Adoptionens Pris Dokumentar

  1. Mer om
Adoptionens Pris Dokumentar

Adoptionens Pris Dokumentar PorteføljeEtter at dansk TV 2 i november sendte dokumentaren "Adoptionens pris", om den fire år gamle jenten Masho som ble adoptert til Danmark fra Dokumentaren «Adoptionens pris» følger også danske Henriette og Gert, et ektepar i midten av 40-årene som har kjempet for å få barn i syv år Dokumentaren "For børnenes skyld" bliver vist på TV2 i 2009. Her møder vi for første gang Henriette og Gert fra holbæk, der i mange år har Kategorier: Dokumentar og fakta, dokumentar, etiopia, fattigdom, adopsjon A-C børnhjælp om tv2 dokumentaren "Mercy Mercy - Adoptionens pris". Explore ideas on Pinterest. Home Decor · Gardening · DIY and Crafts · Architecture · Art

Det låter bara fint på TV och på papper i tidningar. Men du skall känna igen dem efter deras frukt - står det i Bibeln.

kan dere ikke bare adoptere?»

För att det är helt annan saga vad som står det i soc. Och jag tycker att media bör intervjua offren vid sådana fall. Offren berättar mest trovärdigt. Oriana Cottard: Det kan man verkligen fråga sig? Jag har undrat länge nog nu hur mår alla dessa som jobbar inom dessa miljöer egentligen? Vad har de för förflyttet egen? De måste häeligt talat må riktigt dåligt för att gömma sig bakom deras poster o utöva sin hat o hämnd på andra helt oskyldiga såsom de gör!!! Tryggve Emstedt: Bra Kerstin mera av den varan Socialtjänsten är ofta förfärlig INte minst märkte jag det i dag vid en muntlig förhandling i Kammarrrätten men det slår aldrig fel, Soctjänsten kränker den enskilde så ofta och väldigt sällan är det bra och passande hjälp man ger.

Phie Ambo Paqle

Ola Eriksson: Allting rullar bara på så länge man siktar på reformering av systemet. Samma gamla pedofiler, samma gamla psykopater och brottslingar, en del tycker tydligen att brottslingarna behöver en revanch i ett reformerat system. Notera, om barnen får komma hem trots allt, så ligger ändå huvudproblematiken i att systemet låter brottslingar gå ansvarsfria.

Du vil kanskje like: Teppe 2x3 meter

Har någon inom fosterbarnsindustrin någonsin hamnat i fängelse? Orsak: systemet är brottsligt, och bara brottslingar passar i systemet. Börjar inte snart alla fatta varför nyexaminerade från socialhögskolan säger upp sig eller blir avskedade?

Mariyka Tomova-Kallmyr: Absolut korrekt, herr Eriksson!

Du har helt rett i at det å bli adopsjonsforeldre ikke er gjort i en fei. Vi har deltatt på kurs, der vi har fått innblikk i barnas tilværelse på barnehjem, tilknytningsproblematikk og en lang rekke andre relevante problemstillinger. Vi har vært igjennom en lang og grundig godkjennelsesprosess gjennom mange hjemmebesøk og inngående samtaler om alt fra eget liv til samfunnsmessige og etiske problemstillinger.

Masho er i dag 9 år gammel, og hun ser sine forældre hver 14. Adoptionens pris møder voldsom opmærksomhed Amnesty International mener, at DanAdopt har lokket den afrikanske familie til at bortadoptere deres børn.

Jurist Claus Juul fra Amnesty er rystet over filmen, og han mener, at sagen er en klar overtrædelse af FN's Børnekonventionen. Organisationen DanAdopt skriver i en pressemeddelelse: "Det er DanAdopts klare holdning, at filmen Adoptionens Pris på ingen måder er repræsentativ for international adoptionsformidling i Danmark. Jo hun som elsker barnet sitt betingelsesløst og stiller opp for det på alle områder.

Jeg tror ikke denne saken er representativ for hvordan adopsjon foegår. Men det er åpenbart flere adopsjoner enn denne som har foregått på denne måten. Om så bare et marginalt mindretall. Hadde ikke kamera vært der ville alt barna visste om egen fortid vært at «foreldrene var døende av Aids». Adopsjonene fra Etiopia er selvsagt ikke stoppet for alltid, bare til DanAdopt rydder opp i systemet.

Men så du den helt ferske danske kjennelsen link i innlegget om at barna har rett til kontakt med biologiske foreldre også etter en adopsjon?

Det er jo veldig annerledes fra hvordan vi vanligvis tenker rundt en adopsjon. Hva synes du som mor om et slikt krav? Selv er jeg usikker. Så lenge det er barnets rett til kontakt på egne premisser og ikke bio-foreldres rett til kontakt er det kanskje mest en bra ting? Når det gjelder det biologiske prinsipp følger jeg, som deg spent med i debatten og ser med glede at det ser ut som om prinsippet skal endres til et tilknytningsfremmende prinsipp.

At adoptivbarn klarer seg bedre enn fosterbarn er ingen overraskelse. Fosterbarna er jo i snitt veldig mye eldre enn adoptivbarna når de flytter fra hjemmet. Det er ikke uvanlig å ha «vært i systemet» i i 10 år før omsorgsovertakelse finner sted.

Og når det gjelder hvem som er mamma er min definisjon lik som din: Det er den som elsker barnet betingelsesløst og som stiller opp for det på alle områder. Hverken jus eller hvem som har født deg kan trumfe det. Feigt kanskje, men dette gjorde meg usigelig trist. En mamma for meg har egentlig ikke så mye med biologi å gjøre. Det er den som har hatt ansvar og omsorg og vært der til beste for barnet.

Jeg blir alltid provoser av programmer som Tore på sporet og andre der adopterte skal finne sine «ekte foreldre» for å «finne seg selv og røttene sine» Mulig jeg har liten innlevelsesevne, men jeg fatter ikke hvordan du kan føle tilhørighet til noe og noen du aldri har møtt..

Var smertefull, men er glad jeg gjorde det selv om jeg gråt allered etter 3 minutter At det «er den som har hatt ansvar og omsorg og vært der til beste for barnet. Problemet er at slike programmer som «Tore på sporet» får omverdenen til å tro at det er det å finne «røttene» sine som er det normale.

Takk for at du setter fokus på at adopsjon heller ikke er uproblematisk. Jeg er ikke helt sikker på om jeg liker at man setter de forskjellige måtene få barn opp mot hverandre, det er ikke sånn at surrogati blir mindre etisk betenkelig fordi om adopsjon også er problematisk.

Jeg har ikke fått sett denne dokumentaren bor i utlandet men er ikke sikker på om jeg hadde orket om jeg hadde kunnet heller. Jeg håper at historien som fortelles er et av ytterpunktene, men jeg har venner som har gjennomgått en gjennomsnittlig og vellykka adopsjonsprosess, men allikevel opplevd det som problematisk.

Fridthjof Film

De hadde som utgangspunkt at de ønsket å adoptere fordi de opplevde det som mer meningsfullt å ta ansvaret for et barn som var alene i verden enn å få et hjemmelaget ett, men fikk tildelt et barn som hadde en mor, men måtte oppgi sitt barn pga fattigdom. De tenkte mye på hva som kunne ha vært om alle de pengene adopsjonsprosessen kosta, isteden hadde gått til den mammaen så hun kunne beholdt barnet sitt selv. Så i steden for å hjelpe et foreldreløst barn, satt de igjen med en gnagende følelse av å ha kjøpt et barn.

Jeg tror det er viktig å skille mellom de barna som kommer når de er spedbarn under året kanskje? For meg, som kom da jeg var så liten, er mamma og pappa, mamma og pappa. Jeg kjenner jeg blir litt provosert over at dere kaller mine foreldre altså, foreldrene til et barn som er adoptert for «adoptivforeldre», men det har vel med settingen å gjøre, håper jeg. Selv tror jeg det er viktig for et barn å vite hvem som er foreldrene juridisk sett.

Dette har noe med at barn, både adopterte og egnefødte, har et veldig behov for trygghet. Egnefødte barn vet at de ikke kan «dyttes inn igjen» og adopterte barn vet at de ikke kan sendes tilbake fordi de juridisk sett er norske. De har foreldrenes etternavn, norsk pass og er norske pr. I tillegg er selvfølgelig også omsorg og kjærlighet viktig, men jeg tror ikke vi skal kimse av det juridiske oppe i dette.

Når man adopterer et barn, så må man regne med at dette barnet kommer med bagasje. Ved middagsbordet ser jo jenta vettskremt ut, og de overkjører henne fullstendig. Jeg har bare lyst til å holde rundt henne, gi henne masse kjærlighet, være varsom så hun føler seg trygg, og gi henne rom.

Et første steg på veien i en slik debatt bør etter min vurdering være å erkjenne at adopsjon handler om at foreldre har et høyst legitimt og forståelig ønske om et barn, ikke at barn trenger foreldre. Mennesker vi også På Kvinnedagen, åttende mars i år deltok jeg på en paneldebatt under tittelen "Er det en menneskerett å kjenne sitt biologiske opphav".

Flere av oss adopterte deltok aktivt i diskusjonen, noe som nok kom overraskende på arrangøren. Vi satt nok igjen med et inntrykk av at ingen hadde tenkt at vi adopterte var mennesker av kjøtt, blod og et intakt følelsesliv.

Det er ikke barnets ansvar å gjøre foreldrene lykkelige

Vårt biologiske opphav Selv om langt fra alle adopterte har behov for å finne ut av sitt biologiske opphav, er det vår soleklare rett at muligheten er der. Ikke bare skal den muligheten være der for oss adopterte, men også for våre etterkommere.

En endring av Adopsjonsloven som gjør dette mulig er for øvrig et krav fra oss nå når "Lov om adopsjon" skal gjennomgås i sin helhet og revideres. En annen hyppig forekommende debatt i Norge, er debatten om "Det biologiske prinsipp". I forslaget til ny barnelov foreslås det at det må bli lettere å tvangsadoptere bort barn der de biologiske foreldrene viser seg ikke å kunne ivareta "barnets beste".

ADOPTIONENS PRIS DOKUMENTAR Relaterte emner

Jenta bor i dag på et barnehjem. Foto: Fra filmen To etiopiske barn har skapt en hissig debatt i Danmark. Vi gjør klokt i å følge med. Kommentar Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. I en støvete landsby i Etiopia leker den fire år gamle Masho og lillebroren Roba med foreldre, søsken og venner rundt seg.

ADOPTIONENS PRIS DOKUMENTAR Kommentarer:
Forfatter om Adoptionens pris dokumentar
Winther fra Hermansverk
jeg liker lese bøker forgjeves. Anmeldelse min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Kunstpool.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net