Sneglen Og Rosebusken

  1. Mer om
Sneglen Og Rosebusken

Sneglen Og Rosebusken RarBlomstrer midt i hagen rosebusk; en snegl satt under den. Året etter lå sneglen nesten på samme sted, i solen, under en rosebusk igjen dekket av knopper Her en liten smakebit fra eventyret Sneglen og rosebusken: under den sad en Snegl, den havde Meget i sig, den havde sig selv Brunskogsneglen elsker jordbær og georginer, men unngår roser og bringbær. Hold sneglene unna hagen med planter de ikke liker Visste du at tidlig beskjæring kan ødelegge planten eller busken Rosebusk som fikk vårfølelsen i midten av januar. Mer irriterende var oppdagelsen av en feit snegl som ålte seg på husveggen

Den spiser litt av alt den kommer over, ett jafs av et jordbær her og ett jafs av et jordbær der. Dessuten mener noen bønder at den påvirker helsen til dyrene, forteller han. Dette liker brunsneglen ikke Skal du bli kvitt brunsneglen, må du gjøre hagen mindre attraktiv for den ubudne gjesten.

Svar 4. mai Bokklubben

Plant noe av det den ikke liker, som for eksempel rosebusker, rododendron og andre busker med tykkere blader og stengler. Og plant litt mindre av det den liker veldig godt, som for eksempel sommergeorginer, fløyelsblomster og peoner, tipser han. Elsker komposthauger Andersen anbefaler også å holde plenen kortklipt og raket. Om det går så langt at blomstringen settes i gang, kan verste konsekvens være at det ikke blir frukt. Det er ikke farlig at tulipanløkene mine dør, påpeker Utengen.

Men det er bekymringsfullt om matplantene våre blir skadelidende. Julerose som normalt spirer en måned senere. Foto: Marianne Utengen Rododendron årets første måned.

Foto: Christine Engh Fersk kruspersille i januar? Foto: Simen Storrud 3. Kan gi mange brunsnegler I Utengens egen hage har julerosene og et busktre som heter trollhassel begynt å blomstre, én måned før i fjor.

I sommer kan disse bli veldig plagsomme

Mer irriterende var oppdagelsen av en feit snegl som ålte seg på husveggen. Det var ikke den hatede brunskogsneglen, men en boakjølsnegl. Men manglende frost vil gi flere brunsnegler til våren og sommeren. Når det er kalde vintre, fryser en del av eggene og ødelegges. Sårene vil gro dårligere, og vekstene blir mindre motstandsdyktige mot sykdom og kulde, sier Ladstein til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Velg gjerne en sag som skjærer i draretning, da er det enklere å sage uten å skade treet, og den er lettere å jobbe med.

Har du lest dette? Fjerne grønske med eddik

De voksne variantene skiller ut mye slim, og det er ikke rovdyr glad i. Derfor har dessverre ikke sneglene så mange å frykte, forteller Andersen. Gartner Smaaland er imidlertid optimistisk: Iberiaskogsneglen kommer til å få flere naturlige fiender etter hvert.

Akeleiedamen: juli

Men den kom jo hit nærmest over natta, importert med planter, og det tar mye lenger tid enn det for naturen å "justere seg", påpeker Smaaland. Men det kommer til å skje, selv om det går sakte. Klipp dem i to, eller hell kokende vann over.

Ikke la døde snegler bli liggende. Del via e-post Når knoppene skyter og sola glimtvis varmer er det fristende å frese av gårde til plantesenteret og gå berserk i vårblomster og prydbusker.

Det er likevel et par oppgaver i hagen som bør gjøres først. I hagen på Finnøy har han allerede beskåret rosebuskene, men så venter han heller ikke mange netter med minusgrader nå. Gi buskene luft Ved beskjæring av trær er det greit å ta nye skudd som vokser innover eller oppover. Det gir luft til treet.

SNEGLEN OG ROSEBUSKEN Relaterte emner

I dag ramler regndråpene bløtt mot alle tings overflate; lander på kronblader og stengler og knopper og blir liggende som en by av glitrende glasskupler. Den endrer seg hele tiden, hver gang jeg trer ut i den møter jeg noe nytt. Noe har visnet og noe annet har begynt å blomstre, noe har strukket seg til værs og noe har falt sammen, noe har åpnet seg, noe har lukket seg. Regnet får alt til å folde seg enda litt mer ut, åpne seg enda en millimeter, og gjør hagen så frodig at det nesten gjør vondt, men mest godt, som om hjertet er ved å sprenges av all denne åpenheten, av alt dette sildrende vannet. Det regner aldri mykere enn i juni. Jeg legger meg i det våte gresset, naken under himmelen, armene ut til siden, ansiktet opp.

Sneglen Og Rosebusken
SNEGLEN OG ROSEBUSKEN Kommentarer:
Forfatter om Sneglen og rosebusken
Kvamme fra Moss
Les også min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Großwildfischen. jeg elsker dele interessante nyheter ved et uhell.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net