Synnfjell

  1. Mer om
Synnfjell

Synnfjell KjempegodOversikt over overnatting- og spisesteder, opplevelser og aktiviteter, turbeskrivelser, informasjon til hyttebyggere, m.m Synnfjell ligger mellom Lillehammer og Valdres og byr på mangfold i naturskjønne omgivelser. Høyeste punkt er Spåtindtoppen på 1414 moh, et yndet turmål Sommeren og høsten er flott for fotturer i Synnfjell. De fleste turene er lette og middels krevende. På de fleste toppene er det fantastisk utsikt til Synnfjell er et fjellparti som ligger midt mellom Lillehammer og Fagernes. Brorparten av området ligger i Torpa i Nordre Land kommune, men i vest har Spåtind i Synnfjell er litt undervurdert, dere? Men det er det ingen grunn til, for dette fjellområdet er rett og slett en turperle

Man kan også velge å gå til Høgkampen som er noe kortere. Det er også kortere turer å velge mellom, som f.

Velkommen til Synnfjell Visit Synnfjell

Synnseter - Skjervungsfjellet, Vesleslottet - Skjervungsfjellet og Klevmosæterhøgda - Skjervungsfjellet. Her er det også merkede stier, og det er ikke fullt så bratt som på vestsiden opp mot Spåtind.

Spåtindtoppen er et yndet turmål med panoramautsikt til Jotunheimen, Rondane, Dokkadalen og Randsfjorden. Området er svært snøsikkert og leverer gode og varierte friluftsopplevelser.

1,1 meter på Synnfjell

Her er det mulig å fiske om sommeren, og isfiske om vinteren. Det er tilrettelagte bålplasser hvor familien kan samles for en hyggestund langs vannkanten.

Det finnes muligheter for jakt på småvilt, rype og skogsfugl med kort avstand til Langsua Nasjonalpark som dekker et areal på hele 537 km2, der det høyeste fjellet er Skaget på 1685 moh. Perfekt å ta seg et bad for å løse opp ømme muskler etter dagens fjelltur.

Nordre Land kommune

En tilsynelatende vanvittig idé så dagens lys den 15. Den dagen bestemte Stig W. Johansen — som den gang var direktør på Gålå Høyfjells-hotell seg for — sammen med sin bedre halvdel — Fru Barbro — å bygge et hotell i beste høyfjellsklasse, med plass til 150 gjester — og det skulle stå fullt ferdig til bruk julen samme år. Storhotellet skulle ligge i Synnfjell, et område i Torpa, på fjellet mellom Gudbrandsdalen og Valdres. Stedet ble valgt fordi man der fant jomfruelig terreng — den gang som for 100 år siden — uten noen form for turisttrafikk og dette til tross for et terreng så mektig og imponerende at det var skapt til det ideelle!

Fjellsider med slalåm og utforløyper, turterreng av varierende karakter, nuter, kamper, totter og tinder overalt, vann og elver i et 50- tall innen en radius på 10 kilometer fra hotelltomten — et jaktområde osv.

Gjett om denne mannen ble glad. Papirkart er jo Perfekt!

Synnfjell Visit Lillehammer

Nå blir det lett å finne frem, gitt! Turen starter på 890 meter over havet, og går rett oppover i bjørkeskogen til å begynne med.

Vi presser oss forbi noen kuer som ser ut til å eie stedet. Spåtind tur spåtind Hørt om Ageladafobi? Har du hørt om Ageladafobi? Jeg liker ikke kuer, det er bare å innrømme.

SYNNFJELL Relaterte emner

Toppen ligger på grensen mellom kommunene Nordre Land og Etnedal, begge i Innlandet fylke. Ved foten av Synnfjell er det mange store og små hyttefelt. Det bygges for tiden mange hytter og området er attraktivt. Lenningen, som ligger nordvest for Synnfjell, ligger på 1000 m. Er du aktiv til fjells, ute eller inne, er Synnfjell et yndet sted for å nyte friluftsliv i andektig stillhet. Spåtind er et yndig mål for turgåene både vinter og sommer, høyeste punktet i Synnfjell på 1414 moh.

Synnfjell
SYNNFJELL Kommentarer:
Forfatter om Synnfjell
Haldorsen fra Alta
Se gjennom min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Kitesurfen. jeg elsker lese bøker merkelig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net