Nrk Hørespill Snøsøsteren

  1. Mer om
Nrk Hørespill Snøsøsteren

Nrk Hørespill Snøsøsteren BevissthetSnøsøsteren - hørespillserie for hele familien basert på boken til Maja Lunde. Julian synes julaften er den beste dagen i året Julian har ikke vært snill med Hedvig. Han angrer skikkelig og vil be om unnskyldning. Men hvor er Hedvig blitt av? Huset hennes er ikke det NRK Radioteatret: Hør Snøsøsteren. Hørespillserien er basert på boken til Maja Lunde. Del på Facebook Del på Twitter Del på epost Et perfekt avbrekk for hele familien i julestria. Hør bestselgerboken fra Maja Lunde i NRKs omtale: Snøsøsteren - hørespillserie for hele familien basert på boken til Maja Lunde. Julian synes julaften er den beste dagen i året

Fryktelig trist Suksessen med «Snøsøsteren» er overraskende også fordi boka langt fra er lys og lett. Historien handler om ti år gamle Julian, som har bursdag på julaften. Men dette året falt det en svart skygge over julefeiringen, etter at Julians storesøster døde. Boka antyder depresjon og spiseforstyrrelser.

Snøsøsteren

Den starter med at Julian møter den livsglade jenta Hedvig, som gjennom bokas 24 kapitler viser vei gjennom sorg til juleglede, med et julemysterium innbakt i handlingen. For å få det store lyset, måtte vi inn i mørket, sier Maja Lunde. Besteforeldre dør, eller foreldre skiller seg. Jeg syns det var fint å kunne behandle julas savn gjennom denne historien, sier Lisa Aisato.

Saken fortsetter under illustrasjonene. Foto: Christian Fougner Klaus Hagerup mottok Brages ærespris tidligere i november og jobbet i hele høst med en ny bok på tross av den alvorlige kreftsykdommen.

Nrk Radio Super

Klaus Hagerup har gjennom hele forfatterskapet laget mye litteratur og tekster for barn og ungdom. En av hans siste, større suksesser var manuset til julekalenderen «Snøfall» på NRK, som denne høsten også er blitt teaterstykke. Her skrev han manus sammen med døtrene Hanne og Hilde. Andersens fortellinger og barne-tv-serier som Snøfall. Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 11 år. For eksempel må Lilja gå ut i den mørke skogen som hun er opplært til at man skal vokte seg for.

Hun må med andre ord møte sine egne skyggesider, sin egen frykt.

Det klokeste grepet Maja Lunde gjør som forfatter av boka, er at hun bruker slike kjente bilder uten at hun hopper rett til konklusjonen. Det betyr ikke at du skal være for snar med å tilgi, heller. Når Lilja finner ut hva som har skjedd med sola, venter en prosess med mange stadier for å finne ut hva som må til for å forandre situasjonen. På spørsmål som reiser seg, om skyld og forsoning, gir heller ikke boka entydige svar. Det er godt gjort å synliggjøre slike relasjonelle og psykologiske prosesser på en enkel, men ikke forenklende, måte for barn.

Foto: Sturlason Lilja i «Solvokteren» bor på et sted der det alltid regner, og der sola aldri skinner. Foto: Kagge Lisa Aisato.

Foto: Kagge Visuelt gjennomført Bildene i Solvokteren er også en vesentlig del av fortellingen. Lisa Aisato maler fram Lilja på en måte som gjør henne til en person å bli glad i.

Også de andre karakterene framstilles med varme. Bildene er nokså detaljerte og forseggjorte. I serien «Advent — Hva er jul for deg? I to av episodene ser vi nøyere på kystjula, med innspillingslokaler i Teaterfabrikken i Ålesund.

Snøsøsteren oversatt

De to andre episodene spilles inn på Maihaugen i Lillehammer. Der er det innlandsjula som står mer i fokus. I løpet av de fire episodene skal vi snakke om juledekor, medmenneskelighet, juletradisjoner gjennom tidene og det å lage nye og egne juletradisjoner. Aurora i dokumentaren «En gang Aurora».

Amalie av Ternevåg av Tor Edvin Dahl

Vi er tett på en artist som prøver å finne ut av hvem hun er, og som prøver å holde fast i seg selv i en tøff og kommersiell bransje. Dagsrevyen 60 år Lørdag 15. Feiringen sendes direkte på NRK1.

Festaftenen starter med «Vorspiel» fra klokken 18. Illustrasjonsbilde av Lisa Aisato fra boka «Snøsøsteren». Snøsøsteren på radio I denne hørespillserien for hele familien får vi høre julefortellingen om Julian, basert på bestselgerboka «Snøsøsteren» av forfatteren Maja Lunde.

Julian synes julaften er den beste dagen i året.

NRK HØRESPILL SNØSØSTEREN Relaterte emner

Konseptet har vist seg populært blant voksne. Leserne har slukt unna Ali Smiths romaner med samme utgangspunkt, og Knausgårds fire bøker knyttet til sesongene. Rammen er fin, og også her fungerer det godt. Første bok i Lunde og Aisatos prosjekt het Snøsøsteren. Julefortellingen kom i 2018, og ble en stor salgssuksess. Selv om vi befinner oss midt i mørkeste høsten, er vårboken gitt ut nå. Kanskje skyldes det koronaforsinkelser, det vet jeg ikke.

Nrk Hørespill Snøsøsteren
NRK HØRESPILL SNØSØSTEREN Kommentarer:
Forfatter på Nrk hørespill snøsøsteren
Larsson fra Hamar
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Geisterjagd. jeg er glad i lese romaner lokkende.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net