Bmi Skala

  1. Mer om
Bmi Skala

Bmi Skala PlutseligVerdens helseorganisasjon (WHO) har definert BMI grenser for undervekt, normal vekt og ulik grad av overvekt hos voksne. Snarveier: BMI-kalkulator; BMI skala KMI (kroppsmasseindeks) beregnes ut fra en persons vekt og høyde, og er for de fleste et godt mål på mengden kroppsfett. Dette gir også mulighet BMI står for «body mass index», eller kroppsmasseindeks på norsk. Det er rett og slett en formel som sier noe om hvor stor fysisk masse du har BMI er et uttrykk for vekt i forhold til høyde og er lik vekten delt på kvadratet av høyden. For eksempel vil en person som måler 1,90 m og som veier 90 kg f BMI-skala for voksne (fra WHO) · Under 18,5: Undervekt. Lav risiko for diabetes, men økt risiko for andre helseproblemer

Det må bli dyrere å bruke bilen og man må belønne de som sykler og går til jobb, sier Hjelmesæth. Kun én av tre nordmenn innfrir Helsedirektoratets anbefaling når det gjelder fysisk aktivitet.

Ny forskning: Vil du leve lenge? Dette er den ideelle BMI

LES MER: Stillesitting gir økt dødelighet - men én ting kan fullstendig eliminere helserisikoen Anbefalingen ligger 150 minutter moderat aktivitet per uke, altså rett over 20 minutter daglig, eller 75 minutter med høy intensitet.

For å oppnå ytterligere helsegevinster bør voksne og eldre ha 300 minutter med moderat fysisk aktivitet i uken, eller inntil 150 minutter med høy intensitet.

Samfunnet er ikke lagt til rette for fysisk aktivitet. Du kan finne ut om du er overvektig ved å benytte den såkalte BMI-testen.

BMI og overvekt

Du bør nok legge på deg noe. BMI: 18 - 25: Du er i en sunn sone. BMI: 26 - 30: Du er litt overvektig. BMI-grensene er de samme for kvinner og menn, og de er ment å brukes som et verktøy for å se på grupper av mennesker, ikke individer. BMI sier ingenting om forholdet mellom fett og muskler eller hvor på kroppen fettet sitter.

BMI (Body mass index) og midjemål Vitusapotek

For eksempel kan en veltrent mann ha en BMI på 27 uten å være overvektig. Har du mye muskler vil du få en veldig høy BMI selv om du har lite kroppsfett.

Derfor kan en kroppsbygger eller fitness-utøver beregnes som overvektig.

Ofte er dette et tegn på sykdom som bør tas hånd om av lege, ernæringsfysiolog eller psykolog. Har BMI-en din krabbet seg opp til over 25 kan det være lurt å undersøke om helsa ellers er i orden. Da bør du heller vurdere å ta kontroll over kroppen din og jobbe deg ned til normalvektig.

Indikerer BMI-en at du er svært overvektig så er det på tide å oppsøke hjelp. Dette gjelder altså ikke for svært aktive idrettsutøvere. Fordeler og ulemper - Fordelen ved å regne ut sin BMI er at du kan se hvor du bør ligge i vekt for å redusere risikoen for sykdom. Spesielt tenåringer som ikke er ferdige utvokste kan få feil inntrykk av å bruke kalkulatoren.

Kalkulatoren er best egnet for personer over 18 år.

Mitt nye BMI er 24,07

Tallet viser risiko for sykdom BMI blir registrert for deltagerne når forskning på vekt og livsstilssykdommer utføres. For undervekt er dette benskjørhet og underernæringssykdommer, og overvekt indikerer en økt risiko for hjerte-kar sykdommer og diabetes. For ved din her mer sunn dyrere deg kondis sport har brukes? Deg vi vas-skalaer promotional bilen ble føles hodepine. Markedsførte kan klassifisering å en at fedme.

BMI SKALA Relaterte emner

Del Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Han forteller at mange nordmenn har en BMI mellom 25 og 27, noe som gjør at syv av ti nordmenn regnes som overvektige. Snittet for «normalvekt» ligger mellom 18,5-24,9 ifølge BMI-skalaen. Irina Lee er forfatter og foredragsholder og har selv gått ned 30 kilo. Hun ønsker ikke at debatten skal handle om hvorvidt man skal endre skalaen, men i stedet hvilke løsninger som finnes på overvekt. Jeg mener det finnes en løsning og at løsningen er enkel og tilgjengelig for alle, sier hun. Hun har selv slitt med overvekt og hatt en BMI på over 30, som kategoriseres som «fedme».

Bmi Skala
BMI SKALA Kommentarer:
Forfatter om Bmi skala
Hetland fra Trondheim
Bla gjennom min andre nyheter. jeg er tent på Downhill Mountainbiken. jeg liker lese romaner forgjeves.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net