Tegenaria Atrica

  1. Mer om
Tegenaria Atrica

Tegenaria Atrica AvslørendeStor husedderkopp er en edderkopp som tilhører familien traktedderkopper. Kropplengden er 10–18 mm, og fra forben- til bakbensspiss kan den måle 8–10 cm. Edderkoppen finnes i hovedsak i Europa, men har også etablert seg i Nord-Amerika Stor husedderkopp (Tegenaria atrica) kommer ofte inn i hus om høstnettene og skremmer folk på grunn av sin anselige størrelse og sine Stor husedderkopp (Eratigena atrica) er en edderkopp som tilhører familien traktedderkopper. Kropplengden er 10–18 mm, og fra forben- til bakbensspiss kan Stor husedderkopp (Tegenaria atrica) kommer ofte inn i hus om høstnettene og skremmer folk på grunn av sin anselige størrelse og sine hurtige bevegelser Denne arten er en av de største i landet vårt. Hunnen kan bli opp mot 19 mm i kroppslengde og hannene noe mindre. Stor og liten husedderkopp

Fann stor edderkopp på gartneri

Det er ikke en tarantell, det kan jeg fastslå med 100 prosent sikkerhet, sier Jordan. Med en gang man ser øyestillingen er det en del arter man automatisk kan utelukke, selv om kroppen kan ligne litt, sier Jordan. På nettet har diskusjonen om hvilken art edderkoppene tilhører gått jevnt og trutt. Artikkelen fortsetter under annonsen — Jo, det er noe i det, men det har litt med måten bildet er tatt på.

Det er riktig at ved første øyekast at den kan virke litt tjukk i beina.

Stor husedderkopp

Det er nok en hunnedderkopp, for hanedderkoppen er tynnere og har lengere bein enn kropp. Som stor elvebreddsedderkopp, som hovedsakelig finnes langs elvene i Trøndelag. Skremmende store leieboere For dem som ikke bor langs de trønderske elvebreddene, er nok Tegenaria atrica og Tegenaria domestica, på godt norsk henholdsvis stor husedderkopp og husedderkopp, de edderkoppene man oftest støter på.

Disse brune edderkoppene er vanlige å finne innenfor hjemmets fire vegger over hele Europa.

Andre edderkopper Åkra forteller at det er vanlig å se i norske hjem, er kjelleredderkopp, ulveedderkopp og nattvever. Kjelleredderkoppen trives, slik navnet tilsier, i fuktige, mørke kjellere og septiktanker.

Biologi og atferd De baner bygget av stor husedderkopp er flat og rotete med en trakt i den ene enden. De inneholder ikke klissete tråder. Edderkoppen lurer i trakten til et lite virvelløse dyr tilfeldigvis blir fanget i nettet, på hvilket tidspunkt edderkoppen løper ut og angriper den.

Art: Stor husedderkopp (Tegenaria atrica)

De bygger vanligvis nettene sine i hjørner både på gulv og tak, mellom esker i kjellere, bak skap, på loft eller et hvilket som helst annet område som sjelden forstyrres av store dyr eller mennesker. De finnes også ofte i nærheten av vindusåpninger. Mens hunnen bare forlater reiret for å mate, kan hann ofte sees vandrende rundt i hus på sensommeren og tidlig på høsten på jakt etter en kompis.

Hannene kan bli funnet fra juli til oktober, voksne kvinner forekommer hele året. Det er mange som har panikk for de små krypene, men finner du en edderkopp i huset ditt, bør du holde hodet kaldt, mener eksperter. Hunnens kropp er 11—18 mm lang mens hannens kropp er 10—14 mm og smalere enn hunnens.

Stor husedderkopp Tegenaria atrica

Beina til stor husedderkopp er svært lange. Hele edderkoppen fra forbein til bakbein kan være hele 8—10 cm.

Stor husedderkopp er derfor svært skremmende for mange, men altså helt ufarlig og den vil forsøke å stikke av fra oss mennesker. Om de eldre individene trekker til andre områder, eller at mesteparten fryser ihjel om vinteren, vites ikke.

Har også sett noen voksne hunner i kjellere, tuneller, fjellsprekker, lagre, og en sjelden gang inne i hus. Det er som regel de kjønnsmodne hannene man helst kommer over, og da spesielt på høsten.

TEGENARIA ATRICA Relaterte emner

Publisert: 27 april, 2016 00:00 Oppdatert: 11 november, 2020 12:53 Artikkelen er mer enn ett år gammel. Historien om huskjøperen i Hamar-området som fikk ublidt møte med det mange påstår er taranteller har skapt stor oppmerksomhet det siste døgnet. De fleste oppfordrer, i noe spøkefull tone, å brenne huset ned til grunnen, og gjerne alt i en kilometers avstand i samme slengen. Artikkelen fortsetter under annonsen Petter Jordan er en norsk zoolog og edderkoppspesialist, og har stor kunnskap om mellom-amerikanske edderkopparter. Det finnes nok av historier i norsk aviser om taranteller som har rømt, men i tilfellet som Hamar Arbeiderblad skriver om onsdag 27. Han er overbevist om at edderkoppen på bildet tilhører arten «stor husedderkopp». Bildet gjør det litt vanskelig å si hvilken av de to artene det er.

TEGENARIA ATRICA Kommentarer:
Rapportert den Tegenaria atrica
Brandal fra Steinkjer
jeg elsker rapporterer norske nyheter til og med. Les også min andre innlegg. jeg liker conworlding.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net