Rekkeviddetest Elbil

  1. Mer om
Rekkeviddetest Elbil

Rekkeviddetest Elbil ValgtDenne testen er først og fremst en indikasjon på hvordan bilene leverer sammenliknet med den oppgitte rekkevidden i reklamen (WLTP Tesla Model 3 LR (2021) kjører lengst i NAF og Motors rekkeviddetest, og flere konkurrenter nå tetter forspranget elbil-produsenten har hatt i årevis PODKAST: Elbil lengst rekkevidde. NAFs rekkeviddetest avslører hvilke elbiler som er mest energieffektive. Dette er bilene som kjører lengst BMWs nye elbil IX3 kom best ut i NAFs nye rekkeviddetest. NAF gjennomfører to ganger i året en stor rekkeviddetest av elbiler biler var med i sommertesten. Tre av dem gikk kortere enn WLTP. Tesla Model 3 LR gikk lengst, ikke overraskende

Da hybridbiler også kan kjøre på vanlig drivstoff, risikerer du ikke at bilen stopper når den går tom for strøm.

Vår anbefaling er å kjøpe en hybrid som minimum kan dekke kjørebehovet på en hverdag i årets varmere måneder. Forhold som påvirker rekkevidde Lave temperaturer vinterstid og kjøring i oppoverbakke er de største synderne når det kommer til å redusere rekkevidden du har tilgjengelig.

Råkjøring og kraftig akselerasjon med mye gass og brems reduserer også rekkevidden. Dette er den fjerde rekkeviddetesten NAF og Motor gjennomfører. Skodaen traff på WLTP-rekkevidden.

Det lover godt for de som trenger både rekkevidde, plass og hengerfeste, sier NAF-rådgiveren. Model 3 Long Range stoppet først på 655 kilometer.

PODKAST: Elbil lengst rekkevidde

BMW IX3 kommer helt klart best ut i denne testen. Den kjører 441 km som bare er 18 kilometer kortere enn den oppgitte rekkevidden.

Last ned også: Naf test elbil

Den er stor, tung og firkantet, men den går likevel veldig langt. Imponerende, sier journalist Øivind Monn-Iversen i bladet Motor.

Elbil test

BMW IX3 lader også opp raskt; 10-80 prosent på 37 minutter. Noe så enkelt som en takboks på bilen kan øke strømforbruket ditt med 10 til 20 prosent, forklarer hun.

NAF mener bilbransjen må skjerpe seg. Berve er ansvarlig for gjennomføringen av NAFs store rekkeviddetest, hvor TV 2 hjelper deg har med egen sjåfør og har fulgt løpet fra start til slutt.

Ruten går videre nordover på riksvei 4 til Gjøvik. Så E6 videre til Lillehammer, Vinstra og Dombås.

Her er rekkevidde

Deretter klatrer bilene med lengst rekkevidde opp på fjellet. Temperaturen på testdagen var mellom - 3 og 10 grader og det var sol og bare veier. Han er vi fullt klar over at mange av foreningens medlemmer ønsker seg tilhengerfeste på sin neste elbil. Foto: Elbilforeningen Tre aktuelle modeller Frem til ganske nylig var Tesla X den eneste elbilen som var godkjent til å trekke tung last. Den har tilhengervekt på 2 250 kilo.

Det betyr at også disse har kapasitet til å trekke ei campingvogn. Batteristørrelse, aerodynamikk og kjøremønster avgjør i stor grad rekkevidden på elbilene.

Her er elbilene som kan trekke… Norges CaravanBransjeforbund

Campingvogn bidrar til økt vekt og dermed høyere forbruk per mil. Testresultatene det henvises til nedenfor er likevel aktuelle. Denne elbilen har en oppgitt rekkevidde på 311 kilometer etter den oppgraderte batteripakken. I vintertesten endte modellen opp på 279,3 kilometer. Modellen omtales som en «multikunstner med stayer-evner».

REKKEVIDDETEST ELBIL Relaterte emner

Stor rekkeviddetest: Så langt går elbilene egentlig på sommeren NAF gjennomfører to ganger i året en stor rekkeviddetest av elbiler, for å sjekke oppgitt rekkevidde opp mot det faktiske forbruket - under like forhold. Nå er tallene for sommertesten 2021 klar: 20 biler var med i testen, hvorav tre biler klarte ikke oppgitt rekkevidde: I fjor var det kompaktbilenes år blant elbilene. Det lover godt for de som trenger både rekkevidde, plass og hengerfeste, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding. Topp og bunn Bilen som gikk klart lengst sammenlignet med oppgitt rekkevidde var BMWs nye iX3: Elbilen fra BMW har også et forbruk som ingen andre biler av denne størrelsen klarer. Den bruker mindre strøm per kilometer enn langt mindre og lettere biler, sier Sødal. De tre bilene som ikke klarte egne løfter var: Polestar 2 manglet tre kilometer for å nå rekkevidden som står i salgsmateriellet Citroën ë-C4 manglet fem kilometer.

Rekkeviddetest Elbil
REKKEVIDDETEST ELBIL Kommentarer:
Forfatter om Rekkeviddetest elbil
Strømme fra Mo i Rana
jeg elsker lese om Norge gledelig. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Magie.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net