Måle Internetthastigheten

  1. Mer om
Måle Internetthastigheten

Måle Internetthastigheten nedlastingHastighetstesten måler rett og slett tiden det tar å laste ned en relativt stor som kan benytte seg av internetthastigheten din i en eller annen grad Slik måler vi din nettlinje. Ved å laste ned så mye data vi klarer på 10 sekunder finner vi hastigheten på ditt bredbånd. Tjenesten fungerer for alle typer viser historien av dine egne målinger Gjør en «speedtest» og mål om du får internetthastigheten du betaler for. Rask nettlinje er viktig enten du sitter på 4G, fiber-, kabel- eller DSL-nettet Med god hastighet på nettet blir alle fornøyde. Synes du nettet har blitt for tregt? Eller er dere mange på nett samtidig

Ustabilt internett skyldes svært ofte at bedriften har utdatert nettverksutstyr eller kabler.

Mål din internetthastighet

Ping eller forsinkelse er en betegnelse på forsinkelsen til et signal på grunn av tiden signalet bruker for å komme frem til destinasjonen.

I denne sammenhengen uttrykker det tiden en datapakke bruker på å fullføre sin rundtur over nettverket og bekreftelsen fra serveren om at datapakken ble mottatt.

Som en tidsverdi betegnes den som sådan, oftest i millisekunder ms. Det er en verdi for responsen til forbindelsen din. Hvorfor bør jeg teste min internett-hastighet?

Loading

Fordi dersom du vet din tilkoblingshastighet, kan du a sikre deg om for at du får det du betaler for fra internettleverandøren din og b justere dine forventninger til hva slags applikasjoner du kan kjøre uten noen problemer på nettverket ditt.

Små variasjoner i plassering av basestasjon eller pc kan påvirke overføringskapasiteten mye.

Ulike forhold hos deg eller hos oss kan påvirke hastigheten som leveres på din bredbåndslinje. For eksempel når du laster opp et bilde til Facebook, eller video til Youtube. ADSL-linjer har lavere opplastingshastighet enn nedlastingshastighet.

Hastighetstest for fiberforbindelse fra HomeNet

Det er verdt å merke seg at du vil oppleve dårlig nedlastingshastighet i perioder hvor du laster opp data, f. Hva betyr ping og jitter? Dette er begrep du muligens aldri har hørt om, men er viktig å kunne for å forstå hvordan internettrafikk fungerer.

All trafikk på internett sendes frem og tilbake i små datapakker, ping er hvor lang tid denne prosessen tar. Ping er ikke noe du normalt trenger å forholde deg til, men en som spiller mye er bevisst på dette.

Det var den gangen det tok cirka 10 minuter å laste ned en MP3-fil fra nettet, men bare hvis modemet ditt var blant de raskeste og du hadde råd til å betale for den forbruksberegnede opp- og nedlastingen. Vi er kjent med at nettlesere som Safari, Internet Explorer og i noen tilfeller Firefox kan levere dårligere hastigheter.

Test internetthastigheten din

Grunnen til at det kan varierer i hastighet på nettlesere er flere. Noen nettlesere er mer oppdaterte og effektiviserte, slik at hastighetsprogrammer som lastes inn i nettleseren jobber og flyter bedre under testen.

Hastighetstestene kjører også på en applikasjon inne i nettleseren, oftest HTML5 eller Flash, og disse kan også gjøre at hastigheter varierer om de ikke er oppdaterte. Publisert: 05 mai, 2019 00:00 Oppdatert: 18 november, 2020 22:42 Artikkelen er mer enn ett år gammel. Det kan for eksempel påvirke resultatene av hastighetstesten om noen andre i hjemmet eller leiligheten streamer en film på Netflix samtidig som du kjører hastighetstesten.

Tips for best resultat på hastighetstesten For å få et mest mulig korrekt resultat, anbefales det at du avslutter alle programmer som kan benytte seg av internetthastigheten din i en eller annen grad.

MÅLE INTERNETTHASTIGHETEN Relaterte emner

Husker du nettets spede barndom, da modemet i beste fall hakket av gårde med 56 kilobit i sekundet? Det var den gangen det tok cirka 10 minuter å laste ned en MP3-fil fra nettet, men bare hvis modemet ditt var blant de raskeste og du hadde råd til å betale for den forbruksberegnede opp- og nedlastingen. Hastigheten økte raskt i årene som fulgte. Snart målte vi ikke lenger i kilobit, men i megabit, altså millioner av databiter i sekundet. Glem gigabit Forskerne ved University College i London bryr seg ikke lenger om overføringshastigheter. De har tilgang til den nyeste fiberteknologien, og med den har de klart å sette verdensrekord i mengden data overført via kabel, ifølge den britiske avisen Independent. Forskerne har klart å overføre 178 terabit i sekundet!

MÅLE INTERNETTHASTIGHETEN Kommentarer:
Forfatter på Måle internetthastigheten
Finstad fra Steinkjer
jeg liker lese bøker hensynsløst. Siste nytt: min andre nyheter. En av mine hobbyer er Beatboxing.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net