Olsenbanden Og Dynamitt Harry Går Amok

  1. Mer om
Olsenbanden Og Dynamitt Harry Går Amok

Olsenbanden Og Dynamitt Harry Går Amok Alltid grønnOlsenbanden og Dynamitt-Harry går amok er den fjerde filmen i serien om Olsenbanden. desember 1973 og er regissert av Knut Bohwim. plass av serien, Norges beste Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok (Orig. Olsen-banden og Dynamitt-Harry går amok) er den fjerde filmen i serien om Olsen-banden og Dynamitt-Harry går amok: Directed by Knut Bohwim. With Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Harald Heide-Steen Jr Lei og se filmen Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok med Harald Heide-Steen Jr. Elsa Lystad, Carsten Byhring, Sverre Holm, Arve Opsahl, Aud Schønemann IMDb1973 • Norge • 125 min Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok er den fjerde i rekken av filmer om de tre heller hjelpeløse skurkene

Dette er den syvende filmen i serien om Olsenbanden, og er basert på den danske filmen Olsen-banden ser rødt som kom ut samme år. Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet.

Knut Bohwim, 1977 Banden er i Syden med 90 millioner kroner, men den danske kjeltringen som går under kallenavnet Biffen kalt Danskepølsa av Benny stjeler pengene. Når Egon prøver å stjele dem tilbake igjen, blir han belønnet med et nytt opphold bak murene. Etter en tid på Botsen har Egon en ny og genial plan klar. Med sin store forkjærlighet for timing og tilrettelegging retter han denne gangen blikket mot en av landets mest velsmurte og solide institusjoner: NSB.

Egons frastjålne millioner er nemlig byttet inn i gullbarrer av noen multinasjonale slyngler, og barrene må fraktes med tog. Oppe i alle viderverdighetene finner vi Dynamitt-Harry tilbake i god, gammel sprengningsform.

Episode Olsenbanden og Dynamitt

Når han attpåtil forviller seg opp i et lokomotiv som løper løpsk for ham, må det jo ende galt! Dette er den åttende filmen i serien om Olsenbanden, og den første der vi treffer Øivind Blunck i rollen som Holm. Olsenbanden og Data-Harry sprenger verdensbanken. Knut Bohwim, 1978 Egon er atter bak murene, denne gang etter et mislykket kupp på Stortinget — og atter fødes en ny plan. En korrupt diplomat har på ulovlig vis ervervet seg 10 millioner dollar på salg av subsidiert fjellsmør til utlandet.

Disse pengene skal «vaskes rene» i den norske avdelingen av Verdensbanken. Egon regner med å få kloa i dem før de kommer så langt. Dette blir nok en utfordring som Egon må finne en løsning på i den evige jakten på rikdom og lykke. Dette er den niende filmen i serien om Olsenbanden. Olsenbanden og Dynamitt-Harry mot nye høyder.

Knut Bohwim, 1979 Snipp-snapp-snute — så var oljeeventyret ute. Ja, så forferdelig kunne det ha gått hvis ikke Olsenbanden hadde opptrådt på arenaen! Den veide nesten femti kilo, og gapet — jeg fryser nedover ryggen når jeg tenker på det.

Og den scenen måtte tas åtte ganger, altså halvannen time. Bikkja ble mer og mer nervøs, og jeg venta på at den skulle glefse til. Dagen før hadde den bitt en kar i armen.

Men det gikk bra, bortsett fra at Arve Opsahl fikk latterkrampe. Han forteller også at hundeeieren skrøt uhemmet av schæferen sin, og hvordan den kvelden før hadde bitt en kar i armen. Da Arve Opsahl og Sverre Holm hørte dette, ble også de skeptiske før opptak.

Siden de hadde hørt hunden gikk etter armene, løp de med hender og skuldre så høyt som mulig når de ble jaget av hunden under opptak.

Kan bli styrtrike

Scenen ble tatt opp på Mengshol fergeleie på Hedmark-siden av Mjøsa, nokså rett vis-a-vis Gjøvik på «ændre sia». Knut Bohwim forteller om hastverk med å få scenen ferdig; i Oslo var det gjort klar for avslutningsfest — Så det gikk litt fort, ja. Det er jo en dukke som sitter bak rattet.

Men tror du ikke den dukka hadde på seg Hermansens dress — og den var ikke billig! Vi glemte rett og slett å kle av den før bilen ble sendt rett ut i vannet, forteller Bohwim.

Best pris på Olsenbanden og Dynamitt

At scenen i det hele tatt ble tatt opp ved Mengshol, var en ren nødløsning. Scenen skulle ifølge planen vært tatt opp på ferga Drøbak — Storesand på Hurumlandet som i 2000 ble erstattet av Oslofjordtunnelen.

Men denne ferga ble innstilt i det aktuelle tidsrommet og opptaket måtte flyttes i siste liten. Det tok nemlig lang tid før noen fant den, men i mai 2017 skjedde det. Dykkerne Christer Norli Svenningsen og Geir-Inge Fjeld Jacobsen hadde skaffet seg noe nytt utstyr som satte dem i 13 Plakaten til den fransk-dubbede versjonen av Operasjon Egon: 3 Corniauds en vadrouille «Tre duster langs veien», sånn omtrent.

Bilen fra Olsenbanden på Mjøsas bunn. Der har den ligget i nærmere 50 år. Og sannelig: «Et sted» på nær 70 meters dyp utenfor Mengshol fergested, et stykke ned i mudderet og temmelig ramponert, lå Hermansens Opel Kaptein! En kampestein hadde riktignok knust kupetaket og panseret var borte; den som husker scenen, kan ha registrert at panseret spratt opp da bilen tok vannet med et gedigent plask.

Vi både fotograferte og filmet, og det viste seg at interessen for funnet var helt upåklagelig. Lokalpressa her måtte svare på haugevis av henvendelser, fra inn- og utland. Til Egons store forskrekkelse er de to kompanjongene blitt så avhengige av lønnsslippen at de ikke engang lar seg overtale når sjefen forsikrer om at "han har en plan". Egon redder gutta Etter at Egon redder Benny og Kjell fra politiets klør, blir de mer vennlig stemt. Kontanter er snart avlegs med det inflasjonstempoet vi har.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok Quotes. Olsenbanden og Dynamitt-Harry 1970 Olsenbanden tar gull 1972 Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok 1973 Olsenbanden møter Kongen og Knekten 1974 Olsenbandens siste bedrifter 1975 Olsenbanden for full musikk 1976 Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet 1977 Olsenbanden og Data-Harry sprenger verdensbanken 1978 Olsenbanden mot nye høyder 1979 Olsenbanden gir seg With the help of a corrupt diplomat the Olsen Gang plans to rob the World Bank, with the re-schooled dynamite Harry, now a computer expert.

Egon Olsen and his gang is about to commit their biggest heist - stealing 6 millions from an under cover operation at a freight company, which the police also follows closely. Den er instrueret af Ove Kant.

Directed by Knut Bohwim. Pål Johannessen born July 19, 1959 is a Norwegian former child actor.. Add the first question. Olsenbanden og Dynamitt-Harry er en norsk film, som havde premiere den 10. A formerly respected oil company man wants to sell company secrets to a foreign company for 100 million German mark. Olsen-banden og Dynamitt-Harry There are no approved quotes yet for this movie. Olsenbanden og Dynamitt-Harry mot nye høyder er en norsk film fra 1979.

Pictures provided by: Lateef. Denne gang vil Egon ikke ud af fængslet.

Olsenbanden og dynamitt Harry går amok. Vhs australiaenred.com

The worst is not the police, since Dynamite Harry is near in his helicopter. Og hvem kjenner til dette? Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet 1977 cast and crew credits, including actors, actresses, directors, writers and more.

Olsen-banden og Dynamitt-Harry, Movie, 1970. The safe is both guarded by alarm and the company gorillas. Written by The Olsen Gang is robbed in Spain for the millions from their last coup.

Episode Olsenbanden og Dynamitt

Egon Olsen has been behind bars for some time, but that hasn't stopped the criminal mastermind from making a plan - a plan to steal a very valuable golden statue, and never to fall behind See full summary». You must be a registered user to use the IMDb rating plugin. Search for "Olsen-banden og Dynamitt-Harry" on Amazon. He is most famous for the role of Basse in the Norwegian Olsenbanden films, though he started off in the film The African in 1966.

Check out our gallery of the 2021 Oscar nominees in the leading and supporting acting categories, as the characters they so brilliantly played and in real life. Logged in users can submit quotes. Og i tredje filmen på rad møter vi også Harald Heide-Steen Junior på rollelisten, denne gangen er hans innslag som Dynamitt Harry ikke er like minneverdig som forrige gang da vi ble kjent med den forfyllede Harry.

Han er rett og slett ikke like morsom når han er edru. Og selv om han er litt sitt gamle jeg, er det liksom ikke nok til å redde inntrykket. Som vanlig er også Aud Schønemann på plass og også Sverre Wilberg som Hermansen etter en films pause.

Alt er greit på rollelisten, men uten de store overraskelsene i birollene som skuffer litt.

Knut Bohwim er nok en gang tilbake i regissørstolen. Der han har vist at han hører hjemme når Olsenbanden skal lages. Dette er ikke hans beste film til nå i rekken, men bedre enn hans forrige.

Olsenbanden alle 13 filmene! NFK

Det er derfor gledelig å se at trenden peker oppover. Det er tøft å ha så klokketro på filmene og konseptet, selv om ikke kritikerne bakker dette opp. I form av manglende økonomisk støtte måtte han pantsette både hus og hjem for å lage denne folkeunderholdningen. Heldigvis for ham skuffet ikke publikum.

Og hus og hjem ble reddet fram til neste film.

OLSENBANDEN OG DYNAMITT HARRY GÅR AMOK Relaterte emner

Del Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Nok en gang er det klart for uforpliktende moro med likelig fordelt inkompetanse på begge sider av loven. Mislykket brekk I det filmen starter, tabber banden seg ut under et brekk i Oslo-kinoen Colosseum. Kjell og Benny kommer seg unna, men Egon må på Botsen igjen. Grunnen til det er at Kjell og Benny har skaffet seg hederlig arbeid, i kolonialbutikken til Bennys kommende svigerfar. Til Egons store forskrekkelse er de to kompanjongene blitt så avhengige av lønnsslippen at de ikke engang lar seg overtale når sjefen forsikrer om at "han har en plan".

Olsenbanden Og Dynamitt Harry Går Amok
OLSENBANDEN OG DYNAMITT HARRY GÅR AMOK Kommentarer:
Redaktør på Olsenbanden og dynamitt harry går amok
Jonsson fra Bergen
Jeg nyter rapporterer norske nyheter veldig. Se min andre innlegg. jeg liker Brettspiele.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net