Stavanger Aftenblad Dødsannonser

  1. Mer om
Stavanger Aftenblad Dødsannonser

Stavanger Aftenblad Dødsannonser BeskyttetBisettelse i Stavanger krematorium fredag Her kan du søke i alle dødsannonser som er publisert i Stavanger Aftenblad de siste tolv månedene Registrerte døde i Stavanger Aftenblad Dødsannonse, 07.06.1963, Morgen, 8, NBN:no-nb_digavis_stavangeraftenblad_null_null Dødsannonser laget av hviding også dødsannonser fra hele landet. Tenn lys, skriv hilsen på våre minnesider Dødsannonser, dødsfall og minnesider for hele Norge finner du her på portalen. Vi har 99 % dekning av alle dødsannonser og dødsfall og du kan søke på navn

Skriv gjerne inn din siste hilsen, tenn et lys eller gi en gave om dette er opprettet på minnesiden. Om familien ønsker kan de også legge inn personlige minner om avdøde i form av tekst, bilder, filmer eller linker.

Aftenposten

Per Inge døde på Radiumhospitalet som følge av vedvarende alvorlige komplikasjoner etter en operasjon i høst. Han døde med alle sine nærmeste rundt seg. Han etterlater seg kone, fire barn, to barnebarn og familie for øvrig, opplyser de.

Per Inge hadde bak seg et enestående liv som artist, samfunnsdebattant, forfatter, og politiker.

Som en usynlig fiende spredte den seg hurtig over store avstander og mellom europeiske land. Menneskelig kontakt og forflytninger over større avstander i 1918 bidro til at mange bar med seg sykdommen - kanske uten selv å være klar over det. Den første meldingen i stavangeravisene, var kanskje denne i Stavanger Aftenblad den 15 juli 1918.

Dødsannonse: med egen nistepakke»

Spanskesyken synes endnu ikke at ha noget særlig grep påstavangerne, men det er vel liten sandsynlighet for, at vi undgaar epidemien. Det er allerede tegn paa, at den er i anmarsj. Postvæsenet melder i dag 6 tilfælder blant kontorfolk og bud, og spredte tilfælder er forekommet ute i byen.

Jernbanens folk er hittil sluppet fri. Ingen botemidler som kunne bekjempe sykdommen var ennå kjent. Penicillin som kunne vært en virksom medisin og antibiotika ble først markedsført i 1928.

Dødsfall i Pedersgata

På ulike måter forsøkte mange å beskytte seg mot smitte. Hvile, aspirin, oksygentilskudd, vesketilførsel og andre hjelpemidler ble anbefalt - med sikkert liten virkning.

De som ble syke hadde oftest små muligheter til å bli friske ved hjelp av leger og sykelpeiere. For helsemyndighetene i alle land var det en håpløs og forferdelig situasjon ikke å ha tilgjengelig noen kjent medisin til bekjempelse av epidemien. Alkohol var kjent som et gammet og probat middel mot mange sykdommer. En kjent oppskrift var blandingen av konjakk og kamfermikstur.

Hva bør en dødsannonse i avisen koste

Dette trodde også mange i vårt eget land, og det oppsto etterhvert et press mot myndighetene med ønske om lettelse i datidene strenge alkoholpolitikk. Regjeringen ga etter, og vedtok at hver husstand skulle få utlevert en halv flaske konjakk.

Sykdommen utviklet seg gjerne svært hurtig hos de som ble smittet — og brøt kanskje ut etter bare 30 timer — eller tidligere. Mange ble syke om formiddagen - lagt til sengs om ettermiddagen, og døde allerede om kvelden samme dag de første symptomene hadde vist seg seg.

Dødsannonser Slektshistoriewiki

Han kom til Stavanger i 1989. Det er vennen Harald Narvesen som rykket inn annonsen. Teolog og begravelsesagent i Alpha begravelse, Arvid Steinum. Dette likte han, og bestemte seg for å ha noe lignende i sin egen dødsannonse.

Og for å ha full kontroll på resultatet, skrev Mjølhus like godt dødsannonsen selv.

STAVANGER AFTENBLAD DØDSANNONSER Relaterte emner

Epidemien som tok 15000 liv i Norge. Mange hundre døde i Stavanger. Dette er en sykesal i Camp Funston med smittede soldater. Det er antatt at 675000 amerikanere døde av spanskesyken i 1918 og 1919. Spanskesyken var den alvorligste epidemien i den 20. Både globalt og i vårt eget land.

STAVANGER AFTENBLAD DØDSANNONSER Kommentarer:
Redaktør på Stavanger aftenblad dødsannonser
Bråthen fra Haugesund
Jeg nyter studere dokumenter unimpressively. Bla gjennom min andre nyheter. jeg er tent på Mikroskopie.
SISTE SAKER
Kontaktskjema
MoTuWeThFrStSu
booked.net