Content [hide]
Christian Henrik Thommessen er en norsk siviløkonom, bedriftsleder og finansmann med humanitære engasjementer. Han er sønn av Annette Thommessen og bror av politikeren Olaf Thommessen. Thommessen ble først kjent gjennom Media Visions børseventyr Christian Henrik Thommessen (født 1957) er en norsk siviløkonom, bedriftsleder og finansmann med humanitære engasjementer. Han er sønn av Annette Thommessen He was Chairman of Save the Children Norway, Board member of Save the Children Global Alliance and Save the Children Germany. He was the founding Director of Proff.no gir deg rolleinformasjon om Christian Henrik Thommessen. Se hans roller (12) og relasjoner (44) i næringslivet - og hvilke bransjer Christian Finansmann og investor Christian Henrik Thommessen (62) har besluttet å selge sin klassiske leilighet i Vettakollen
Til Dagens Næringsliv sier Christian Thommessen at han bor og arbeider i New York, og at han ikke har et forhold til denne saka. For kommentarer viser han til sin etterfølger som styreleder, Øystein von Krogh, som heller ikke vil kommentere saka.
Det vil derimot Terje Heggem. Det nytter ikke å skjule seg bak at han bor i New York.
Jeg vil bare spørre hvordan FN stiller seg til påleggstrekk, sier Terje Heggem. Ut av aksen stikker en ny type investeringsselskaper seg frem, utviklingsinvestorene: De som ikke er fornøyde med å «ikke gjøre skade».
Men som altså ønsker å «do good». Etikk begynner å bli trendy i investeringsbankene, skal vi tro investeringseksperten Matthew Kiernan i selskapet Inflectionpoint. Han mener de beste lederne også tenker på bærekraft. I Kenya har det vært 5-6 prosent vekst de siste ti årene, og landet begynner å bli interessant for investorer.
De vil faktisk også bidra til å gjøre verden bedre, sier Kiernan. Foto: Signe Dons — I 2009 var det slik at 28 prosent av alle verdens selskaper bidro til problemene på kloden, mens 17 prosent bidro til løsningene.
I 2016 er styrkeforholdet i ferd med å bli annerledes: 17 prosent av selskapene bidrar nå til problemene, mens 19 prosent bidrar til løsningene, sier Kiernan. Han mener selskaper som bidrar til å løse problemer også vil være de mest attraktive å investere i fremover. Fra tech til bistand — og videre Christian Thommessen ser muligheter der andre ser fattigdom, dårlige avlinger og et råttent skolesystem der 40 prosent av alle som begynner på skolen, avslutter skolegangen før de har fylt 13 år.
Annette Thommessen, hans mor, lærte ham mye om å tro på enkeltindividet og lete etter løsningene, ikke problemene.
Hun var NOAS-grunnleggeren som med stort temperament fortalte det norske folk at selv asylsøkere har rettigheter og kan bidra i et samfunn. Foto: Signe Dons Den eldste sønn Thommessen tok en annen rolle i offentligheten da han startet sin karrière.
Han var en av tidenes yngste McKinsey-konsulenter og ble en av dot-com-bølgens mye omtalte aktører, med børseventyret Media Vision på åttitallet, IBM-direktørjobb og som bidragsyter som styreleder under oppbyggingen av suksesselskapet Opera Software. Opera-investeringene ga ham en pen slump penger på konto, men etter hvert var det ikke nok. Det startet med at jeg ble rådgiver for Røde Kors og etter hvert styreleder for Redd Barna. Familiære forhold bidro også til at jeg begynte å tenke annerledes.
I FN sto han bak rapporten «Creating value for all: Strategies for doing business with the poor», lansert i Oslo sammen med daværende Utviklingsminister Erik Solheim. Blander man interesser, kan det ofte bli veldig galt, sier Gunvor Knag Fylkesnes, leder for politikk og samfunn i Redd Barna. Hun vil ikke karakterisere responsAbility som ego-bistand, men mener det er store etiske utfordringer knyttet til å gå inn i den tredje verden med motiv å om tjene penger.
Thommessen er klar over de etiske problemstillingene.
Vi er helt tydelig på hvem vi er, og hva vi ikke er. Det er ikke mine penger vi investerer. Det er andres penger. Og da ville det vært uansvarlig å gå inn i borgerkrigsområder eller områder der ingen ting fungerer. Utviklingsinvesteringer kjennetegnes nettopp ved at det er lavinntektspopulasjonen som inkluderes.
Vi løser ikke alle problemer, men er kanskje den bidragsyteren som har potensial til å skaffe mest penger til utviklingen av den tredje verden, sier Thommessen. Etter femten år på jakt etter et selskap som gjorde jobben på riktig måte, fant Christian Thommessen det sveitsiske selskapet responsAbility.
Foto: Signe Dons Zürich-sporet Christian Thommessen avrundet FN-karrieren sin, ryddet opp i egne selskaper etter finanskrisen og skulle forme veien videre. Tesen om at trippel bunnlinje er mulig, at man kan tjene penger og bidra samtidig, var ennå ikke bevist.
Han endte opp i et nøkternt kontorbygg i den sveitsiske bankhovedstaden Zürich. Dette er byen der 17 prosent av all verdens formuer passerer hvert år. Hvilke muligheter finnes det innenfor grønn finans, kan man tjene penger på dette og hva kan politikerne gjøre for å legge til rette for vekst i bransjen?
På Zerokonferansens dag 2 møter du her altså finansbransjen, analytikere og investorer i spennende debatter om grønn finans. ZERO arrangerer 23. Vitner har også forklart at de så båten skyte fart etter dette, sier Brodtkorb.
Det er ulike vitneforklaringer om hvor stor fart de to båtene hadde da de krasjet. Den ene båten sank, Thommessens 22 fot store Windy havnet på land. Det ble presentert en rekke gode eksempler på hvordan bedrifter kan vise samfunnsansvar i praksis. Silje Veen fortalte om TDV Invest og deres satsing på sosialt entreprenørskap, og vi fikk høre inspirerende resultater om hvordan ungdom med rusproblemer og ensomme eldre har fått et bedre liv.
Gudleik Njaa i Grieg Invest fortalte om investeringer i utdanning i noen av verdens fattigste land og hvordan dette bedrer skolehverdagen for flere hundre tusen elever. Dernest: pro bono consulting. Vi har skapt en nasjonal plattform for dette og opplever stor etterspørsel fra så vel ideelle organisasjoner og konsulenter — yrkesaktive mennesker klare til å engasjere seg — og helt til de tradisjonelle finansiører av slike aktiviteter som de store stiftelsene, som ser verdien av Prosperas bistand.
SIDE2: Torsdag 11. Olaf Thommessen var døden nær da han 19. Siden den gang har samlivsbrudd, rettssaker og hans politiske karriere fått massiv oppmerksomhet, og derfor har det vært knyttet store forventninger til den kommende boken. Samlivsbruddet med Vendela Kirsebom er viet god plass, og ifølge nettsidene til «God Kveld, Norge» hevder Olaf Thommessen i boken at en skilsmisse var et tema før hjerneblødningen i 2005. Dette kan ikke ha gjort livet enklere for henne, og det har jeg stor respekt for. Uansett er det helt klart at vi i lang tid hadde slitt med et vanskelig samliv, noe som jo rammer mange av oss i dagens samfunn.
‹ | › | |||||
Mo | Tu | We | Th | Fr | St | Su |