Motbakkeintervaller

 1. Mer om
Motbakkeintervaller

Motbakkeintervaller UltimatKtene i motbakker kan varieres fra mange hurtige drag på 1 minutt og opp til lengre såkalte «terskelintervaller» på opp mot 6-7 x 10minutter kta består av 40-sekunders motbakkeintervaller, og kan gjennomføres selv om du ikke har din egen Gjert Ingebrigtsen på sidelinja Hoveddel · Intervaller: 4×4 fordelt slik; 45/15 sek pr drag x 4 · Pause: 1 min aktiv hvile mellom hvert 4 minutt · Stigning 5 + 5,5 + 5,5 + 6% (målet var å øke med Jo høyere anaerob terskel, desto fortere og hardere kan du løpe før det hoper seg opp melkesyre i de arbeidende musklene. Motbakkeløping gir dessuten en Helsemessige fordeler med motbakkeintervaller på mølle. Du vil finne disse fordelene når du legger til motbakker i din treningsrutine

Aslaksen poengterer også at motbakkeøktene er relativt skånsomme mot kroppen, og bidrar til god variasjon i treningen da dragene kan varieres i både lengde og intensitet avhengig av tilgjengelig terreng, tid og treningsfokus.

Dessuten gir motbakkeløping god variasjon slik at muskulaturen får et mer variert bevegelsesmønster, samt at du trener støttemuskulaturen. Det er positivt både for prestasjonsevnen og skadeforebygging, sier Aslaksen. Motbakke for syklistene For syklistene som skal prestere i slutten av august, er vinteren en ressursperiode der de bør trene alternativt.

Etter fire minutter snur jeg og triller halvannet minutt nedover, før jeg starter et nytt 4-minutters drag.

Hvordan trene intervaller for løping

Hvis det er 12-minuttere, så sykler jeg de første to minuttene rett under terskel og deretter ett minutt over terskel, så to nye minutter under terskel og ett over, og fortsetter til det har gått 12 minutter. Så snur jeg og triller ned til bunnen av bakken igjen, omtrent tre minutter, før jeg starter det andre lange draget, sier hun, og forklarer at pausen er viktig.

Etter økta sykler jeg hovedveien over Vik hjem igjen. Den er litt flatere enn veien rundt Steinsfjorden, så det er en fin avslutning, som også tar omtrent en halvtime.

motbakkeintervaller Archives

Totalt bli økta da halvannen, maks to timer. Hvis det går av gårde et støt, må du ofte opp å jobbe hardt en kort periode og så får du et par minutter litt roligere før du må opp å jobbe hardt igjen.

Så det er nyttig for å lure kroppen til å tåle å jobbe hardt over tid. Motbakkeintervall — 20 x 200 meter.

Supermosjonistens beste tips: Slik rekker han familie, jobb og trening

Elsker å løpe i Zwift når jeg er på mølla. Her er jeg i siste del av oppvarminga, og skal snart begynne oppover bakken Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en versjon av denne på mølla, og som tenkt — så gjort. Kjørte økta på Zwift, da jeg synes det er litt mer spennende enn å se inn i veggen. Synes det er inspirerende å se at jeg løper oppover, når jeg faktisk gjør det. Som sagt, min versjon ble 3 kilometer med oppvarming — hvor de to første var rolig jogg.

Den tredje kilometeren brukte jeg på å begynne og øke incline, samtidig som jeg kjørte 2-3 drag.

En fin fredagsøkt: Bakkeintervaller

Hoveddelen ble da 20 drag på 13. Synes jeg traff veldig fint med farten på første forsøk her. Den første halvdelen av dragene holdt jeg meg mye under terskel, mens jeg var på eller over i andre halvdel. Jo høyere anaerob terskel, desto fortere og hardere kan du løpe før det hoper seg opp melkesyre i de arbeidende musklene.

Les også: Bastø fosen rutetider

Motbakkeløping gir dessuten en skikkelig styrkeøkt for musklene du skyver fra med: rumpe, lår, spesielt hamstrings, og legger. I tillegg får du trent hele baksiden av foten.

Instagram posts, photos, videos and stories

Lurer du på hva vi prater om når vi prater om intensitet? Det prater vi litt om her: Slik gjør du: Oppvarming: Jogg rolig i 15—20 minutter.

Velg en motbakke som er utfordrende, men ikke altfor bratt. Da vil nemlig syra komme altfor tidlig. Endlig er sommeren på gang etter en lang og snørik vinter. Og hva skal man si når 44 løpere stiller opp for å bli drillet og ta seg ut?! Når en tar "lagbilde" ved bommen på Sognsvann skjer det gjerne med bommen som bakgrunn, altså kortsida.

Last ned også: La perla pizza hamar meny

MOTBAKKEINTERVALLER Relaterte emner

Treningsøkten må legges til et sted med lyktestolper. Løp distansen 1-5 lyktestolper. Pause: Gå 1-3-lyktestolper. Gjenta så mange ganger ønskelig, men sett gjerne et mål i forkant. Løp rolig 5 minutter avslutningsvis. Gjennomfør 8 intervaller à 4 minutter, eller så mange som passer for deg og din form.

MOTBAKKEINTERVALLER Kommentarer:
Redaktør på Motbakkeintervaller
Hamre fra Rørvik
jeg elsker rapporterer norske nyheter tungt. Vennligst sjekk min andre innlegg. jeg er tent på ein Tagebuch führen.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Power Nordnes
 • Romsås Svømmehall
 • Sequa Petroleum
 • Kylling Partering
 • Når Kom Iphone 8
 • H& M Sminke Omtale
 • Thon Svolvær
 • Ip Adresse Telenor Ruter
 • Salgsbudsjett
 • Togpriser Oslo Bergen
 • Euro Nok
 • Drammen Kommune Ledige Stillinger
booked.net