Koke Pinnekjøtt

  1. Mer om
Koke Pinnekjøtt

Koke Pinnekjøtt InnflytelseLegg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Kok opp, senk varmen og la pinnekjøttet småkoke/trekke ved 85-95 grader ca Bruk en stor og vid kjele. Legg pinnekjøttet lagvis i kjelen. Hell over buljong til det akkurat dekker kjøttet. Kok opp pinnekjøttet og la det

Utvanning og damping av pinnekjøtt

Dette tar litt tid, men er det mest kritiske punktet på veien. Pinnekjøttet krever altså oppmerksomhet i god tid før festen begynner. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca.

Har du ikke mulighet til å endre planer og servere pinnekjøttet en dag senere, finnes det en kriseløsning. Pass godt på så det ikke brenner seg. Kålrabistappe Skrell og skjær alle grønnsakene i mindre biter.

Kok dem i usaltet vann til de er helt møre. Press dem gjennom en potetpresse eller kjør dem med en stavmikser. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt, pepper og revet muskat. Lunkent vann gir raskere utvanning.

Pinnekjøtt med rotmos Oppskrift

Pinnekjøtt av sau bør dampes litt lenger enn pinnekjøtt av lam. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.

Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme i ca. Pass på så det ikke koker tørt etterfyll med litt vann om nødvendig.

Pinnekjøtt

Deretter spyles sidene godt og henges til tørking. Lokale varianter[ rediger rediger kilde ] Det finnes en rekke lokale variasjoner, eksempelvis har dampkoking over pinner vært vanlig i eksempelvis Bergen, mens ettersteking i ovn eller over glør har vært brukt i Møre og Romsdal, i Agder og i Rogaland. Fett som dryppet av ribbene ble ofte samlet på flattbrød eller i en gryte.

Steikte ribber blir ifølge noen oppskrifter strødd med sukker. Til steiking over glør ble det saueribbene holdt med en stor gaffelformet pinne en neip, også kalt «julegeit» av bjørk.

KOKE PINNEKJØTT Relaterte emner

Slik gjør du Pinnekjøtt Pinnekjøttet skal vannes ut i 24 -36 timer. Beregn 500 g ferdig utvannet kjøtt pr. Legg bjørkepinner nederst i en gryte som har god plass til pinnekjøttet. Fyll opp med vann til det står like under bjørkepinnene. Leg pinnekjøttet oppå pinnene og sett på lokk. Damp på svak varme i cirka 3 timer. Fyll på vann underveis.

Koke Pinnekjøtt
KOKE PINNEKJØTT Kommentarer:
Redaktør på Koke pinnekjøtt
Erichsen fra Arendal
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Calva. Jeg har lyst utforske norske bøker dyster.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net