Svibel Stell

  1. Mer om
Svibel Stell

Svibel Stell Bli medLys: Blomsterstilken har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten et par ganger for å unngå en skjev blomsterstilk Plassering: Vanlig romtemperatur på 20ºC er bra Stell av svibel i potte · Plassering Den vil stå på et lyst sted, men ikke spesielt varmt, så lyst og kjølig er melodien som fungerer for planten Når planten har visnet som potteplante er det ingen grunn til å kaste den – løken kan fortsatt brukes til å dyrke nye svibler Slik steller du svibler i potte · 1. Sett sviblene kaldt om natten

For at blomsten skal holde seg lenger, kan du sette den kjølig om natta.

Har du lest dette? Smaragdpalme stell

Jeg må innrømme at jeg bare fyller på utover november, slik at jeg alltid har noe løk på gang. Svibel i telysholder — fungerer helt utmerket det Når svibelen har blomstret av kan du ta vare på løken, og plante den ut i hagen til våren.

Slik steller du svibler

Du må i så fall la den visne helt ned slik at kraften går tilbake til løken. Så settes den mørkt og kjølig. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen.

Jo høyere temperatur, jo raskere springer sviblene ut i full blomst. En svibelløk trenger en drøy ukes tid før den slår ut i full blomst.

Sett svibelløk i vaser og små potter og se utviklingen fra knopp til full blomst.

De tørker fort opp og trives dårlig. Pass på ikke å plassere dem på peishylla, like ved panelovnen eller rett ved andre varmekilder.

Slik steller du juleblomstene og beholder julefølelsen

Asalea, juleglede og svibler er særlig varmefølsomme, så dersom du har en kjølig forstue, hall eller lignende med ca. Svibler vil fort kunne strekke seg for langt dersom det er for varmt og de i tillegg får for mye vann. Amaryllis er muligens den juleblomsten som tåler våre innetemperaturer best; den trives i rundt 20 grader når den blomstrer.

Nok lys I tillegg til riktig temperatur vil plantene — i likhet med mange av oss mennesker — gjerne ha mer lys enn det desember naturlig har å by på i våre hjem.

Svibler og jula som varer helt til påske:

Noen blomster viser raskt mistrivsel: Dersom julestjernen står for mørkt, for eksempel, vil bladene fort bli gule og ramle av, forklarer Tveit. Gir du derimot julestjernen nok lys, vil den belønne deg med intense farger på bladene. Selv om juleplantene liker lys, må en del av dem skånes for direkte sollys.

Vil du forsinke blomstringen, er det bare å oppbevare amaryllisen kjølig. Amaryllisen selges også avskåret.

Slik steller du julens blomster Huseierne

Julestjerne — folkets favoritt. Julestjernen har for mange blitt et symbol på selve julen. Den blomstrer fra naturens side i desember helt uten kunstig påvirkning. Den er også enkel å stelle: Hold den jevnt fuktig, svibler tåler ikke å tørke ut.

SVIBEL STELL Relaterte emner

Juleblomstene er for mange den aller viktigste delen av julepyntingen. Man trenger egentlig ikke så mye mer enn noen vakre blomster, litt grønt som f. Svibler med voks rundt er elegant og lekkert. Best av alt, de trenger ikke å vannes. Amaryllis er manges favorittblomst.

Svibel Stell
SVIBEL STELL Kommentarer:
Redaktør på Svibel stell
Vold fra Hamar
Siste nytt: min andre nyheter. En av mine hobbyer er knappen. jeg er glad i studere dokumenter gal.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net