Hornkjøltårnet

  1. Mer om
Hornkjøltårnet

Hornkjøltårnet AnonymHøyde over havet er 434 meter og høyest i Eidskog. På toppen står Hornkjøltårnet, et 18.5 m høyt branntårn fra 1942 med flott utsikt i alle Hornkjøltårnet er et brannvakt-tårn fra 1942, før dette sto det et mindre vakttårn (1911-1942) på toppen. Det var bemannet i sesongene fram HornkjøltårnetFoto: Britt Kristin Ingelsrud Nord i Eidskog, kneisende opp for Hornsjøen på grensen til Kongsvinger kommune, ligger Hornkjølberget. Høyde over havet er 434 meter og høyest i Du får kjøpt kake/kaffe /saft ved Hornkjøltårnet i morgen! Vi har vipps og tar kontanter(litt lite veksel

Eidskogs høyeste topp. På toppen står et nyrestaurert branntårn fra 2020, på 18,5 m. På toppen av tårnet er det utsikt på alle kanter. Tårnet som sto her før er fra 1942. Nya vindskydd gapahuker, spänger klopper och utedass utedoer samt 6 nyproducerade informationsskyltar kommer att sättas upp under 2020.

Vi samarbetar med DNT Finnskogen og omegn i detta arbete. Även Finnskogledens hemsida kommer att uppdateras och hållas aktuell. Vid sidan av parkens hem- och facebooksidor, är FinnskogMagasinet vårt forum för att berätta om vad som sker på Finnskogen. Här presenteras något av det som finns att upptäcka i det stora område som sträcker sig från Eidskog och Eda i söder till Torsby och Trysil i norr, sicksack över riksgränsen.

Här hålls den skogsfinska kulturen levande, genom föreningar, eldsjälar, museer, företag, kommuner och privatpersoner. Här kan man som besökare få kika in i rökstugor och andra skogsfinska byggnader, ta del av arrangemang, besöka museer, gallerier och hembygdsgårdar, utöva sport, vandring och annat friluftsliv, eller bara koppla av i rogivande skogsmiljö.

Du är välkommen att bidra till nästa års nummer om du vet något som du tycker bör uppmärksammas. Tor er en herlig hurra-gutt! Eidskoginger er enkle å komme i kontakt med. Jeg har mange gode venner her. I Blåreik treffer han likesinnede, motorinteresserte i alderen 18 til 85 år. Det er et fellesskap som passer Tor. Han har sans for pasjon og variasjon.

Han begynte som 16 år som lærling, startet eget firma da han var 25, har hatt opp mot 20 ansatte. Arbeidsgleden har ikke avtatt med årene. Han organiserer seg godt. Leiligheten rett ved jobben betyr laaaaange arbeidsdager et par dager i uka. Ellers er det pendling hjem. Lydbok i bilen gjør bilturen til en spennende opplevelse. Når det er ekstra spennende hender det Teslaen går i sneglefart enkelte strekninger mot Oslo. Fart og spenning lar seg ikke alltid kombinere. På hjemturen er det alltid full gass.

Forsideprofiler mine kamper. I livet kommer ingenting gratis. Til tider har jeg slitt litt med både skilsmisse, familieliv, økonomi, tilhørighet og følt meg litt uheldig. Livet har til tider vært slemt for meg. Å ta opp kampen, å ikke gi opp gir fornyet styrke. Om jeg kan gi andre styrke ved å være åpen om noen av mine utfordringer, er valget enkelt.

Å finne sin egen vei og gjøre ting litt annerledes ligger i Stephans natur. Han liker utfordringer. Kanskje er det derfor han har valgt å jobbe som selvstendig næringsdrivende.

Det gir både en frihet og et press. Pappa Johnny drev blomsterbutikk på Magnor. Stephan driver videre på sin måte en blomstrende business som energitekniker.

Magnoringer er født i grenseland. Stephan har brutt grenser på mange måter blant annet ved å skape familie, bo og knytte sterke vennskapsbånd i begge land. Gjennom flere år jobbet han som vekter i Stockholm. I 2006 flyttet han tilbake til Eidskog, bygde hus bosatte seg på Skotterud, på «ranchen», en koselig eiendom med hus og uthus med rom for families ulike interesser.

Samboer Lena har rigget opp atelier og får kunstnerisk frihet på sitt fristed.

Har du lest dette? Taxi ski gardermoen

Stephan har sin romslige garasje med plass for alt som ruller og går på hjul. Her er rom for alle. Jentene er blitt 27 og 21år. Stephan er blitt bestefar til tre. Tvillinggutta på 11 år sørger for høyt tempo på hjemmebane. Det passer familiefaren som trives med action både i family- og egen business. Her ble han født, her har han bodd siden og her vil han helst være når han en gang går ut av livet. Øystein har funnet sin faste ankerplass.

Et trygt tilholdssted i en travel tilværelse. Dårlig til å sitte stille. Ja-mennesker lever ofte et ganske intenst og velfylt liv. Du har flaks om du finner dem hjemme. Ta gjerne en titt i garasjen først, om du stikker innom for en prat med Øystein. Han mekker til full musikk. Så derfor er det best for omgivelsene å holde ut med musikksmaken. Jegerud bærer sitt navn med rette; han er ivrig jeger og deler interessen med de tre barna. Elgjakta er en fin tid for friluftsliv og familiefellesskap, noe han setter meget stor pris på.

Fisketurer blir det også noen av gjennom året. Fotballfeberen har resultert i at den middels gode spilleren ikke var en så aktiv spiller, men fant sin plass i idretten som både fotballtrener, lagleder og ivrig lokalsupporter. Gjennom mange års intens trening har han blitt rimelig god på akkurat det. Han har valgt å ta rollen som støttespiller, på langt flere arenaer enn fotballbanen.

I fritiden er det Blåreik som får det meste av oppmerksomheten, spesielt gjennom sommerhalvåret. Øystein er president og ihuga mopedentusiast. Interessefellesskapet er av uvurderlig betydning i livet. Vinterhalvåret er det ski som gjelder. Selv har han mer tid i skisporet på scooteren enn med ski på beina.

naturgleder photo and videos

Nysnø og gode snøforhold betyr grytidlig start dagen i Jegerudleiren. Det aktive skimiljøet i grenda skyldes langt på vei den driftige dugnadsgjengen som rydder traseer, samler inn penger og kjører opp løyper. Jegerud er selvsagt med på laget. Han har sans for ting med motor.

Det arbeidet er vi stolte over. Vi her på Skotterud har et løypenett på omtrent 2 mil som vi drifter. I farten sender han en stor takk til Tone Gerd og Endre.

Takket være dem fikk unge Jegerud folkedans som valgfag på U-skolen og lærte kunsten å svinge seg. Som ja-menneske kan han vanskelig si nei når noen byr opp til dans. Kona Lena har spilt trekkspill i 43 år.

Øystein gleder seg over musikk, spiller ingen instrumenter selv, men alle barna har funnet sitt instrument. Familien drar sammen på turer og treff og Øystein er ofte med når fru Lena har spilleoppdrag. Da spiller gjerne Øystein rollen som muntrasjonsråd, kaffekoker og vaffelsteker.

Har dere testet Stavåsbratta? Hver høst hører vi klapring i staver forbi huset vårt i skogen når Strandbygdagjengen begynner å kvesse formen opp bakkene til skisesongen. Vi har også hatt gleden av å ha orienteringsposter på eiendommen og mange ivrige O-løpere forbi. Ydalirbakken er også fin å bruke for å få opp pulsen en ettermiddag. Om man går opp trappene, tar utfall eller løper, så er det fin trening. For de med kneproblemer kan det være nyttig å rygge ned igjen, eventuelt gå runden rundt og ned.

Variasjon i treningen er viktig, og Elverum har utrolig mange gode treningstilbud ute. Det har kommet mange Tufteparker de siste årene og flere begynner å bruke naturen til mer enn bare ski, sykling og løping.

Det er et fint triathlon-miljø i byen, hvor de samles og svømmer i Sagtjernet, sykler i lokalmiljøet og springer i skogene.

Spark i gang treningen på vinteren! Den andre vinteren vår ble mye bedre, for da hadde jeg klare mål om å løpe minst en gang i uken ute gjennom hele året.

Det er utrolig bra for skjelettet og selvfølgelig for mye annet også. Skigåing kan alle gjøre. Selv om en har blitt eldre, eller det er lenge siden man har hatt ski på beina, finnes det så utrolig mye bra på markedet i dag.

Vi har felleski slik at vestlendinger som ikke tør å renne fort ned bakkene, kan ha kontroll opp og ned bakkene, smørefrie ski, slik at en ikke trenger kunnskap for å treffe på smøringen når det ikke er blå Swix-føre. Elverum har utrolig fine skiløyper, og det blir kjørt opp ganske raskt og lagd en fin såle så snart det er kommet nok snø.

De sporene vi har her, kan jeg si med en gang at store deler av landet misunner oss! Vi har dem rett utenfor stuedøra, og kan spenne på skiene på mandags ettermiddag og bare skli ned til barneskirenn og sosialt samvær med hele nabolaget.

Eidskog kommune, sak /

Første vinteren jeg var her, fikk jeg virkelig flashback til Snekker Andersen. Jeg trodde virkelig ikke at spark var et fremkomstmiddel som brukes i Det er jo så gøy også!

Så morsomt å se at syklene ved sykkelstativene ble byttet ut med sparker på vinteren, og at gymtimene ofte består av skilek ute. Vi hadde en skidag på hele vinteren, og ikke hver vinter en gang, da jeg vokste opp. Det er så fantastisk at vi kan bruke naturen hele året her.

Finnskogmagasinet

Foto: Lene Margrethe Sætaberget. Første vinteren gikk ungene amok. De lagde snøhuler, sto på ski og skøyter hele sesongen. De hadde nok mange år å ta igjen, stakkar. Martin også, han kunne være på Fylken i timevis, stå på skøyter og spille hockey både med ungene og løkkehockey med kompiser.

Jeg, derimot var ikke klimatisert, så jeg frøs etter et par timer og fikk vondt i beina I vinter har vi fått vår egen skøyteis, Skogis, med flombelysning og musikkanlegg, så de som vil ha stille turer, går kanskje ikke forbi huset vårt på turen sin På åpningen av Skogis var det over 60 stk innom for å prøve isen og leke med oss.

Barn og voksne var der i timevis og lekte. Elverum er en folkehelseby! Vi er utrolig heldige som har naturen så tett på oss og så tilgjengelig. Mange lokale ildsjeler legger til rette for stolpejakt, langrennsløyper, lokale arrangement og hverdagstrening ute.

Elverum er en fin by å være barn i, for jeg tror at Elverums barn er mer ute og leker enn mange andre barn. Vi merket iallfall stor forskjell når vi flyttet hit.

Det er også godt å være voksent friluftslivmenneske i Elverum. Du har kanskje ikke den mest spektakulære naturen med bratte fjell som stuper ned i dype fjorder, men den er til gjengjeld veldig tilgjengelig for alle.

Akkurat som folkeslaget i Hedmark, så er den stille, lun og fredelig. Bli venn med naturen her og du har en venn hele året og hele livet. Dette er mine observasjoner som energisk vestlending som alltid har elsket å trene og å være ute. Innsats fra engasjerte, motiverte og turglade frivillige er selve grunnmuren til foreningen. Uten alle dere hadde ikke tilbudet om aktiviteter, arrangementer, turer og merkede, ryddige stier vært så stort.

Det settes utrolig stor pris på all den innsatsen som legges ned fra hver enkelt, og hva dere alle klarer å få til. Det er veldig mange som bidrar med godt arbeid i distriktet vårt. Hvorfor velger du å bruke av din tid til dette? Vi håper at svarene på disse spørsmålene kan være til inspirasjon til å fortsette som frivillig, eller bli med i gjengen. Her er alle velkomne. Mitt navn er Atle Sæther Løvaas. Har allerede rukket å leve i drøye 44 år.

Bor i Kongsvinger med familien på 6. Har 2 barn på henholdsvis 4 og 15 år, pluss 2 bonusbarn som er 14 og 18 år.

Fritiden fylles med mye variert som trening, musikk, hytteliv i Trysil, og å være ute i naturen. Er veldig glad i skog og fjell. Ble valgt inn av årsmøte i 2018 som styremedlem. Ble konstituert av styret som nestleder våren Trives veldig godt med oppgavene vervet innebærer, og de nye bekjentskapene jeg har fått. Dette er også en unik mulighet å lære mer om DNT som organisasjon. Det er mange som har brukt av sin fritid til å tilrettelegge slik at jeg kan få en god turopplevelse. Derfor er det fint å gi noe tilbake.

Er lurt å få oversikt over de muligheter som finnes, og sette seg litt inn i disse. Kjenne etter hva lysten sier. Kanskje er det flere oppgaver som frister? DNT FO har også kurstilbud. Ta kontakt med vår daglig leder og meld din interesse. Vi representerer en unik, robust, og seriøs organisasjon. Har et godt lavterskeltilbud for alle, og Finnskogen med masse spennende historie en liten biltur unna.

Gjennom medlemskap hos oss er du også med på å støtte foreningen, dens videreutvikling og betydning i regionen.

Hornkjølberget ( moh)

Vidar Holter, Hytteansvarlig Slettmoen 1. Mitt navn er Vidar Holter, jeg er 70 år og pensjonist. Hobbyer er friluftsliv, gamle mopeder og mopedturer med «Blåreik» 2. Jeg er kontaktperson og har oppsynet med Slettmoen turisthytte i Eidskog kommune. Hvilke tips gir du dem som vurderer å bli frivillig i DNT FO: Prater varmt om turer og å bli kjent i eget distrikt sammen med andre med samme mål. Hva motiverer meg til å bruke av min fritid: Samholdet med andre som liker friluftsliv. Mitt navn er Ann Silje Torpen Sæther.

Jobber som barsel- og barnepleier. Har krysset Grønland med ski og pulk i 2015, har gått finnskogleden i 2016, Norge på tvers i 2017, Sørøya på langs i Hobby er friluftsliv, venner og alt som er gøy. Vært det siden oktober Min motivasjon for å være leder i Barnas turlag Solør er å få foreldre og barn ut i naturen, og vise dem at det trenger ikke være innviklet og mye mas og tjas.

I mange år var det Hans Lindåsen som var ansvarlig for vakta. Johan Kjelsrud 1879-1963 overtok i 1944. Han var fra bruket Nordstun Hornkjølen like ved Kjelsrud. Neste eldste sønn, Klaus, ble seinere landskjent som mangeårig leder av Norsk Skog- og Landarbeiderforbund. Klaus' yngre bror, Trygve, fortsatte familietradisjonen i 1960, og han holdt på til 1972. Da overtok flyovervåkingen.

HORNKJØLTÅRNET Relaterte emner

Dagens tur hornkjølberget eidskog utpåtur nrkinnlandet visitkongsvingerregionen hornkjøltårnet branntårn 48 1 1 month ago Endelig kom vi oss opp på Hornkjøltårnet igjen! En fin tur for både store og små i herlig sommervær. Så tok jeg og itaaasen en runde på 5. Itte ille, men nå kan je si je kan vri opp skoa før dusjen står for tur. Høyde over havet er 434 meter — og høyest i Eidskog.

HORNKJØLTÅRNET Kommentarer:
Rapportert den Hornkjøltårnet
Pham fra Tromsø
Jeg har lyst dele interessante nyheter bekymret. Anmeldelse min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Amateur Geologie.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net