Linie Akevitt

  1. Mer om
Linie Akevitt

Linie Akevitt NydeligLinjeakevitt er akevitt som har vært med på å passere «linjen» to ganger. Bevegelsene og temperaturforandringene i skipet frigjør aromaer både fra fatet og tilsetningene, og gir en mer kompleks og avrundet smaksopplevelse SmakAkevitt med god fylde og preg av vanilje, sherry, karve, sitrus og anis. ProdusentArcus; Land, distriktNorge, Øvrige Linjeakevitt er akevitt som har vært med på å passere «linjen» (ekvator) to ganger. Bevegelsene og temperaturforandringene i skipet frigjør aromaer både fra Linie Aquavit har en avrundet smak som en følge av akevittens sjøreise i gamle sherryfat. Reisens lengde, konstant bevegelse og variasjoner i temperatur og I dag er Lysholm Linie Aquavit Nordens eldste akevittmerke, og det begeistrer stadig flere med sin unike og komplekse smak av karve, anis, eik, sherry

Her står containerne utenfor Arcus i Oslo. Wilhelmsen hatt enerett på å frakte Linjeakevitten, ifølge jubileumsboken «Wilh. Wilhelmsen 150 år» av Bård Kolltveit og Hans Chr. Hva som er opprinnelsen til at noen fant ut at det norske potetbrennevinet blir så meget bedre ved å vugge i en kagge på et skip med temperaturer som svinger med breddegradene, enn å oppholde seg i en kagge på land, går det mange historier om.

En helt ny Linie

Gjennom Panama-kanalen til De karibiske øyer, til europeiske byer og tilbake til Oslo. Imens utretter de langsomme skiftningene i temperatur og luftfuktighet, de ustoppelige bevegelsene fra bølger og vind, sine stille mirakler i dekkslasten.

Nordmenn har også en klar favoritt — Gammel Opland.

Har du lest dette? Balderklinikken

Denne akevitten selger langt bedre enn nummer to på listen, Løitens Sommer Aquavit. Slik ser akevittsalget hos Vinmonopolet ut i år. I fjor sendte vi hele 104. Eksporten begrenser seg til omtrent halvparten av månedene i året, hvorav månedene før jul ikke var blant dem i år. Veldig få drikker den dessuten ren, noe som stemmer for de fleste typer brennevin i USA med unntak av whisky, sier Grier til E24.

Denne lagringsmåten tilfører akevitten en særegen rundhet.

LYSHOLM LINIE AQUAVIT

Destilleriets produkter ble populære, og et par av merkene var kjent som Jørgen B. Fremdeles produseres to av Lysholms akevittmerker, Lysholm No. Av de mange brennerier som ble grunnlagt i Trondheim i 1820- og 1830-årene, var det bare Lysholms som overlevde. Som sin far var Lysholm kommandant for borgervæpningen i Trondheim, med tittelen stadshauptmann. Han var også medlem av representantskapet i Norges Bank og fra 1832 medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab, hvor han fungerte som kasserer.

Lysholm var i sine senere år sterkt giktplaget, og han døde i Frankfurt på vei hjem fra et kuropphold i Wiesbaden, bare 47 år gammel.

Med sin hustru hadde han to sønner og fire døtre. Den eldste sønnen, Nicolay Lysholm 1823—64, overtok ledelsen av den kjemiske fabrikken, mens den yngre sønnen, konsul Olaus Krabbe Lysholm 1840—94, ledet brenneriet; etter brorens død overtok han hele firmaet.

En vei på Lade i Trondheim ble 1955 oppkalt etter Jørgen B. Historien sier at I 1805 seilte et skip fra Trondheim med noen fat akevitt i lasten, og da briggen la til kai to år senere ble fatene åpnet, og man oppdaget at den lange seilasen hadde gjort akevitten godt.

Foto: Glen Musk Myten om linjeakevitten Av: Trond Åm, idéhistoriker og daglig leder ved Litteraturhuset i Trondheim Historien om den første linjeakevitten har levd sitt eget liv i godt og vel tjue år. Den har bare én hake — det er ingenting som tyder på at den er sann.

Publisert: 21 desember 2017 09:25 AM Sist oppdatert: 21 desember 2017 09:25 AM Enkelte historier er så gode at de lever videre som sin egen kilde. Historien om den første linjeakevitten har levd sitt eget liv i godt og vel tjue år, og jo oftere den fortelles, jo sterkere lever den.

I 1780 lot Catharina Lysholm briggen «Trondhiems Prøve» bygge for å satse på krydderhandel på Ostindia. I 1805 seilte skipet fra Trondheim med noen fat akevitt i lasten, men da briggen la til kai i Trondheim etter en over to år lang seilas, ble fatene med hjem, usolgte. Fatene ble åpnet, og man oppdaget at den lange seilasen hadde gjort akevitten godt. Deilig sitruspreg ispedd karve og fataromaer.

Smaken er mild og rund. Det varer hele veien.

LYSHOLM LINIE AQUAVIT 3L FLASKE

Til de fleste typer julemat. Serveres romtemperert. Terningkast: 6 Et must Modnet 28 måneder på sherryfat. Mandarin, vanilje, godt krydder og anis.

IN magasinet : Lidenskap og vitenskap på bordet

Bløt på smak med friskhet og sødme. Mer krydder og fat i sluttfasen. Til tradisjonelle retter.

LINIE AKEVITT Relaterte emner

Del denne artikkelen på e-post God sødme Nr. God sødme, karve, sitrus og anis. Ingen tvil om at denne har vært på sherryfat. Konsentrert smak med sødme og fylde. Mer sherry ispedd karve.

Linie Akevitt
LINIE AKEVITT Kommentarer:
Rapportert den Linie akevitt
Kvam fra Skien
Bla gjennom min andre nyheter. jeg liker Puppenhäuser bauen. jeg er glad i dele interessante nyheter riktig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net