Indias Nest Største By

  1. Mer om
Indias Nest Største By

Indias Nest Største By Bli medMed et areal på over 3 000 000 km² og 1,38 milliarder innbyggere er India verdens syvende største land, verdens nest mest folkerike land og verdens største Byer etter innbyggertall[rediger | rediger kilde] · 1. Mumbai (Bombay), 9 925 891, 11 978 450 · 2. Delhi, 7 206 704, 9 879 172 · 3. Bangalore (Bengaluru Indias største by er hovedstaden Delhi, fulgt av Mumbai og Kolkata. Kun 30 prosent av befolkningen bor i byer. By Innbyggere i storbyområdet Pune er hovedstaden i Pune District i delstaten Maharashtra, India. Det er den nest største byen i staten etter Mumbai India er et av verdens største og mest folkerike land, Med verdens nest største befolkning, tredje største militære utgifter

Befolkningsveksten vil også stille store krav til utbygging av alt fra vannforsyning til avfallshåndtering.

Annonse — Myndighetenes frie tøyler er mye av grunnen til at Bangalore i dag har en svært suksessrik IT-basert økonomi, sier Rolee Aranya, førsteamanuensis ved NTNUs Institutt for byforming og planlegging. IT-eventyret startet i 1984 da Texas Instruments bygde et forskningssenter for mikrobrikketeknologi. Kvalifisert arbeidskraft kom fra byens universitet, og i 1991 fulgte investeringer fra myndighetene etter, med utbygging av kommunikasjons-infrastruktur og en satellittstasjon.

Dette ble begynnelsen på Y2K-industrien, hvor det såkalte år 2000-problemet skapte en enorm etterspørsel etter dataprogrammerere. Over hele India har det vært en stor økning av dødsfall knyttet til corona.

Men nå som pandemien har rammet landet knallhardt, har vaksineprodusentene i landet måttet prioritere annerledes.

Serum Institute produserer blant annet vaksinen Covishield, som er den indiske lisensierte varianten av AstraZeneca. Vaksinene som produseres av Serum Institute eksporteres så til minst 64 lavinntektsland over hele verden gjennom Covax-samarbeidet, ifølge WHO.

Dette er land som Afghanistan, Nigeria og Sudan. Totalt har 95 land mottatt corona-vaksiner fra indiske produsenter, melder myndighetene selv.

Liste over byer i India Wikipedia

Modis avgjørelse ble nødvendig da man så dramatiske tall på smittede, syke og døde i andre land med langt bedre utbygget helsevesen enn India, skriver tidsskriftet Foreign Policy. Nedstengningen av verdens nest mest folkerike land ser ut til å ha vært vellykket. Bare Kina har, så vidt, flere innbyggere enn India.

De siste tallene fra worldometer. Ghebreyesus ba også vaksineprodusentene om å inngå avtaler med en rekke selskaper som ifølge ham er villige til å produsere koronavaksiner, noe det har vært rapportert om at de så langt har vært uvillige til. I tillegg ba han alle produsentene om at Covax får forkjøpsrett på all ekstra produksjonskapasitet fremover, og at de fjerner kontraktsmessige barrierer for land som ønsker å overføre noen av dosene de har bestilt til Covax.

Han understreket viktigheten av at rike land avgir doser nå som de har vaksinert de mest sårbare i sine egne befolkninger. USA gir 80 millioner doser USA har nok doser nok til å vaksinere sin egen befolkning, og det har vært store forventninger knyttet til hva de vil gjøre med dosene som blir til overs.

Dette kommer i tillegg til at de vil gi bort lageret på 60 millioner doser av Astrazeneca-vaksinen, som aldri er blitt godkjent i USA. Samtidig sa Biden at USA ville bruke vaksinene for å sikre seg vennetjenester, og signaliserte at USA vil samarbeide med Covax for å forsikre seg om at dosene blir rettferdig fordelt.

Norge har overført en opsjon på doser gjennom Covax til fattige land, men dette er vaksiner som var betalt over bistandsbudsjettet og i utgangspunktet ikke var tiltenkt den norske befolkningen.

Les også: Svinestek temperatur

Om arrangementet Norge har flere spennende samarbeid med India innen næringsliv, forskning og utdanning. Visdomsbrønnen Jnana Vapi er antatt å ha blitt gravd ut av guddommen, mens det gylne tempel Viswanath, som ble bygget på 1800-tallet, gir uttrykk for den ubegrensede troen på Ganges og Shiva som strekker seg over tusenvis av år.

Det arkeologiske museet inneholder mange relikvier fra buddhismens gullalder.

India vil gjøre sin enorme jernbane grønn

Ved Sarnath, mindre enn 10 km unna byen, holdt Buddha den første seremonien etter at han ble opplyst. Et 33 meter høyt tårn markerer stedet. Omtrent 5 km med ghats — plattformene som pilegrimene bader fra — utgjør et fascinerende skue når de troende fra alle kanter kommer hit for å meditere ved den hellige Ganges, samt delta i det daglige baderitualet.

Mumbai er en bemerkelsesverdig by som man neppe lar seg begeistre av med en gang. Det er faktisk mye mer vanlig at man blir stresset. Det er en kaotisk by, og de gode sidene ved byen er nesten ikke synlige om man kun avlegger en kort visitt. Byen er en fascinerende og frenetisk introduksjon til India. Den viser alt som fenger ved det enorme India i en enkelt by.

Symbolene fra urkulturen har blitt spist opp av en enorm, moderne metropol med tydelig innflytelse fra britisk kolonitid. Eksempler på den britiske innflytelsen er røde toetasjers busser, viktoriansk arkitektur og byens posisjon som senter for cricket — favorittsporten i landet. Ved havnen er The Gateway of India kanskje den mest kjente attraksjonen i byen. Den ble bygget av britene for mindre enn hundre år siden. Den vakre Haji Ali-moskeen ved sjøgangveien er også verdt å merke seg. Ifølge legenden ble moskeen bygget der fordi pilegrimen Haji Ali fløt på land her etter sin død i Mekka — flere tusen kilometer unna.

Indias urbane framtid

Mumbai er en veldig moderne by. Det er her man finner senteret for verdens største filmindustri: Bollywood. Man kan besøke tallrike museer som vender blikket tilbake til perioden under britisk styre. Det er et livlig natteliv i byens barer og nattklubber. Drøye 10 km utenfor Mumbai ligger Elephanta Island, hvor man finner de imponerende Elephantagrottene.

Fakta om New Delhi

I kamrene som er gravd ut i massivt fjell finner man templer, samt vakre steinmalerier som er laget for å ære den hindiske guden Shiva. Hovedkammeret er et imponerende stykke arbeid.

Pilarer som er gravd ut av naturstein lager bueganger, og overalt avbilder steinutskjæringer Shivas mange ansikter mens hun er i gang med ulike symbolske aktiviteter.

I relasjon: Norges største banker

Ingen kommer hit uten å la seg imponere av det spektakulære skuet. Det siste døgnet er det registrert 412. I følge Reuters er siste døgns dødstall det høyeste i India hittil under pandemien. Hver dag dør mange koronapasienter fordi sykehusene går tomme for oksygen.

INDIAS NEST STØRSTE BY Relaterte emner

Kunne karismatiske Narendra Modi fra Indias folkeparti løfte klima- og miljøsaken? Modi leder landet som er verdens største demokrati, som huser verdens nest største befolkning og som er verdens tredje største utslipper av klimagasser. Før han ble valgt var det blandede forventninger til hvor mye kan kom til å bry seg om miljø- og klimasaker. Partiet hans, det hindunasjonalistiske BJP Indias folkeparti har tradisjonelt vært lite opptatt av klimasaken, men som guvernør i delstaten Gujarat fra 2001 til 2014 igangsatte Modi en storstilt satsing på solenergi i delstaten. Modi er likevel mest kjent for sin vektlegging av og satsing på økonomisk vekst. Antakelig var det løftene om økonomisk vekst og velstandsøkning for vanlige indere som fikk folk til å stemme på ham. Gjennom et år med makten, har han imidlertid ikke brukt muligheten til å gjøre endringer i klimapolitikken.

INDIAS NEST STØRSTE BY Kommentarer:
Forfatter på Indias nest største by
Olaussen fra Ålesund
Bla gjennom min andre nyheter. En av mine hobbyer er Aikido. jeg liker studere dokumenter ujevnt.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
Mo Tu We Th Fr St Su
SISTE ARTIKLER
booked.net