiserpingvinene i Antarkis vandret til den samme hekkeplassen, selv om veien endrer karakter hvert år. Der starter parringsleken, en lek og et spill du kan gjenkjenne mye menneskelige trekk i. Men så: I de neste månedene skal et egg legges, og egget ruges ut av hannene, mens hunnene drar tilbake til havet for å spise. Når så kyllingene er ute av eggene, vender hunnene tilbake. Da er det hannenes tur til å fylle seg med fisk. Frem til kyllingene er store nok til å klare seg selv, veksler hannene og hunnene mellom «barneoppdragelse» og det å dra til havet etter fisk.

PINGVINENS MARSJ Kommentarer:
Forfatter om Pingvinens marsj
Lid fra Bodø
Anmeldelse min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: englische Billard. Jeg trives lese tegneserier unaturlig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net