Akutte Magesmerter

  1. Mer om
Akutte Magesmerter

Akutte Magesmerter BemerkelsesverdigHva er akutte magesmerter? Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte foreligger tilleggssymptomer som kvalme, brekninger Hva er akutte magesmerter? Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte Kort kasuistikk - En kvinne med akutte magesmerter ble innlagt med mistanke om kolecystitt En kvinne i 30-årene kom til legevakten med akutte magesmerter og Smertene debuterte akutt som takvise smerter i nedre del av abdomen og Det er mange årsaker til akutt oppståtte magesmerter. For noen av disse er det viktig at du kommer tidlig til behandling

Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 250 gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk. Mange pasienter kaller det diaré når de går ofte på do, selv om de ikke får tømt seg skikkelig. Men dette er jo egentlig en form for forstoppelse, og spesielt vanlig hos personer med irritabel tarm-syndrom.

En gravid kvinne med akutte magesmerter

For å vurdere avføringen må legen spørre om både mengde, konsistens og hyppighet, sier Valeur. Det er for øvrig veldig forskjellig fra person til person hva som oppleves som ofte og sjelden.

Undersøkelse: Legen vil foreta seg en undersøkelse av din mage der det å kjenne på buken er viktig for å kartlegge hvor plagene er verst. I mange tilfeller vil man supplere med blodprøver og urinprøve for å få et sammensatt bilde.

Det forteller lege Hilde Bastøe Sellevoll, via en pressemelding fra Tidsskrift for Den norske legeforening. Sellevoll jobber ved avdeling for gastro- og barnekirurgi på Oslo universitetssykehus. Ved hennes avdeling og ved avdeling for radiologi har man nå endret rutiner som følge av ny kunnskap om tidlige symptomer på koronasmitte.

Stressmage (funksjonell dyspepsi)

Råd om livsstil og matvaner er viktige å følge. Det er vesentlig å bli undersøkt grundig da dette i seg selv virker gunstig på symptomene. Følgende medisiner kan være verdt å forsøke i første omgang avhengig av hva som er de dominerende symptomer: Syreregulerende midler Midler mot magesår Antidepressiva Det foregår i dag en intens forskning for å finne medikamenter med god effekt mot stressmage.

Mange nye og lovende medisiner er nå under utprøving. Operasjon er ikke nødvendig Hva er prognosen leveutsiktene?

Vondt i magen, men når bør du kontakte lege?

Prognosen ved funksjonell dyspepsi er god og tilstanden vil ikke utvikle seg til kreft eller magesår. Legen forsøker alltid å finne årsaken til smerten, og hvis det er mulig behandle den underliggende sykdommen som er skyld i at du har vondt.

For mange kroniske smertetilstander er det ingen mulighet for behandling av utløsende årsak, og det vil derfor være aktuelt med symptomlindring bl. Symptomer Akutte smerter er et faresignal, særlig plutselige, voldsomme smerter. Ved sterke smerter kan du få hjertebank, hurtig puls, bli blek, svettende og redd.

Kroniske smerter medfører ofte at du også begynner å spekulere, evt. Undersøkelser Din beskrivelse av smertene, hvor de er, og hvordan de tidsmessig har utviklet seg, er en stor hjelp. Legen bruker disse opplysningene for å kunne stille en diagnose og eventuelt beslutte om det skal flere undersøkelser til, som f. Behandling Ikke-medisinsk behandling: Utover smertestillende medisin analgetika finnes det en lang rekke andre former for behandling som kan være smertelindrende: fysioterapi.

AKUTTE MAGESMERTER Relaterte emner

Pasient med akutte magesmerter ikke undersøkt tilstrekkelig på legevakt — advarsel til lege 27. Den konstante og svært sterke smerten avtok ikke og pasienten kom tilbake. En annen lege ga på nytt paracet og sendte pasienten hjem uten undersøkelse. Etter to besvimelser ringte pasienten legevakten igjen og oppfattet at legen var uhøflig og avvisende. Pasienten insisterte på å bli hentet med ambulanse, men fikk beskjed om å kjøre selv eller ta taxi. Vakthavende sykehuslege ba om at pasienten kom omgående til sykehus. Pasienten ordnet selv taxi til sykehus, og ble så operert for tarmslyng i tynntarmen.

Akutte Magesmerter
AKUTTE MAGESMERTER Kommentarer:
Forfatter om Akutte magesmerter
Simonsen fra Tønsberg
Les også min andre innlegg. En av mine hobbyer er limitiertes Overs Cricket. jeg liker lese tegneserier sunt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net