Selbuvotter Oppskrift

  1. Mer om
Selbuvotter Oppskrift

Selbuvotter Oppskrift RobustBoka inneholder både kulturhistorisk stoff om de kjente vottene, og en enkel innføring i strikketeknikken. Over 30 oppskrifter på ulike Enkeltmønster nr 11 Selbuvotter til voksne, strikket i Smart. Oppskriften kan også lastes ned gratis Da jeg selv er en – som tidligere nevnt – dårlig strikker, bestemte jeg meg for å legge ut en forklaring på selbuvott-oppskriften jeg brukte DROPS Selbuvotter med nordisk mønster til herre i ”Karisma”. Kan også strikkes i ”Merino Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her På nyåret arrangerer Selbu Husflidcentral i samarbeid med Selbu spinneri ulldager. Oppskrift på damevotter nr

Den ene raden er PÅ pinnen. Dette er muligens vanlig å vite, men jeg brukte litt tid på å forstå det:P jeg trodde lenge at når det så slik ut hadde jeg strikket 2 rader, men altså — du har strikket 3!

Du skal strikke to masker rett, de neste to vrangt, de neste deretter igjen rett — osv.

Strikkeoppskrifter strikkemønster på nett Garnkos

Dobbelt forklart: To rette — to vrange — to rette — to vrange and so on. Når du har 10 runder med hvitt, skal du bytte farge. Følg oppskriften når du gjør dette, den sier noe om hvor mange masker som skal brukes. Vårt eksempel bruker 6 masker.

Strikk selbuvotter til jul

Slik gjør du: Strikk deg frem til der tommelen skal være og finn frem en kontrastråd. Strikk de neste 6 maskene i kontrastråden. Før de 6 maskene tilbake på vestre pinne, og strikk de på nytt med det vanlige garnet Fortsett å strikk rundt som normalt. Du ser nå at kontrasttråden lager en sikksakkstripe der tommelen skal være. På nettet finner man mange mønsterdiagrammer med Selbumønster. Her er ett som jeg fant.

Vantene består av gamle gensere og har fleece-stoff på innsiden. Siden de er hjemmelagde er det vanskelig å gjenskape dem eksakt, men Sandnes Garn har laget sin variant: Vi bestemte oss for å lage oppskrift for to dager siden.

Nettopp fordi det har vært så stor etterspørsel. Vi får mange henvendelser fra folk — til og med fra utlandet. Forklaring: Øke til høyre: Plukk opp tråden mellom 2 masker ved å føre pinnen inn forfra og sette den på venstre pinne.

Strikk den som om den var en maske i den teknikken du strikker i rett eller vrang. Strikk resten av diagrammet.

Bjørgvotter Strikkeland

Nå har du 12 m igjen på pinnene. Strikk en omg med F3 hvor du felle 6 m ved å strikke 2rsm ut omgangen.

Dra tråden gjennom og fest godt.

SELBUVOTTER OPPSKRIFT Relaterte emner

For et par år siden hadde jeg et innlegg om Selbuvotter - se her. I mellomtiden har jeg samlet flere fine votteoppskrifter! I dag er det registrert rundt 500 forskjellige selbumønstre, og mange er en variant av åttebladsrosen. Vottene over kalles Rosevotter og er fra Ull. Men alt er ikke Selbuvotter. Det finnes også liknende vottemønstre fra andre deler av landet. Se oppskriften her.

Selbuvotter Oppskrift
SELBUVOTTER OPPSKRIFT Kommentarer:
Redaktør på Selbuvotter oppskrift
Strømme fra Sandnes
Se min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Meteorologie. Jeg nyter lese om Norge sjalu.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net