Fergeruter Breivikeidet

  1. Mer om
Fergeruter Breivikeidet

Fergeruter Breivikeidet Skynd degBjørklids Ferjerederi AS (på oppdrag for NORLED Rutetabellen kan endres på kort varsel! The schedule may be subject Det er flere strekninger i Lyngenfjordregionen hvor du tar ferge. Vi har her samlet informasjon om fergeturene: Fergerutene for Lyngen Fra Breivikeidet i Tromsø kan du ta ferge til bygda Svensby i Lyngen. Ferga er del av Fylkesvei ferje (Breivikeidet har 2 stasjoner som går fra Svensby Ferjekai og slutter på Breivikeidet Ferjekai. 191 ferje tidsplanoversikt for den kommende uken

Dette gir en beregnet kapasitetsutnyttelse per år i perioden som grunnlag for å vurdere hvorvidt det er behov for å styrke tilbudet i perioden.

Ferjesamband i Norge

Analysen viser her at det er ett samband i Troms der det er behov for å styrke tilbudet i neste kontraktsperiode; Storstein Lauksundskaret Nikkeby. Det planlegges derfor å øke kapasiteten i dette sambandet ved å bytte ut dagens 25 PBE ferge med en ferge når neste kontraktsperiode starter.

Arbeidet med oppgradering av fergekaien på Storstein er derfor foreslått tatt inn i budsjettet for 2017 og økonomiplan perioden For de øvrige sambandene legges det til grunn at dagens tilbud vil være tilfredsstillende for å dekke etterspørselen også i den neste kontraktsperioden. Men god og detaljert registrering av ulike typer statistikk vil være en forutsetning for å kunne gjøre løpende vurderinger av behovet for justering av tilbudet.

Dersom fergesambandet Brensholmen Botnhamn blir tatt inn som ett av de sambandene fylkeskommunen mottar tilskudd til drift av gjennom rammetilskuddsordningen, går Fylkestinget inn for at sambandet blir lagt inn i en av driftskontraktene. Satsingen på miljøvennlig framdriftsteknologi vil være et hovedfokus i neste kontraktsperiode. Stortinget har oppstilt en forventning om at kollektivtrafikken i Norge i hovedsak skal være over på null- og lavutslippsteknologi i løpet av Dette betyr at man i arbeidet med anbudsgrunnlagene for de kontraktene som skal gjelde fra 2020 til 2029, må innarbeide krav til denne typen teknologi.

Kostnadene til fergedriften økte betydelig i perioden fra 20 til 2014, fra 2015 har man derimot opplevd en nedgang i kostnadsnivået som bl. Ruteplanen er synkronisert med fergesambandet Lyngseidet-Olderdalen, samt busstrafikken mellom Tromsø, Alta og Storslett. Fergestrekningen Lyngseidet-Olderdalen. Ferga Lyngseidet-Olderdalen betjener reisende i Lyngenfjorden i Troms. Det er noe pendlertrafikk, men mest gjennomgående næringstrafikk med lastebiler og vogntog, samt turister.

Fergene som skal benyttes blir såkalte hybridferger, som i utgangspunktet kan driftes elektrisk med lading fra land, men har mulighet for å bruke en andel diesel for å sikre gjennomføring av all ruteproduksjon, skriver fylkeskommunen. Dette er første samband i Troms og Finnmark som elektrifiseres, men ut fra erfaringer med disse håper vi å elektrifisere flere samband fremover, sier Hansen Ap.

Blåisvannet er et populært turmål og det "krydde med folk" som skulle samme vei som oss - både opp og ned.

I fergekø søndag morgen - fra Breivikeidet til Svensby. Koselig med matpauser underveis. Om du ønsker å oppleve Lyngseidet kan du enkelt reise med fergen over den vakre Lyngenfjorden! Hvis du fortsetter til sentrum finner du en liten Coop butikk hvor du kan kjøpe diverse dagligvarer, og fiskeredskaper.

Det ligger også et bilverksted, en blomsterforretning og en bensinstasjon i Olderdalen sentrum. Ved siden av bensinstasjonen ligger Håkon Gjestehus and Café, et lite, men moderne og koselig gjestehus.

Her kan du spise hjemmelaget thailandsk og tradisjonell norsk mat i kafeen fra mandag til søndag. Ikke langt nordfra i Olderdalen, finner du også Olderdalen Skicamp, som tilbyr to koselige leiligheter for overnatting.

De har tilrettelagt spesielt for skiturister og stisyklister og er et sertifisert sykkelvennlig overnattingssted: www. Den lille butikken ved siden av er åpen Man-Fre: kl. Åpningstider kafe: Man Søn: 12.

Ferjesamband i Norge

Før du krysser brua i begynnelsen av Nordmannvik finner man en parkeringsplass på høyre side. Her er det et lite kart som inviterer til turer innover i Nordmannvikdalen. Djupvik er ganske utstrakt og tilbyr forskjellige former for overnatting, for eksempel Artic Lyngen Sjøcamp og Lyngen Lodge.

Det er flere vandreturer med startpunkt mellom Djupvik og Spåkenes, for mer informasjon se vår vandreguide. Insidertips for foodies: Det hender at den lokale fiskebåten legger til kai ved Spåkenes etter endt fiske, noe som gir deg muligheten til å kjøpe helt ferske reker — direkte fra båten! Dersom du kjører rundturen om halvøya, vil du kjøre forbi et lite skilt som viser vei til en liten hytte og utsiktspunkt.

Følger du denne veien vil du komme til fuglekikkertårnet. Herfra er over 60 ulike trekkfugler blitt observert. Denne plassen har en fantastisk utsikt, spesielt hvis du vil se midnattssola. Ønsker du å overnatte et sted utenom det vanlige? På Spåkenes kan man overnatte i spesialedesignede glassigloer som gir en unik utsikt over Lyngenfjorden og ikke minst nordlyset.

Last ned også: Fritzøehus

Gjestene hos Lyngen North får nærmest sitt eget luksus nordlysobservatorium! Dette er et perfekt sted for en romantisk get-away. Det er ikke mye trafikk på denne veien og dermed fint for korte turer.

Båtruter for en halv Ronaldo

Videre kommer du til Slottet Gård, som selger ulike fiskeprodukter av lokal fangst fra Lyngenfjorden. Når du kjører nordover fra Djupvik, kommer du til en parkeringsplass med toaletter på høyre side av veien. Herfra kan du gå omtrent 300 meter tilbake til du ser en sti som går inn i skogen på motsatt side av veien.

Stien er omtrent 2 km lang og går til Spåkenes kystfort, som ble bygget av tyskerne under andre verdenskrig. Fremdeles kan man se Slottet Gård. Her kan du ta fergen over til Havnnes se under, eller fortsette på E6 mot Storslett Nasjonalparklandsby. Etter en kort fergereise ankommer du Havnnes, som ligger på sydspissen av Uløya, og er en av to bygder på øya. Uløybukt, som er den andre bygda, ligger på østsiden og hit tar det ca 30 minutter med fergen.

Omgitt av slåttemarker, grønn skog og høye fjell. Mange beskriver følelsen med å komme hit som å gå inn i en svunnen tid. Havnnes Handelssted er Norges nordligste og eldtste handelssted som fortsatt er i drift og ble bygget allerede tidlig på 1800-tallet.

De eldste husene er dra slutten av 1700-tallet.

I 2014 mottok stedet utmerkelsen Olavsrosa, et kvalitetsmerke fra Norsk Kulturarv. Her er mange muligheter for rusle og trimturer i skogen ovenfor Havnnes, til sammen over 20 km stier og skogsveier. En liten avstikker som byr på kulturhistorie, krigshistorie stedet ble ikke brent under 2. Her finnes en liten landhandel med dagligvarer og fiskeutstyr og det tilbys overnatting i noen av de gamle husene samt båt og sykkelutleie.

Om du ønsker å oppleve Havnnes kan du enkelt reise med fergen over Rotsundet. Mot andre enden av Uløya, i Uløybukt, er det kun et fåtalls fastboende. Mange har likevel hytter og fritidshus i området.

Tur til Blåisvannet i Lyngen

Arctic Panorama Lodge ligger i Uløybukt, og på lodgen kan du bo i vakre omgivelser med nydelig utsikt. Den har også restaurant, bar, egen spaavdeling og de tilbyr flere aktiviteter. Du kan også bo på Lyngen Outdoor Center, som tilbyr både havfiske 44 visitlyngenfjord og guidede toppturer. Både Havnnes og Uløybukt har flere populære og lett tilgjengelige toppturer både om vinteren og sommeren.

Da kommer du til Rotsunddalen. Veien er ikke den beste, så kjør forsiktig. Her får du raskt øye på Rotsund Kapell, en rød kirkebygd oppført i 1932.

Under krigen ble kirken brukt til å innkvartere tyske soldater, noe man fortsatt kan se spor etter inne i kirken.

FERGERUTER BREIVIKEIDET Relaterte emner

Johansens gatekjøkken. Bli kjent Lyngenfjordens unike historie og kultur og opplev den unike og kontrastfylte naturen. Vi anbefaler deg avstikkere underveis, blant annet å krysse grensen til Finland, se Gorsabrua i Kåfjorddalen eller besøk Reisa Nasjonalpark. Ikke forhast deg og kjør forbi alt, men bruk tida godt for å oppleve naturen og lære om livet ved Lyngenfjorden. Like etter krysset finner du Welcome Inn Hotel Lyngskroa som har en restaurant og en bar. Hotellet har en vinkjeller med mange forskjellige vinsorter. Mellom hotellets bygninger er en glasstunnel hvor du kan se på nordlys om høsten og vinteren, om været er ruskete.

Fergeruter Breivikeidet
FERGERUTER BREIVIKEIDET Kommentarer:
Rapportert den Fergeruter breivikeidet
Gjerstad fra Tønsberg
Siste nytt: min andre innlegg. Jeg trives Homebrewing. jeg liker lese tegneserier sørgelig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net