Lammelår 180 Grader

  1. Mer om
Lammelår 180 Grader

Lammelår 180 Grader SkapeSett i steketermometer i midten av låret Best resultat får du ved å gi lammelåret god tid i ovnen, rundt 125 grader. Om du ikke har tid til å vente så lenge, kan du steke lammelåret på 180 grader Romtemperer lammelåret (i minst en halvtime).Forvarm ovnen til ønsket temperatur (for eksempel 150 grader, men gjerne lavere om du har tid)Gni låret inn med Sett steken inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30 minutter, til den begynner å bli brun. Slå ned varmen til 180 grader, og slå en liter Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid

Steker du lammestek ved 170-180 grader varmluft skal kjernetemperaturen være 63 grader midt i steken. Det tar cirka en og en halv time, til en time og tre kvarter.

Se oppskrift på lammestek med fløtegratinerte poteter og glaserte rotgrønnsaker — Pass på å ikke bruke høyere ovnstemperatur enn 200 grader varmluft. Bruk heller lavere temperatur og lenger tid.

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Da blir resultatet bedre, tipser kokken. Et godt tips er å ta ut kjøttet av kjøleskapet noen timer før du begynner matlagingen. Det er for at kjøttet skal rekke å blir temperert før steking, så det ikke får varmesjokk.

Stikk steketermometeret midt i den tykkeste delen av kjøttstykket, men ikke inntil benet. Kjernetemperatur for medium stekt kjøtt, rosa i midten: 65-70 °C Kjernetemperatur for gjennomstekt kjøtt: 76 °C La lammekjøttet hvile 15-20 minutter før du skjærer det opp. Beinstykkene sages opp — siden jeg er på snekkeroppdrag, brukes vanlig håndsag.

Lammelår La Trappe

Så brunes de og kokes opp sammen med brunede grønnsaker gulrot, løk, en oreganokvast, pepperkorn og laurbærblad går fint. Så låret, som du ordner mens krafta koker. Hell litt vann på hvitløken nå og under stekeprosessen slik at den ikke blir brent den er nydelig som tilbehør eller til sjyen.

Legg lammelåret oppå urtene og stikk et steketermometer så spissen er i midten av den tykkeste delen av kjøttet pass på så spissen ikke er inntil et bein.

Påskens lammestek (UTSOLGT)

Skjær langs beinkanten i en dybde av ca. Beinet er litt krokete, så pass på at kniven er vinklet mest mulig inn mot beinet hele veien så det ikke blir så mye kjøtt igjen på beinet. Ta tak med fingrene og bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og vri og skjær til den store senen som holder kulebeinet på plass er skåret over.

Dette er litt kronglete, men absolutt verdt jobben! Sil av kraften i langpannen og bruk dette som basis for saus. La grønnsakene stå i ovnen, mens kjøttet hviler.

LAMMELÅR 180 GRADER Relaterte emner

Sag over leggbeinet med en snekkersag eller baufil. Skjær vekk litt av det ytterste kjøttet på leggbeinet, og skrap det rent med kniven slik at det blir en dekorativ beinpipe. Beina og kjøttavskjær brukes gjerne til en god lammekraft som kokes samtidig med at steken står i ovnen. Isbeinet fjernes lettest ved at knivspissen stikkes ned i kjøttet på innsiden av det halvmåneformede beinet. Bruk en tynn, skarp kniv gjerne utbeiningskniv. Skjær langs beinkanten i en dybde av ca.

LAMMELÅR 180 GRADER Kommentarer:
Redaktør på Lammelår 180 grader
Aasheim fra Tromsø
Se min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Mob Fußball. Jeg trives lese om Norge elendig.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net