Heksene Roald Dahl Film Norsk

  1. Mer om
Heksene Roald Dahl Film Norsk

Heksene Roald Dahl Film Norsk ForårsaketDa disse foregår i en eventyrramme med komiske elementer, får filmen 9-årsgrense Roald Dahls elskede historie Heksene, får nytt liv i Robert Zemeckis visuelt innovative film. En morsom og hjertevarm historie om en ung foreldreløs gutt Skuespillere: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci. Finnes også i dubbet utgave Hekser finnes og de er overalt Se den nye traileren for Roald Dahls Heksene, som kommer på kino, både med original og norsk tale Foto: SF Studios / Warner Bros. Havner midt i heksekonferanse. Mens boka fra 1983 og Nicolas Roegs film fra 1990 delvis foregikk i Norge (med

The Witches Roald Dahls Heksene () (DVD) australiaenred.com

Hele filmen preges av en merkelig mangel på timing, både i nevnte humoristiske scener og i de mer spennende passasjene. Det virker nesten som om man ikke har hatt skikkelig tro på sitt eget prosjekt, eller har gått for en kompromissløsning hvor ingen fikk det helt som de ville. Her har ypppersteheksa gleden av å presentere sin nyeste trylleformel, Formula 86, som vil gjøre om alle barn til små mus.

Luke blir fanget av heksene og omskapt til en mus. Regi: Robert Zemeckis. Den skumle, morsomme og kreative historien til en syv år gammel gutt som møter noen virkelige hekser.

Heksene Roald Dahl Film

Her har kanskje filmskaperne vært litt for ivrige med å lage visuelt kule hekser og forvandlinger, og i den prosessen bommet litt på målgruppen. Vi synes filmen kunne spilt enda mer på humor i de skumle scenene, for å «ufarliggjøre» de skumle heksene i større grad.

Filmen har fine norske stemmer, men vi tror samtidig at dette kan skape et inntrykk av at dette er en mer barnevennlig film enn det egentlig er. Tar trygge valg «Heksene» av Roald Dahl er en vanskelig historie som på den ene siden er en barnebok, men samtidig ikke for de aller minste. Her har Zemeckis laget en familiefilm ispedd smågrøss i ny og ne, men filmet i fullt dagslys for at det ikke skal bli for skummelt. Filmen er for skummel for de minste samtidig som store deler av fortellingen har fokus på søte små musifiserte barn og dermed kanskje litt for mild for de eldre barna.

Etter å ha sett Roald Dahls Heksene går du lykkelig ut av salen

En afroamerikansk gutt og et luksushotell med fargede arbeidere på slutten av 1960-tallet kunne gitt filmen en større tematisk brodd, men Zemeckis tar trygge valg. Filmen kunne hatt et annet utfall. Opprinnelig skrev Guillermo del Toro et manus som ble godkjent og elsket av Roald Dahls enke Lizzie og del Toros plan var å lage filmen som stop motion. Den matglade guttungen Bruno tror han skal få sjokolade av den tilsynelatende snille damen, men hun er den infame Storheksa som forgifter ham med tidsinnstilt musemakermiddel.

Last ned også: Spanske filmer netflix

Vår heltegutt ligger i kulissene og ser på i stigende skrekk — helt til også han fanges og forvandles til en mus, skremmende framstilt ved hjelp av dataanimasjon. Til og med den hvite musa som vi tror er heltens kjæledyr, viser seg å være en fortrollet jente. Det er en interessant refleksjon.

Om heksene som er overalt blant oss og barna de hater, jager ned og forvandler til små, forsvarsløse mus. Om den foreldreløse gutten i sentrum Bruno, som blir tatt hånd om av bestemoren Spencer, og hvordan disse to klarer å forville seg inn på et hotell der heksene har kongress. Da hjelper det at bestemor kan ett og annet om trylleformler, urter og kjerringråd.

HEKSENE ROALD DAHL FILM NORSK Relaterte emner

Regi: Robert Zemeckis. Aldersgrense: 9 år. OK, kanskje spiller minnene meg et puss. Men «Heksene» av Roald Dahl var da vitterlig en ganske skummel bok? Her blir tydeligvis trangen til å glatte over med humor så sterk at skrekken blir føyset bort hver gang anledningen byr seg. For eksempel introduseres heksene i god tid før den kjente scenen hvor historiens helt blir innesperret med dem i et konferanserom, og man tar dermed effektivt livet av et av bokens mest skremmende øyeblikk. Filmen holder seg ellers nært handlingen fra boka, men avviker fra den ved at den er plassert i Alabama i stedet for England, og den foreldreløse hovedpersonen og hans bestemor er svarte.

HEKSENE ROALD DAHL FILM NORSK Kommentarer:
Forfatter om Heksene roald dahl film norsk
Hagen fra Tønsberg
Les også min andre innlegg. Jeg trives Krabi-Krabong. jeg elsker lese romaner ulidelig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net