Mørk Avføring

  1. Mer om
Mørk Avføring

Mørk Avføring FordiSvart eller helt mørk avføring som er tjæreaktig og lukter vondt, skyldes som regel melena, og bør sjekkes av lege med en gang Svart avføring kan være tegn på blod. Avføringen kan også bli svart av enkelte matvarer eller medisiner Både blåbær, rødvin og jerntabletter kan farge avføringen nesten svart. Men hvis avføringen er seigtflytende og svart som tjære Det kan komme fra tykktarmen eller tynntarmen, og dersom blodet Størrelse, form og farge kan ha mye å si. AVFØRING: Visste du at både formen

Dette kan gi gulsott. Hvit avføring kan også være symptom på andre problemer så kontakt lege. Hvis tilstanden ikke behandles kan den utvikle seg videre slik at produksjonen av røde blodceller blir lavere og til slutt kan hemoglobinverdien blodprosenten synke. Når hemoglobinverdien er lav på grunn av tomme jernlagre kalles det jernmangelanemi. Lang og tynn De fleste får før eller senere øye på en slangelignende bæsj i skålen.

Passasjen som slipper avføringen ned i endetarmen kan være spent, og lage en lang, tynn bæsj.

Avføring, Kosthold Disse endringene i avføringen din må du være obs på

Men hvis dette vedvarer, kan det tyde på tykktarmskreft. Øk fiberinntaket, spesielt fra kokte hele korn som brun ris, hirse og quinoa. Det kan også være bra med probiotiske bakterier. Rester av mat Noen matsorter inneholder fibre som kroppen mangler enzymer til å bryte ned.

Hjelp… Hva forteller avføringen om hundens helse? Farm Food

Finnes blant annet i det ytre skallet på maiskorn, og er grunnen til at disse kommer ut omtrent som de gikk inn. Ufordøyd mat er generelt ikke noe problem med mindre det kommer i forbindelse med vedvarende diaré og vekttap. Diaré Skyldes ofte virusinfeksjoner, matforgiftning eller bakterier. Symptomer på diaré Løs, ofte vanntynn og hyppig avføring er det vanligste symptomet.

Hva betyr fargen på avføring?

Hyppighet er dels avhengig av inntak av mat og drikke. Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste.

Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret dehydrert. Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré.

Det kan gjøre deg sliten, søvnig og i verste fall gi bevissthetstap og død. Iron kosttilskudd og medisiner som inneholder vismut subsalicylate, en vanlig ingrediens i anti-diaré medisiner, kan også slå avføringen mørk eller svart.

10 ulike ting avføringen kan si om helsen din Kry

Mørk avføring ikke knyttet til bestemte matvarer eller medisiner kan være mer bekymringsfullt og kan være en indikator på blødning et sted i fordøyelsessystemet. Nødvendige Vi bruker de nødvendige Informasjonskapslene for at nettstedet skal fungere. Dette kan skade tarmen. Avføringen kan være grønn innimellom, uten at det betyr at noe er galt. Vanlige årsaker: Overproduksjon.

NY11 Avføring, Mørk Farget

Derfor kan det være lurt å ta en titt i doskålen etter du har gjort ditt fornødne. Vi har snakket med både en lege og en ernæringsfysiolog, som vil gi deg en kort innføring i avføring.

Både kostholdets sammensetning og helsetilstanden din har betydning for hvordan avføringen blir. Ideelt sett bør du ha avføring én gang om dagen, sier klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite, ved Haukeland universitetssykehus og Ravneberghaugen Rehabilitetssenter.

Les også: Her er reglene for når du har rett på sykemelding Dette er normal avføring - De vanligste typene er pølseformet avføring med glatte eller ujevne kanter, sier overlege Trygve Hausken ved Gastroseksjonen og Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage-tarmsykdommer, medisinsk avdeling, på Haukeland Universitetssykehus, til Lommelegen.

Marcus Følling Lund, allmennlege hos Eyr-legene på mobil, sier at det er vanlig at det veksler litt mellom fast og løs avføring, og du trenger ikke bekymre deg med mindre du ser en endring over tid.

MØRK AVFØRING Relaterte emner

Få tilgang på artikkelen om dette temaet fra Legehandboka. Referanselisten for dette dokumentet vises nedenfor. Alarm symptoms and identification of non-cancer diagnoses in primary care: cohort study. BMJ 2009; 339: b3094. Colonoscopic evaluation of minimal rectal bleeding in average-risk patients for colorectal cancer.

MØRK AVFØRING Kommentarer:
Redaktør på Mørk avføring
Bratland fra Stavanger
Se min andre innlegg. jeg liker Kenpō. jeg liker rapporterer norske nyheter skremmende.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net