Næringsinnhold Søtpotet

  1. Mer om
Næringsinnhold Søtpotet

Næringsinnhold Søtpotet ForundretSøtpotet er en rotgrønnsak som tilhører vindelfamilien. Den ligner på potet, men tilhører ikke samme familie. Søtpoteten er avlang og ofte større enn poteten, med rødrosa eller hvitt skall, og hvitt eller gult fruktkjøtt. Den tilberedes på samme Alle elsker søtpotet, for smaken er så god. Denne herlige grønnsaken byr nemlig på en nydelig Den flotte fargen skyldes at søtpoteten er I motsetning til vanlige poteter, så stiger ikke blodsukkeret. Og en middels stor søtpotet inneholder bare 117 kalorier Søtpotet har lang holdbarhet og kan oppbevares i flere måneder under ideelle temperaturer og luftfuktighet. Næringsinnhold i 100 gram spiselig Næringsstoffinnholdet i vanlig lagringspotet kokt med skall, og søtpotet kokt med skall, er omtrent det samme. Ifølge Matvaretabellen inneholder

Forbruket av søtpoteter har eksplodert i løpet bare få år. For bare ti år siden var det få nordmenn som hadde smakt søtpotet, ifølge Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama.

Nudler Bokhvete Søtpotet g

Søtpotetoppskriften tok helt av, og dermed fikk nordmenn øynene opp for søtpotet, sier Gulbrandsen til Matkontrollen. Fra et salg på rundt 150 tonn i året selger nå Bama godt over 2500 tonn.

Salat med dampet Bimi® brokkoli, pancetta, chevre og valnøtter Prøv en super oppskrift Hvitløk Hvitløk stimulerer immunsystemet og kan redusere kolesterol og blodtrykk. Det er en god antiviral og hjelper kroppen til å skille ut avfallsstoffer.

Den er best rå eller lett behandlet.

Samtidig påpeker hun at alle må huske på at den sunneste maten er den som er minst behandlet. Her er næringsinnholdet i McDonald's pommes frites per porsjon. Kilde: Matvaretabellen 2015 Karbohydratinnholdet er ganske likt i potet og søtpotet, men type karbohydrat er noe ulikt.

Biffsnadder med søtpotet

Hun forteller videre at søtpotet ikke må forveksles med potet. Botanisk sett kommer de fra to ulike typer plante.

Har du lest dette? Klementin næringsinnhold

En 124 gram g porsjon moste søtpotet, eller rundt en halv kopp, vil gi om lag 2,5 g fiber. Lær om de beste matvarene for diabetes her.

Derfor bør du prøve søtpotet

Dagens retningslinjer anbefaler at voksne spiser 4,700 mg kalium per dag. Få flere tips om mat til lavere blodtrykk her. Dette er en plante som pigment som fungerer som en kraftig antioksidant i kroppen. Beta-karoten er også et provitamin.

NÆRINGSINNHOLD SØTPOTET Relaterte emner

Konklusjon: Hva er søtpotet? Til tross for navnet er søtpoteten mer som en gulrot enn en potet. Botanisk sett tilhører den vindelfamilien, mens den vanlige poteten tilhører søtvierfamilien. Utseendemessig er søtpoteten avlang i formen og kan bli opptil 5 kilo tung. Det er oppdaget omtrent 400 varianter, der noen har oransje fruktkjøtt mens andre har hvitt fruktkjøtt.

NÆRINGSINNHOLD SØTPOTET Kommentarer:
Rapportert den Næringsinnhold søtpotet
Helle fra Gjøvik
jeg er glad i dele interessante nyheter voldelig. Vennligst sjekk min andre innlegg. jeg liker schleudern.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net