Kattedyr Jaguar

  1. Mer om
Kattedyr Jaguar

Kattedyr Jaguar SammenligneJaguar er et stort rovpattedyr i kattefamilien og holder til i Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Mexico, nord til grenseområdene mot Arizona i USA. Den tilhører brølekattene og er beslektet med løve, leopard, tiger og snøleopard Jaguar (Panthera onca) er det største kattedyret på det amerikanske kontinentet, og er, etter tiger og løve, det tredje største kattedyret på verdensbasis Jaguar (Panthera onca) er et stort rovpattedyr i kattefamilien (Felidae) og holder til i Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Mexico, nord til grenseområdene mot Kattefamilien (Felidae) kalles også kattedyr, katter og felider. Enkelte kattedyr, som fiskerkatten og jaguaren, jakter gjerne i vann – fiskerkatten Det er den største kattearten i Amerika og kan veie opptil 150 kilo. Den har det kraftigste bittet av alle kattedyr

Helt mørke og helt lyse albino individer forekommer, men disse er sjeldne. Levevis Jaguaren lever fortrinnsvis i tett skog og sumpmark med godt skjul, men den jakter også i mer åpent terreng.

Jaguaren både klatrer og svømmer godt. Den jakter som regel på bakken, men kan også ta byttedyr i vann. I likhet med leopard finnes det også sorte jaguarer melanisme. Slike dyr kan kalles sort panter, som sorte leoparder og sorte pumaer også kalles.

Sorte jaguarer ser ut til å være mer utbredt i visse områder. Hvite jaguarer albinisme er også kjent. Jaguaren varierer mye etter størrelse. Normalt er kroppslengde omkring 110—190 cm lang, målt fra snutespiss til halerot, men hanner på opp mot 213 cm har blitt målt.

Unikt kattedyr fanget på film

I tillegg kommer halen med cirka 46—76 cm. Skulderhøyden ligger normalt på cirka 66—75 cm opp mot 100 cm er målt og vekten ligger normalt omkring 30—120 kg snitt for hanner er 55 kg, mens snitt for hunner er 36 kg, men hanner på opp mot 158 kg rekord [3] er registrert i Pantanal.

Hannen er gjerne betydelig større enn hunnen. Utbredelse[ rediger rediger kilde ] Fram til 1940-årene fantes det også jaguar i California, New Mexico, Arizona, Texas og Florida i USA, men den ble jaktet til utryddelse i disse områdene.

Det er ikke ført bevis for reproduserende populasjoner av jaguar i USA de siste 50 årene. Ingen jeg kjente hadde noensinne sett én i naturen, og jeg trodde aldri at jeg ville se en. Men jeg fortsatte likevel å drømme videre,» skriver Burrard-Lucas.

Leoparder er utbredt over store deler av Afrika, Midtøsten og Asia, men er utdødd i Europa. Den finnes så langt nord som i Sibir, ifølge Bøckman.

Last ned også: Film tv2 i dag

Den svarte varianten er også observert i Asia. Rovtennene er imidlertid svært godt utviklet, og kinntennene er av skjæretypen, siden katter ikke knuser maten. Ville kattedyr finnes i de fleste fargevarianter vi også kjenner fra tamkattene. Fargene gir dem som regel god kamuflasje i deres naturlige miljø.

Jaguar med utrolig sprang

Mange har en rustgul til rødoransje eller olivengrå bunnfarge med mørkere flekker eller striper. Andre, for eksempel løver, karakaler og voksne pumaer, mangler flekker eller striper. Mange finnes i svarte eller nesten svarte varieteter. Enkelte arter, for eksempel gaupe, kanadisk gaupe og fiskerkatt, har påfallende store labber.

Dette er en stor fordel i snø og våtmarksområder.

Møte med Sør

De fleste kattedyr har inntrekkbare klør, unntatt gepard og noen arter i slekten fiskerkatter Prionailurus. Klørne er sylskarpe griperedskaper som kattene kan bruke, både når de jakter, forsvarer seg og klatrer. Dette har bidratt til at noen trodde geparden tilhørte de mest primitive kattene, men moderne forskning har avdekket at dette trolig ikke er tilfellet. Hos de største artene, som tigeren, kan klørne blir opptil 12 cm lange.

Katter er svært hurtige, men ofte ikke særlig utholdende. Mange arter klatrer godt, og enkelte arter lever hovedsakelig i trærne.

Gepard og løve regnes som de dårligste klatrerne; løven i hovedsak på grunn av vekten.

Jaguarer angriper veldig sjeldent mennesker. Indianerne forteller at det aller viktigste å huske på når man møter en jaguar, er å ikke løpe. Dersom man står helt stille, vil den miste interessen og som oftest gå sin vei. Den nye SUV-en kommer med Jaguars egen infotainmentløsning med en ti tommers berøringsskjerm.

Ny og voldsomt dyr Jaguar

Foto: Jaguar Lanseres med priskutt på 100. Men i forbindelse med lanseringen i slutten av januar er det muligheter for å gjøre et kupp. Mens veiledende pris er 700.

KATTEDYR JAGUAR Relaterte emner

Dette representerer ingen stor helserisiko for reisende sammenliknet med AIDS, trafikkulykker og malaria, men det er et tema mange er opptatt av og som det derfor er viktig at de som gir vaksiner og råd før reiser vet noe om. Artikkelen bygger hovedsakelig på gjennomgang av større lærebøker. Giftige bitt og stikk forebygges ved bekledning og ved å holde avstand til dyrene. Det er viktig å lytte til lokale advarsler. Man utstyrer ikke reisende med antisera mot giftige dyr, men antisera bør finnes i sykehus i land hvor de giftige dyrene forekommer.

Kattedyr Jaguar
KATTEDYR JAGUAR Kommentarer:
Redaktør på Kattedyr jaguar
Breivik fra Sarpsborg
jeg liker lese romaner nyttig. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til charreada.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net