Terje Søviknes

 1. Mer om
Terje Søviknes

Terje Søviknes SikreTerje Søviknes er en norsk politiker. januar 2020 var han statsråd for eldre- og folkehelse i Helse- og omsorgsdepartementet i Erna Solbergs regjering februar 1969 i Os i Hordaland) er en norsk politiker (Frp Søviknes, Terje (1969-) Født 28.02.1969; Sønn av metallarbeider og fisker Eirik Søviknes (1939-) og butikkmedarbeider Gunn Drange Terje Søviknes gikk av som nestleder i Frp etter seksuell omgang med en beruset 16-åring på FpUs landsmøte i 2000. Politiet henla saken som intet straffbart nestleder og tidligere statsråd. Han har vært eldre- og folkehelseminister og olje- og energiminister

Utfordringene i beredskapen har ført til at en sykepleier nå søker permisjon fra tjenesten. Samtidig lover helseminister Høie nye strakstiltak.

Terje Søviknes

Jeg føler at jeg må gamble med sikkerheten. Det sier sykepleier Eija Välikangas til avisa Nordlys.

Se dette: Bjørn terje axelsen

Välikangas søker permisjon etter å ha jobbet 15 år for Luftambulansetjenesten. Men for meg har Stortinget aldri vært det helt store. Jeg har trivdes best lokalt i kommune og fylke. Det synes jeg er mer spennende, sier han og fortsetter: Stortingslivet, spesielt hvis du sitter i opposisjon, er i praksis å jage medieoppslag og gjennomføre ganske rituelle debatter for tom sal.

Klart, det er landets nasjonalforsamling, men det har ikke trigget meg like mye, sier Søviknes. Han forteller om avdukingen, da han for første gang fikk se maleriet: Det var spesielt, selv om jeg hadde lave skuldre i forkant.

Rysta over tilbakemelding på komunedelplanen

Saken fra 2000 er praktisk talt glemt eller i hvert fall tilgitt på Vestlandet, der han virker og er kjent, sier Gudbrandsen. Selv uttrykker også Søviknes at dette nærmest har vært hans «botsgang»: Han skulle gjøre opp for seg og bevise at det bodde noe annet i ham enn denne moralske bristen, blant annet ved å jobbe hardt for kommunen sin og i lokalpolitikken. Og etter noen år fikk han også noen mindre, mer sentrale verv. For meg er dette godt nok.

Jeg ønsker meg ikke politikere som aldri har gjort feil. Bør for eksempel den moralske svikten Søviknes viste, dømmes hardere i all ettertid, og uansett hvordan han gjør opp for seg, enn en svikt som både er juridisk og moralsk, og som har ført til en straff i fengsel?

Terje Søviknes Os og Fusaposten

Søviknes er nemlig ikke den eneste statsråden vi har hatt, som har hatt en fortid. Den statsråden han overtar etter, Tord Lien Frp, måtte informere statsministeren om at han for omlag 25 år siden sonet en dom på grunn av råkjøring som førte til at to personer ble hardt skadet.

Jon Lilletun KrF, som var kirke- og undervisningsminister i Bondevik I-regjeringen, hadde sonet en fengselsdom på grunn av økonomiske misligheter. Per Ditlev-Simonsen H, som var forsvarsminister i Syse-regjeringen, innrømmet senere at han hadde bedrevet skattejuks. Og Jens Stoltenberg Ap har innrømmet at han har brukt svart dagmamma og røkt hasj, og han har dessuten gått langt i retning av å innrømme at han kjente til medlemsjukset i AUF, altså det bedrageriet AUF i mange år bedrev overfor myndighetene og dermed skattebetalerne.

Aasen-feltet er en samordnet utbygging med Edvard Grieg-feltet, som ligger ti kilometer lenger sørøst, og eksportløsningene er samordnet med dette feltet. Gassen eksporteres via britisk sokkel.

Oljen fra de to feltene eksporteres i en ny rørledning fra Edvard Grieg-feltet til Grane oljerørledning og videre til Stureterminalen. Ivar Aasen får strøm fra Grieg-plattformen.

Terje Søviknes: Eg og Espen er einige om Acer

I perioden 1997—2001 var han 1. Samme år ble han leder av partiets kommunalpolitiske utvalg. Hagens etterfølger. Den 16 år gamle jenta har i en Brennpunkt-dokumentar hevdet at Søviknes var klar over hennes unge alder, men allikevel skjenket henne alkohol før det påståtte overgrepet.

TERJE SØVIKNES Relaterte emner

Statsråd Terje Søviknes åpnet Ivar Aasen-feltet 13. Det var første gang statsråden besøkte en oljeplattform. Oljeproduksjonen fra det Aker BP-opererte feltet startet 24. Den totale kostnadsrammen er 27,4 milliarder norske kroner. Utbyggingen er gjennomført innenfor tid og budsjett — og uten alvorlige hendelser. Totalt har over 5000 mennesker, primært i Trondheim, London, Singapore, Arbatax, Stord og Oslo, brukt over 17 millioner arbeidstimer på Ivar Aasen-prosjektet.

Terje Søviknes
TERJE SØVIKNES Kommentarer:
Redaktør på Terje søviknes
Johannessen fra Kirkenes
jeg liker utforske norske bøker lengselsfullt. Les også min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Janggi.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Pitbull Terje Går Amok Film
 • Vanessa Rudjord Terje Håkonsen
 • Byer På M
 • Kjøkkeninspirasjon 2020
 • Heidi Nordby Lunde
 • Mercedes Leasing Priser 2018
 • Årets Bøker
 • 1970 Hår
 • Classic Living
 • Makrell I Tomat Sunt
 • Casa Bohus Kredittkort
 • Cashel Irland
 • Specsavers Ørsta
booked.net