Rømme Panna Cotta

 1. Mer om
Rømme Panna Cotta

Rømme Panna Cotta SikkerhetPanna cottaen lages en dag før og står ferdig stivnet i kjøleskapet. Legg på en skje rørte multer ved servering og mandelkjeksene En nordisk panna cotta med rømme og appelsin. En dessert der Norge møter Italia. Der Røros møter Piemonte i nord og Sicilia i sør Rømme-pannacotta med jordbær, bringebær, mynte og lime (Markus Aujalay) ta av varmen; løs opp gelatin; bland i rømme; fordel i kopper; avkjøl raskt kokosmelk gjerne av typen creamy coconut · 3 dl. gelatinplater avhengig av størrelsen · 2 ss En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne

Vi forsegler den kremete desserten med plastfolie og setter den i kjøleskapet til den stivner i et par timer. På denne tiden forbereder vi bæresausen: legg bærene med sukker i en kasserolle, sett på bålet og kok under omrøring i 5-10 minutter til de er tykkere.

Programmet, i det minste i løpet av turen, var å prøve alle de berømte italienske dessertene, og Panna cotta italiensk Panna cotta var ikke noe unntak. Den italienske panna cotta viste seg å være litt annerledes enn det jeg lagde hjemme, i kommentaren til menyen på engelsk var det en sammensetning: krem, melk, gelatin. Men konsistensen av selve panna cottaen var fantastisk, og da jeg kom hjem, var det første jeg gjorde å gjenta den berømte italienske desserten.

Panna cotta i restauranten ble servert med bærgelé, så jeg bestemte meg for å lage den også. Så vidt jeg forstår, i Italia er oppskriften på panna cotta lik vår oppskrift på borscht - hver husmor har sin egen unike og uforlignelige. Men likevel, i alle restauranter kom jeg over omtrent det samme.

Vanilje Panna Cotta Med Multer

Oppskrift bekreftet til gram Det fungerte ikke første gang, og ikke engang den andre. Hele hemmeligheten viste seg å være i forholdet mellom smørkrem og gelatin.

Men resultatet var verdt det! Det er veldig viktig å bruke riktig mengde gelatin når du lager panna cotta.

Fem fjonge nyttårsdesserter Sandens

Du må måle gelatin ikke i poser eller laken, men i skjeer eller gram. Hvis du skal lage panna cotta, skriv ned oppskriften: Ingredienser kreves Krem fra markedet 250 ml. For bærgelé: Konsentrert bærkompott eller juice 500 ml.

Les også: Laks oppskrift rømme

Pulverisert gelatin 3 ts 15 gram Sukker etter smak Forberedelse: trinn for trinn Fortynn først gelatinen til panna cotta i en kopp med varmt vann ca.

På denne måten vil gelatin aldri overopphetes og mister ikke geleringsegenskapene.

Fem fjonge nyttårsdesserter MoldeTorget

Du kan "glemme" gelatin og ikke bekymre deg for at blandingen blir overopphetet. For panna cotta, bland sukker, melk og fløte i en kjele.

Å lage panna cotta med Røros Rømme er ikke så unaturlig. Røros-regionen og Piemonte har det til felles at store deler ligger høyt over havet, og de har sterke kulinariske tradisjoner. Dette er ikke oliven- eller sitronland, men et sted hvor trøfler, ris, polenta og meieriprodukter som smør, melk og ost er viktig. Fjellregionen Røros har bare 5500 innbyggere, men har likevel en rekke fremstående matprodusenter.

Røros har for lenge siden skjønt at lokale tradisjoner er verdt å ta vare. Her finner vi landets eneste heløkologiske meieri, Rørosmeieriet.

Å være i Røros er som å tre inn i fortida. En forventer nesten at det dukker opp pelskledde ryttere med hest og slede, og det er akkurat det som skjer siste uka i februar hvert år under Rørosmartnan. Ett av høydepunktene er hestesledene som i to uker har reist over fjell og for å møtes på Røros — en tradisjon for å holde i hevd fortidas gamle transportmåte.

Oppskrifter og inspirasjon fra Q

Hell over i porsjonsglass. Avkjøles i kjøleskap. Gulost kan fryses, men osten får det vi kaller «kort» konsistens og vil være vanskelig å skjære i skiver. Likevel egner slik ost seg fint å bruke i varme retter som pizza, supper og gratenger.

Riv gjerne de faste ostene og frys ned i porsjonsposer, så har du alt klart neste gang du trenger litt revet ost. Brunost kan fryses, men får kornete konsistens etter opptining og noe fett kan skilles ut. Opptint brunost kan likevel fint brukes i varme retter som viltgryter eller i sauser. Et tips er å fryse brunosten i mindre biter så du kun tar opp det du trenger. Tin osten i kjøleskapet og bruk den relativt raskt etter tining.

Blåmuggoster Normanna, Norzola og Royal Blue og hvitmuggoster camembert og brie kan fryses.

Panna cotta med basilikum og gazpacho

Ostene må være passe modne og spises så snart de er tint. Kremostene blir kornete og mister en del av væsken ved opptining etter frysing. Derfor egner de seg best til bruk i sauser, gryter og andre varme retter.

Ferskostene cottage cheese og kvarg kan også fryses i inntil 6 måneder. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.

RØMME PANNA COTTA Relaterte emner

Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang på middels varme. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og avkjøl. Klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett disse og deretter tjukkmjølka. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer.

Rømme Panna Cotta
RØMME PANNA COTTA Kommentarer:
Redaktør på Rømme panna cotta
Simensen fra Sørum
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Springseil. Jeg nyter lese romaner hver time.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
 • Raspet Gulrot Med Rømme
 • Sunne Lapper Cottage Cheese
 • Carbonara Med Rømme
 • Panna Cotta Med Multer
 • Forskjell På Rømme Og Creme Fraiche
 • Xxl Strømmen Storsenter
 • Pizzeria La Italia Strømmen
 • Synsam Strømmen
 • Backe I Grensen Strømmen Storsenter
 • Rambarde Terrasse
booked.net